Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 08 вересня 2024, 01:07
7034
249

Старт у Лізі націй провалили. Збірна України програла Албанії

Команда Сергія Реброва відкрила рахунок, але не зуміла втримати перевагу

| Оновлено 08 вересня 2024, 01:07
7034
249
Старт у Лізі націй провалили. Збірна України програла Албанії
Getty Images/Global Images Ukraine

Ось і настав час, коли вже виступи на Євро-2024 відійшли трохи назад для збірної України і розпочався новий турнір. Звісно, Ліга націй є напівтовариським турніром, але до нього ніхто не ставиться несерйозно, варто лише згадати, наприклад, швейцарські кантони...

На стартовий матч проти Албанії (ще Чехія та Грузія є в групі) Сергій Ребров обрав досить передбачуваний склад. Не грали Довбик та Мудрик, свій шанс отримали Яремчук та дебютант Кабаєв, а вибір гравців на інші позиції був зрозумілим, хай подобалося чи не подобалося комусь рішення головного тренера.

Початок гри вийшов не таким, як нам хотілося. Хотілося, звичайно, швидкого голу, але навіть до ударів справа не доходило. М'яч загрузав в неспішних атаках десь біля підступів до штрафного албанців. А от атаки суперників були такими, після яких вболівальники «синьо-жовтих» видихали з полегшенням – то Лячі був неточним, то пробити не вдавалося тому ж Лячі чи Манаю...

Getty Images/Global Images Ukraine

А Асані взагалі пробачив нашу команду після банального закидання, з гострого кута замість удару відправивши м'яч від воріт. Хай як там було, албанці хоча б старалися, а що робили підопічні Реброва, не можна було описати ніяким словом. Не було нічого, що можна було б виокремити. Не вважати ж такими монотонні спроби пройти в пас через центр, які албанці перекушували і практично не помічали.

Хоча описати гру України можна було, звичайно, але зробити це легше було б вболівальникам, які не обмежені цензурою і які із задоволенням це робили на різноманітних форумах, сайтах та платформах. Якби було правдою, що після поганих слів про людину в неї наступає гикавка, то бідні були б всі польові гравці і головний тренер команди.

Чого польові? Бо Трубін все ж справляв непогане враження. Хай і грали албанці примітивно, проте з бажанням і свої моменти мали, для прикладу, Аслані з гострого кута зліва дав можливість похвалити Трубіна, а відразу після кутового Лячі бив п'ятою і Шапаренко відхилився від удару. На щастя, у площину м'яч не полетів.

До честі українців, все ж наприкінці тайму вони симетрично створили і свої моменти. Теж два поспіль і такі ж – спершу Яремчук після вертикальної атаки бив низом у кут і воротар перевів на кутовий, а після нього Бражко банально не влучив головою у правий нижній кут із вигідної позиції.

Getty Images/Global Images Ukraine

Була надія, що після перерви Україна традиційно для себе додасть. І справді, чи не відразу вдалося відкрити рахунок – Конопля з пасу Миколенка вивів «синьо-жовтих» вперед.

На жаль, пропустили майже теж відразу – Ісмаїлі скористався метушнею після кутового і зрівняв рахунок. А потім відбулася красива атака, яку Циганков завершував ударом з кількох метрів і пробив вище.

І вже хвилин за десять пропустили вдруге – Манай зліва прострілював, українці не вибили та Асані розстрілював ворота ударом впритул.

Звісно, українці пробували відігратися, але командам на зразок Албанії грати на утримання рахунку досить нескладно. Так воно й вийшло – рахунок більше не мінявся. Та й передумов для цього не було, на жаль.

Getty Images/Global Images Ukraine

Таким чином, в сьомому очному матчі Україна вперше поступилася Албанії (досі були п'ять перемог та нічия), програши в стартовому матчі Ліги націй. Виправляти ситуацію треба буде вже 10 вересня в грі проти Чехії.

Ліга націй. Група В1. 1-й тур.

Україна – Албанія – 1:2

Голи: Конопля (49) – Ісмайлі (54), Асані (66)

Попередження: Асані (68)

Україна: Трубін, Миколенко, Забарний, Матвієнко, Конопля, Бражко (Маліновський, 81), Шапаренко (Ванат, 72), Судаков (Ярмоленко, 72), Кабаєв (Піхальонок, 72), Яремчук, Циганков (Зінченко, 81)

Албанія: Стракоша, Мітай, Кумбула, Ісмайлі, Хюсай, Рамадані, Аслані, Асані, Н.Байрамі (Ходжа, 77), Лячі (Беріша, 72), Манай

Арбітр: Луїш Годінью (Португалія)

Стадіон «Лєтна» (Прага, Чехія)

УКРАЇНА – АЛБАНІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(73)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 249
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Міша Квасньовський
Реброва в відставку, вистачає цього позору! Не було гри на євро і тут знову дно!
Stanislav Matusevych
Абсолютно заслужена поразка що за грою, що за моментами. Ще з голом пощастило, що воротар албанців помилився. Якщо тупориле недоробство і зараз не напише заяву (а він не напише, інакше б не був тупорилим недоробством), то на збірну очікує важка боротьба за те, щоб залишитися у дивізіоні В. Причому, скоріш за все, цю боротьбу буде програно. Ну й наостанок традиційне за останній рік:
РЕБРОВ - ГЕТЬ!!!
suforza1921
Це була ганьба. Не тільки результат, а й якість гри. Тактика, техніка, бажання, командна гра - все абсолютний провал. Хтось з пари Ребров - Шевченко зможе зрештою прийняти чоловіче рішення? Або перший піти нафіг, або другий послати нафіг свого кореша. Чи настане таке щастя? Вельми сумнівно.
avk2307
Програли по ділу.
Албанці заслужили
Boodya
Поки тренер Ребров - я матчі збірної більше не дивлюсь
Лига
Да как вы за_бали, раздуплитесь уже, Серёжа может пора идти на х_й тебе пока ещё не поздно
adidas777
З усіх українських спортсменів на сьогоднішній день, тільки збірна України з футболу це цілковита ганьба! Вкотре наші зіркові хлопчики плюють в обличчя всім українцям!
theeromario77
позорище
R1d3r
Ребров, гоу хом. Да, и почаще мегафорварда Яремчука выпускайте, куда там всяким Довбикам..
mig3131
Результат по грі. Албанці грали у футбол. А наші ніяк не награються  в корупцію та кумівство. Там у них все добре. 
suforza1921
З цих хлопців половина не гідна грати за збірну. Хто за рівнем, а хто за бажанням. Гнати сраною мітлою. А найперше мегатренера з мегазарплатою. Млін, той ще Мельгоса виграв з молодіжною 7 матчів з 7, у тому числі й у Англії і у Сербії вчора. Є думка на полі, є малюнок гри, є налаштування на гру. Невже не можна зрештою призначити іноземного тренера в національну збірну?
uragan84
Гнать Реброва ещё после Евро надо было.Развалил сборную
Alex T
Потенциал сборной Албании раскрыт сполна, впрочем как и Румынии, Ребров может хватит?
Vovan78
От мені цікаво чи дивляться оці телепні з мільйонними зарплатами Параолімпійські ігри? Якщо ні то нехай тренер включать їм трансляцію. Там люди без рук, без ніг з вадами зору виходять і рвуть до останнього за перемогу а потім стоять на п‘єдесталі і з гордістю дивляться як підіймають їхній прапор. А тут вийшли 11 недоумків, замотались в національний прапор, потім зганьбили його своєю безхребетністю! Соромно дивитись такий футбол,  сподіваюсь їм також буде соромно дивитись вболівальникам у очі!
mk1308
Я був за Реброва і вважав що потрібен час. Зараз бачу що помилився. Дуже сумно. З такою грою наше місце десь біля Сан Маріно. Сором і все. Албанці молодці!
Bulba_sumkin
Албания, Румыния??? Кто дальше, Люксембург и Сан-Марино? Может пора уже выгнать этого недотренера и руководство которое его эээээээ назначило? 
New Zealander
Прийшов час призначати в збірну кваліфікованого іноземного фахівця типу Сільвіньйо чи Саньйоля
Oxrannik.ua
Позорище у Реброва не тактики нихера в отставку, его максимум ференцвареш
Jugger54
Разве это сборная, это кучка дай мне пас ради паса, я ударю, мож залетит, при Фоменко игра была лучше, чем ЭТО
elPadrino
слов нет,одни матюки