Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 серпня 2024, 16:52
3155
3

Серія завершилась, інша – почалась. Олександрія в Києві переграла Зорю

Команда Руслана Ротаня йде без втрат очок від початку сезону

| Оновлено 17 серпня 2024, 16:52
3155
3
Серія завершилась, інша – почалась. Олександрія в Києві переграла Зорю
УПЛ

Сезон української Прем’єр-ліги поступово набирає обертів, і вже має при собі перші несподівані результати. Наприклад, перед початком третього туру національної першості луганська «Зоря» стояла на вершині турнірної таблиці з максимально можливою кількістю здобутих залікових балів. Десь неподалік від неї при цьому перебувала й «Олександрія», якій, дали б можливість, і вона зачепилась за максимальний результат і в перенесеній грі проти київського «Динамо».

Однак це лише припущення, тоді як куди більш реальними речами «поліграфи» та «мужики» займались на полі столичного стадіону «Динамо» ім. В. Лобановського в ранньому слоті суботи. І якби він ще й почався без цієї зайвої для всіх затримки на пів години через повітряну тривогу. Настрій команд це жодним чином не змінило – вони й так боролись, як і планували заздалегідь, у першому таймі, але змусило нас аналізувати події в режимі нон-стоп.

І дійсно було, що аналізувати вже за підсумком першої половини матчу, хоча вона видалась бойовою й із лише незначною кількістю гольових моментів. Двічі через лівий фланг розкривала чужий захист «Зоря», а суперники відповідали передачами в центральній зоні. Різниця полягала тільки в тому, що господарі нічого із своїх нагод не реалізували, тоді як опоненти забезпечили перевагу ще до перерви.

Провали відбувались у захисті команди Юрія Коваля, коли Безерра та Шулянський опинялись на позиції Філіппова, і якщо перший із передачі центрального форварда забивав самостійно, то другий заробив не тільки попередження для Нваезе та штрафний у небезпечній зоні, а й можливість для Ковальця відзначитись ударом із стандарту прямісінько в лівий нижній кут. На що розраховував Турбаєвський із настільки невдалою стінкою – питання відкрите.

Друга половина матчу починалась із подвійної ротації в складі «Зорі», тож команда Юрія Коваля бодай боротись була налаштована рішуче. На відміну від суперників, які вирішили зіграти суто за рахунком і були близькі до того, аби прогоріти. На 51 хвилині навіс кутового з правого флангу від Кирюханцева завершився ударом головою на ближній від Джордана, і, судячи з темпу луганців на той час, могло стати дуже гаряче.

Передумови для цього були, однак на початку сезону витривалість футболістів ще не на тому рівні, що відпрацьовувати 90 хвилин у одному темпі. Навіть у «Зорі», яка цим і славиться на наших теренах. Поступово пресинг від номінальних господарів згасав і наприкінці матчу вже не було помітно жодних слідів від їхньої переваги після перерви. А там і «поліграфи», якби були більш рішучими на завершення власних атак, могли б обійтись без нервових останніх секунд.

Наступними вихідними луганська «Зоря» зіграє в гостях у львівського «Руха», а посеред тижня поїде на виїзний матч Кубка України проти «Олімпії» Савинці, тоді як «Олександрія» в чемпіонаті прийматиме донецький «Шахтар».

Наші оцінки:

«Зоря» (заміни): Дришлюк – 6,0, Жуніньйо – 6,0, Кораблін – 6,0, Вакула – 6,0, Горбач – б/о.

«Олександрія» (заміни): Смирний – 6,0, Мишньов – 6,0, Кампуш – 6,0, Костишин – 6,0, Погорілий – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 3-й тур.

«Зоря» – «Олександрія» - 1:2

Голи: Джордан, 51 – Безерра, 24, Ковалець, 32

Попередження: Нваезе, 30, Дришлюк, 85, Яцик, 90+4

«Зоря»: Турбаєвський – Вантух (Жуніньйо, 46), Джордан, Нваезе (Вакула, 63), Тронтель – Башич, Мічин (Дришлюк, 46), Яцик, Кирюханцев (Кораблін, 63) – Антюх, Герреро (Горбач, 78).

«Олександрія»: Єрмаков – Мартинюк, Шабанов, Копина, Кравченко (Кампуш, 71) – Шостак (Мишньов, 66), Калюжний, Ковалець (Смирний, 46) – Шулянський (Костишин, 71), Філіппов (Погорілий, 84), Безерра.

Арбітр: Володимир Новохатний (Київ).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

Удари (у площину): 8 (4) – 9 (4)
Кутові: 3 – 4
Офсайди: 0 – 1.

ЗОРЯ - ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 30°C

Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця коефіцієнтів. Україна скоротила відставання від Хорватії
Футбол | 17 серпня 2024, 13:35 6
Таблиця коефіцієнтів. Україна скоротила відставання від Хорватії

Динамо пройшло в Глазго шотландський бар'єр, а Кривбас перейшов із ЛЄ у ЛК

ВІДЕО. Реакція Алькараса на програш чоловіку Світоліної
Теніс | 16 серпня 2024, 22:24 1
ВІДЕО. Реакція Алькараса на програш чоловіку Світоліної

Іспанський тенісист просто знищив свою ракетку

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Хоча минулий сезон був не найкращій у Зорі, але нинішня команда виглядає слабше, ніж торішня. Не схожі на себе Герреро, Антюх, Кірюханцев. Не вистачає Батагова, Бутко. Поки що на рівні грає тільки Яцик, але ми пам'ятаємо, що він арендований у Динамо і рано чи пізно піде, як Бражко. Не зрозуміло, чому не повернувся в рамку після травми основний воротар Зорі Мацапура. Будемо сподіватися, що команда, як і завжди, набере сили по ходу чемпіонату, заграють новачки (особливо надія на Корабліна) - і ми ще побачим ту Зорю, яка заробила призвисько "мужики".
Falko
Ну от, а казали, Ротань не тренер. А він лідера прибив і не помітив ))
Southeast*
Теперь и Шахтёр опять не страшен.   Да и Суркис заинтересует.