Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 06 вересня 2024, 12:23
763
0

Україна – Албанія. Прогноз і анонс на матч Ліги націй

Почати за здоров’я, щоб потім повернутися до еліти

| Оновлено 06 вересня 2024, 12:23
763
0
Україна – Албанія. Прогноз і анонс на матч Ліги націй

Сьомого вересня у першому турі розіграшу Ліги націй у дивізіоні В збірна України зустрінеться зі збірною Албанії. Поєдинок відбудеться у Празі. Початок гри – о 21.45 за київським часом.

Україна

Другого вересня національна збірна України розпочала підготовку до відкриття нового сезону – матчів у Лізі націй. На вересневому відрізку дистанції цього турніру підопічні Сергія Реброва зустрінуться спочатку з Албанією (номінально домашній матч), а за три дні проведуть виїзний поєдинок проти збірної Чехії.

З метою оптимальної підготовки до цієї «спарки», а також мінімізації логістичних нюансів до обох поєдинків «синьо-жовті» готуватимуться у Празі.

У попередньому розіграші Ліги націй збірна України також виступала у дивізіоні В. І у групі зі збірними Шотландії, Ірландії та Вірменії посіла друге місце.

Завданням нашої команди було перше місце та повернення до дивізіону А. Оскільки турнірне завдання не було вирішено, контракт із тодішнім наставником збірної України Олександром Петраковим не було продовжено.

На новий ігровий цикл збірна України здобула нового тренера – Сергія Реброва. Під його керівництвом «синьо-жовті» кваліфікувалися на Євро-2024, проте на полях Німеччини зазнали невдачі, посівши останнє місце у не найскладнішій групі.

Тим не менш, Ребров залишився на своїй посаді. І ось тепер спробує повернути команду до елітного дивізіону Ліги націй. У всякому разі, таке завдання перед наставником та його підопічними вже озвучено керівництвом УАФ.

З метою кращої підготовки збірної України до вересневих матчів ЛН у чемпіонаті України буде двотижнева пауза. Футболісти, які представляють у збірній кольори «Динамо» та «Шахтаря», добиралися до Праги через Молдову. Трохи згодом до табору збірної приєдналися і наші легіонери.

Головна кадрова проблема збірної України напередодні матчу проти збірної Албанії – травма нашого ключового форварда Довбика. Хоча пошкодження, виявлене у Артема, і не є серйозним, було вирішено відпустити гравця до його клубу. Замість нападника «Роми» Ребров не викликатиме нового форварда до збірної. В обоймі команди на два найближчих поєдинки залишиться лише двоє нападаючих – Яремчук та Ванат.

Сергій Ребров, головний тренер збірної України:

– Я вважаю, що албанцям не пощастило із жеребкуванням на Євро – усі суперники були дуже високого рівня. У всіх поєдинках вони дуже добре боронилися. Але у відбірковому циклі вони грали дуже впевнено, вони мають дуже інтенсивну команду. Усі гравці виступають у Європі, майже весь основний склад грає у чемпіонаті Італії. Ми дуже серйозно ставимося до цього суперника. Думаю, Албанія ще не розкрила свого потенціалу, який у неї дуже великий.

Албанія

Як і збірна України, албанці також грали на Євро-2024. І теж зіграли там не найкращим чином: посіли останнє місце у групі. Але заради справедливості потрібно уточнити, що «червоно-чорні» на нещодавньому ЧЄ потрапили до справжнісінької групи «смерті»: Іспанія, Італія та Хорватія. Майбутньому та колишньому чемпіонам континенту підопічні Сільвіньйо програли, а от із хорватами зіграли внічию.

У минулому розіграші Ліги націй Албанія теж виступала в дивізіоні В. Зберегти прописку в цьому «підрозділі» ЛН балканській команді багато в чому вдалося завдяки тому, що в одній групі з ними була збірна росії, яку вигнали звідти в шию.

Певні кадрові проблеми напередодні старту у Лізі націй має й збірна Албанії. За словами наставника «червоно-чорних» Сільвіньйо, проти збірної України не зіграє через травму нападник Броя. Навряд чи допоможе команді й захисник Джимсіті, у якого теж пошкодження.

Сільвіньйо, головний тренер збірної Албанії:

– У України, Грузії та Чехії сильні команди, у них сильні гравці, це будуть складні та завзяті матчі. Ми зростаюча команда. Ми не маємо часу експериментувати, мені не подобається це слово.

Історія протистоянь

Майбутній поєдинок стане сьомим очним для суперників. Наразі збірну Албанії можна вважати зручним опонентом для збірної України. В активі «синьо-жовтих» – п'ять перемог, і лише одна зустріч завершилася внічию. Різниця м'ячів – 13:4 на нашу користь. Останній на даний момент поєдинок між командами відбувся влітку 2018 року у Франції й мав товариський характер. Тоді українці здобули розгромну перемогу 4:1.

Прогноз

Навряд чи в цьому поєдинку ми побачимо блискучий та видовищний футбол. Обидва суперники ще не в оптимальній формі. Проте матч напевно буде завзятим і взаємно складним. Албанія – дуже міцна й зіграна команда, яка, як і збірна України, розраховує за підсумками турніру здобути «запасний аеродром» у вигляді додаткового шансу пробитися на ЧС-2026. Тож легко команді Реброва точно не буде.

Проте, припустимо, що українці зрештою виграють із мінімальним рахунком. Перспективною також бачиться ставка «обидві заб'ють».

Орієнтовні склади:

Україна: Трубін, Тимчик, Матвієнко, Забарний, Миколенко, Бражко, Піхальонок, Мудрик, Циганков, Судаков, Ванат

Албанія: Стракоша, Хюсай, Михай, Кумбула, Митай, Рамадані, Аслані, Лаці, Асані, Байрамі, Сефері.

Прогноз Sport.ua
УКРАЇНА
7 вересня 2024 -
21:45
Албанія
Перемога України 1.80 Зробити ставку
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Магучіх здобула золото на етапі Діамантової ліги. У Геращенко – бронза!
Інші види | 05 вересня 2024, 21:01 5
Магучіх здобула золото на етапі Діамантової ліги. У Геращенко – бронза!

Українки показали високий результат на елітному турнірі

Стала відома суперниця Соболенко у фіналі US Open 2024
Теніс | 06 вересня 2024, 07:12 7
Стала відома суперниця Соболенко у фіналі US Open 2024

Джессіка Пегула оформила вольову перемогу в матчі з Кароліною Муховою

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.