Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 серпня 2024, 21:18
323
1

Чорноморець – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Південна Пальміра приймає в себе вдома «мужиків»

| Оновлено 09 серпня 2024, 21:18
323
1
Чорноморець – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Чорноморець

У другому турі української футбольної Прем'єр-Ліги сезону 2024-2025 років в суботу, 10 серпня, в Одесі зустрінуться «Чорноморець» та «Зоря». Господарі поля, які посіли у попередньому чемпіонаті України підсумкове 12 місце, проведуть першу домашню гру в сезоні, в якій прийматимуть «Зорю», яка посіла 10 місце.

Чорноморець

Склад одеського клубу змінився майже на 90 відсотків. Разом з головним тренером «моряків» Романом Григорчуком, який очолив азербайджанський «Нефтчі», корабель під назвою «Чорноморець» покинуло ряд сильних виконавців. Зокрема, в інші команди перейшли Максим Брагару («Динамо»), Ілля Путря («ЛНЗ»), Володимир Салюк («Металіст 1925»), Орест Кузик («Карпати»). Андрій Штогрін, якого навіть встигли зробити капітаном на новий сезон, теж перейшов у «Нефтчі». Повернувся з оренди Артур Авагімян (в «Олександрію»), не зміг домовитися щодо нового контракту Зігі Бадібанга, у «Ворсклу» перейшли Лука Гучек і Самсон Ієде, та низка інших гравців покинула команду.

«Моряків» прийняв екс-наставник «Чорноморця» і «Маріуполя» Олександр Бабич, якому доводиться будувати нову команду. А склад одеситів поповнили воротар Артур Рудько з «Шахтаря», захисники Богдан Бутко із «Зорі» та Борис Лотоцький з вінницької «Ниви», півзахисник Богдан Білошевський з «Олександрії», нападники Олексій Хобленко з «ЛНЗ» і Денис Янаков з «Полісся», які вже мали досвід виступів за «Чорноморець» (останні троє). Також на правах оренди перейшли захисники «Шахтаря» Роман Савченко і Данило Удод, і перед самим стартом чемпіонату до команди приєдналися екс-капітан «Металіста 1925» Артем Габелок і форвард Кирило Попов з «Колоса». І як на мене, то «моряки» продовжуватимуть підсилювати склад, адже 18 гравців в основній обоймі, де більша частина гравців, яким 19-20 років, є дуже малою кількістю, а у випадку травм чи дискваліфікацій команді доведеться брати гравців з U-19.

Навчально-тренувальні збори у літній період «Чорноморець» проводив в Україні, де зіграв 5 контрольних матчів. В одному з них одеситам вдалося виграти, двічі зіграти внічию та стільки ж разів програти. Звернемо увагу на те, що у кожному з цих поєдинків одесити пропускали від своїх суперників (всього 11 голів), а в чужі ворота вони забили 8 голів. У першій грі нового сезону «Чорноморець» мінімально програв «Кривбасу», але своєю грою залишив непогані враження.

Зоря

У луганців теж відбулися зміни у складі, але не такі значні, як у одеситів. Завершив кар’єру через проблеми зі здоров’ям Олег Данченко, в інші команди перейшли Данило Алефіренко («Колос»), Богдан Бутко («Чорноморець»), Ігор Снурніцин («Кривбас»), Дмитро Мишньов («Олександрія»), Антон Жилкін («Інгулець»), Коджо Азіангбе («Аль-Наср», ОАЕ), і склад «Металіста 1925» поповнили хавбеки В’ячеслав Чурко та Денис Нагнойний. Також покинув «Зорю» капітан та один з лідерів команди Арсеній Батагов, який перейшов у турецький «Трабзонспор». Однак незважаючи на втрати, на трансферному ринку команда змогла таки непогано підсилитися.

Орендні угоди із «Зорею» продовжили гравці «Динамо» Ігор Горбач і Олександр Яцик, бразильський захисник Жордан став повноцінним гравцем «мужиків» (до цього бразилець був в оренді). Ще приєдналися до команди легіонери Жан Тронтель (Словенія) і Габріель Ескінья (Австрія), які стали першими представниками своїх країн в луганському клубі. Також перейшли на правах оренди з «Динамо» захисник Олексій Гусєв (так, син відомого Олега Гусєва) і нігерійський хавбек Беніто, а з «Миная» перейшли нападник Владислав Вакула та півзахисник Тимур Кораблін.

Навчально-тренувальні збори у літній період «Зоря» проводила у Словенії і провела за цей час 7 контрольних матчів (2 перемоги, 3 нічиї та 2 поразки). І у першій грі нового сезону «Зоря» перемогла новачка УПЛ — «Інгулець» 2:1, завдяки голу на останніх хвилинах гри у виконанні Олександра Яцика.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-Лізі за останні 7 років команди провели одна з одною 12 матчів. 8 разів перемагала «Зоря», 2 перемоги у «Чорноморця» та 2 рази була зафіксована нічия. Різниця м'ячів 23–9 на користь «Зорі». У першому колі минулого сезону між командами була зафіксована нульова нічия. В другому колі підопічні Юрія Коваля здобули мінімальну перемогу 1:0 (переможний м'яч забив Горбач). Був ще й поєдинок Кубка України, в якому «Чорноморець» розгромив «Зорю» 4:1. Тут забивали Васильєв і хет-триком відзначився Штогрін з одного боку, та Герреро з іншого.

Прогноз на протистояння

Це протистояння обіцяє бути цікавим, адже «Зоря», яка зараз непогано стартувала, прагнутиме тримати непогану планку і закріпитися якомога вище у таблиці. Однак в суперниках у «Зорі» одесити разом з Олександром Бабичем, який точно знає, як надійно грати в обороні. Тому у цій грі «Зорі» не так просто перемогти. Зробимо висновок, що найвірогіднішим варіантом буде нічия. Припустимо, що 1:1.

Орієнтовні склади:

«Чорноморець»: Рудько, Єрмаков, Савченко, Арсіч, Бутко, Шпорн, Васильєв, Габелок, Янаков, Попов, Хобленко

«Зоря»: Турбаєвський, Вантух, Жордан, Ескінья, Тронтель, Кірюханцев, Яцик, Башич, Мічин, Герреро, Горбач

Дмитро ТЕЛІЦИН

10 серпня, субота

«Чорноморець» – «Зоря»
Одеса. Стадіон «Чорноморець». 15:30
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ЧОРНОМОРЕЦЬ - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Дмитро Євтухов (Дніпро)
Прогноз Sport.ua — 1:1

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Є 11 медалей. Україна повторила найгірший результат літніх Олімпіад
Олімпійські ігри | 09 серпня 2024, 17:11 14
Є 11 медалей. Україна повторила найгірший результат літніх Олімпіад

Нового антирекорду точно не буде

Іспанія вдруге в історії виграла футбольне золото Олімпіади
Олімпійські ігри | 09 серпня 2024, 22:31 0
Іспанія вдруге в історії виграла футбольне золото Олімпіади

Збірна Іспанії U-23 здобула титул ОІ-2024, перемігши у фіналі Францію U-23

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
alex belogubko
ЧО Ю19 можно этих маменькиных сынков распускать --хватит позорить Одессу не тратьте на них время и нервы --ДИДЕНКО  действуй набери пацанов с других клубов -с улицы