Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 серпня 2024, 21:30
1822
11

Фаворит не вразив, але виграв. Зоря вирвала перемогу в Інгульця

Вирішальний гол луганці забили у компенсований час

| Оновлено 04 серпня 2024, 21:30
1822
11
Фаворит не вразив, але виграв. Зоря вирвала перемогу в Інгульця

У поєдинку 1 туру Української Прем'єр-ліги на київському стадіоні «Динамо» імені В.Лобановського зустрілися луганська «Зоря» та петровський «Інгулець».

«Чорно-білі» розпочали зустріч із активного пресингу, намагаючись чинити тиск на захисні побудови суперників. Петрівці не стали притискатися до свого штрафного майданчика і організовували контратаки. Перший небезпечний момент відбувся після низового удару Антюха, з яким впорався Паламарчук. Незабаром загрозу воротам «Зорі» організували петрівці. Після передачі Козака Богунов бив з меж штрафного майданчика, і Турбаєвський продемонстрував свою реакцію.

Гості компактно грали на своїй половині поля, але луганці таки змогли відкрити рахунок у матчі. Башич наважився на удар з дальньої дистанції і не помилився: м'яч залетів у ворота.

Пропустивши гол, «жовто-червоні» заграли активніше та почали підбиратися до штрафного майданчика суперників. Відмінну нагоду втратив Мельничук, який після скидки Волохатого пробив вище за мету. А ось Білоцерковцю, якому розрізною передачею асистував П'ятов, ніщо не завадило відправити м'яч у ворота. Закріпити успіх своєї команди одразу міг П'ятов, але на його удар у падінні головою у стрибку зреагував Турбаєвський.

Друга половина зустрічі розпочалася з активних дій футболістів «Інгульця». Петрівці краще контролювали м'яч, а луганці грішили неточними передачами. Міг оформити дубль Білоцерковець, який після навісу з флангу не влучив у ближній кут. Ще один сейв зробив Турбаєвський, який відбив сильний удар Козака з кута штрафного майданчика.

Атаки команди Василя Кобіна постійно тримали у напрузі оборону луганчан, і тренерському штабу «Зорі» навіть довелося зробити заміну в центрі захисної лінії: замість Ескіньї на поле вийшов Нваезе. Ще один момент відбувся після навісу на Волохатого, якому завадив пробити Турбаєвський.

У заключному відрізку зустрічі далася взнаки втома футболістів «Інгульця», і «чорно-білі» заволоділи перевагою. Луганці намагалися розхитати оборону суперників, але петрівці справлялися із завданнями, які перед ними ставили атакуючі гравці «Зорі». І все ж, у компенсований час підопічні Юрія Коваля зуміли вирвати перемогу. Антюх із лівого флангу навісив точно на Яцика, який головою пробив у дальній кут.

«Зоря» здобула важку перемогу і в наступному турі зустрінеться в Одесі з «Чорноморцем». «Інгулець» за тиждень проведе гостьовий поєдинок із «Колосом».

Українська Прем'єр-ліга. 1 тур.

«Зоря» – «Інгулець» – 2:1

Гол: Башич (16), Яцик (92) – Білоцерковець (29)

«Зоря»: Турбаєвський, Тронтель, Джордан, Ескінья (Нваезе, 61), Вантух (Жуніор Рейс, 83), Башич, Дришлюк (Мічін, 61), Яцик, Антюх, Герреро (Беніто, 46), Кирюханцев (Горбач, 75)

«Інгулець»: Паламарчук, Мельничук, Малиш, Шершень, Дубілей (Сидоренко, 87), Петько, П'ятов, Волохатий, Богунов (Могильний, 79), Білоцерковець (Пушкарьов, 87), Козак (Резепов, 91)

Арбітр: Михайло Райда (Іршава, Закарпатська область)

Стадіон «Динамо» імені В.Лобановського (Київ)

ЗОРЯ – ІНГУЛЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’ +2
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Яцик (Зоря).
29’
ГОЛ ! М'яч забив Володимир Білоцерковець (Інгулець).
16’
ГОЛ ! М'яч забив Яков Башич (Зоря).
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Фаворитка заснула. Історія для Сент-Люсії. Хто взяв золото у бігу на 100 м?
Олімпійські ігри | 03 серпня 2024, 23:55 1
Фаворитка заснула. Історія для Сент-Люсії. Хто взяв золото у бігу на 100 м?

Джуліан Альфред стала чемпіонкою Олімпіади, Ша'Каррі Річардсон – друга

ФОТО. Роналду з коханою показали, як проводять час у Мадриді
Футбол | 04 серпня 2024, 12:07 2
ФОТО. Роналду з коханою показали, як проводять час у Мадриді

Кріштіану і Джорджина знаходять час на відпочинок, розваги та тренування

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
roman75zpr
Для Зори это вообще достижение - выиграть в 1 туре. Бывало, что и играли неплохо, а очки теряли в начале сезона, а сейчас получилось наоборот  
pahentrahen
обрищенного поворознюка попустили)
dadlismit
Зарю с победой ! Хотя по справедливости, игра ничейная 
Віктор Коробка
Хоч і вболіваю за Зорю, але ця гра засмутила. Дуже добре, що виграли, але по грі слабенько. Багато невиправданих втрат, не видно було Герреро, Антюха(за виключенням останнього пасу), Беніто взагалі начудив. Свій рівень показав тільки Яцик. Якщо ще Батагова продадуть, то буде дуже скрутно. 
 Але сподіваюся на відродження команди і того командного духу, який був у Зорі.
Sunrise
Ось і перший матч Зорі у сезоні. Вітаю с важкою перемогою! Я чекав цього матчу. Чекав щоб саме тут написати що вимушений покинути сайт який був в моїх закладках років 15. 
Покидаю я спорт.юа через неадекватного Матусевича, якому дали тут трибуну та ще й повноваження. Та через адміністрацію яка таких людей підтримує та покриває. Не хочу мати нічого спільного з такими людьми і не буду. 
Успіху сайту також бажати не буду, принаймні доки неадеквати будут залишатися на своїх місцях. Можу тільки подякувати і підтримати деяких авторів сайту з непопулярних видів спорту, вони - професіонали!
Хто мене знав як вболівальника Зорі - Sunrise, зауважте що тут є вже мої клони, та це мій останній допис на сайті. Дякую тим із ким вели адекватні дискусії! Хай щастить!
Citrullus lanatus
И Динамо Луганск уже на 2-м месте.