Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 серпня 2024, 23:23
146
0

Зоря – Інгулець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Луганська команда спробує реабілітуватися за провальний сезон, а «Інгулець» згадає смак УПЛ

| Оновлено 03 серпня 2024, 23:23
146
0
Зоря – Інгулець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Зоря Луганськ

В неділю, 4 серпня, відбудеться поєдинок 1 туру нового сезону Української Прем'єр-ліги, в якому гратимуть луганська «Зоря» та петровський «Інгулець». Гра пройде в Києві на полі стадіону «Динамо» ім. В. Лобановського, початок – о 18:00.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

«Зоря»

Якщо вболівальники луганської «Зорі» звикли до того, що їхня команда постійно фінішує в зоні єврокубків, то сезон 2023/2024 став для них холодним душем. Після того, як Патрік ван Леувен пішов на короткострокове підвищення в «Шахтар», луганський клуб не може знайти тренера, який би відповідав амбіціям команди. Ненад Лалатович виявився випадковим пасажиром, Валерія Кривенцова, схоже, сплавили футболісти через надмірну жорсткість, тому сезон «Зоря» закінчувала з Юрієм Ковалем.

Спеціаліст відразу сказав, що він очолюватиме «Зорю» доти, доки команда не знайде нового головного тренера. Але пошук затягнувся. Тому в новий сезон «чорно-червоно-білі» вступають з тим же виконуючим обов'язки головного тренера, який минулого розіграшу УПЛ фінішував на десятому місці.

Покинули команду в міжсезоння Бутко і Чурко, які, за чутками, «каламутили воду» в сумнозвісному матчі проти «Динамо», а також воротар Жилкін, який зіграв за клуб буквально кілька хвилин і перейшов якраз в «Інгулець». Крім них, більше не буде в складі «Зорі» Снурніцина, Данченка, Мишньова, Нагнойного, Алефіренка – досить солідна кількість.

А от поповнення клубу вийшло теж солідним – тут і «динамівці» Олексій Гусєв та Беніто, і молоді представники тих же киян Слесар і Третяк (хай і підписані вони на перспективу), і легіонери Тронтель та Ескінья. До них варто додати Яцика та Горбача, оренду яких з «Динамо» вдалося продовжити, а також центрбека Джордана, з яким після річної оренди було підписано повноцінний контракт. Також буквально напередодні стало відомо, що до командии приєднаються лідери закарпатського «Миная» Вакула і Кораблін.

На зборах команда провела сім матчів, результати вийшли майже симетричними – по дві перемоги і поразки, три нічиї, але все ж різниця м'ячів на користь «Зорі» – 10:9.

В новому сезоні не вдалося домовитися з «Лівим берегом» про оренду стадіону, тому домашні матчі «Зоря» проводитиме на стадіоні «Динамо».

«Інгулець»

Після того, як Мирон Маркевич очолив львівські «Карпати», здавалося очевидним, що львів'яни виграють Першу лігу. Але втрати очок наприкінці сезоні і програна очна дуель саме «Інгульцю» відкинули львів'ян на друге місце, а петровська команда стала переможцем розіграшу.

А далі почалася мильна опера.

Судіть самі – тренер «Інгульця» Владислав Лупашко покидає команду. Президент клубу пояснює це тим, що Владислав отримав пропозицію від сильнішого клубу. Проте Лупашко опиняється у Львові, але не очолює першу команду «Карпат», а стає тренером U19. Тим часом «Інгулець» оголошує про призначення головним тренером Желько Любеновича, який минулого сезону ледь не здійснив диво з «Минаєм». Проте Любенович заявив, що таке оголошення – це просто мрії вголос Олександра Поворознюка і він залишається в «Минаї». Лупашко тим часом стає головним тренером «Карпат» після відставки Маркевича, а в Петрове приїхав тренувати «Інгулець» Василь Кобін, який до того не надто вдало тренував якраз «Минай» і харківський «Металіст». Далі буде цікаво спостерігати.

Покинули команду воротар Восконян, захисники Романчук і Боровський, півзахисники Кольцов та Панасенко, форвард Квасов. Їх покликані замінити вищезгаданий кіпер Жилкін, захисник Віталій Дубілей, півзахисник з того ж «Миная» Петько, Роман Волохатий з тернопільської «Ниви», Олег Осипенко з «Чернігова-ШВСМ», а також юніори «Шахтаря» Олег Пушкарьов та Іван Лосенко. Також у «Кривбаса» орендований центрбек Володимир Вілівальд.

На зборах «Інгулець» двічі виграв, двічі зіграв внічию та тричі програв з різницею м'ячів 7:12.

Статистика зустрічей

Між собою команди зіграли сім матчів: +4=1-2, різниця м’ячів 12:5 на користь «Зорі».

Орієнтовні склади

«Зоря»: Сапутін – Тронтель, Джордан, Ескінья, Вантух – Яцик, Башич – Беніто, Дришлюк, Антюх – Герреро

«Інгулець»: Жилкін – Шершень, Ченбай, Вілівальд, Козиренко – Петько, Сад – Козак, Волохатий, Богунов – Резепов

Прогноз на протистояння

Більш досвідченіша луганська команда все ж повинна виграти, але зробимо ставку на натужну мінімальну перемогу.

4 серпня, неділя

«Зоря» – «Інгулець»
Київ. Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського. 18:00
ТБ-трансляція на платформі УПЛ ТБ
Арбітр: Михайло Райда (Закарпатська область)
ЗОРЯ ІНГУЛЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:0
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Оцінено шанси Довбика стати найкращим бомбардиром Серії А сезону 2024/25
Футбол | 04 серпня 2024, 00:44 0
Оцінено шанси Довбика стати найкращим бомбардиром Серії А сезону 2024/25

Артем офіційно став гравцем «Роми»

Олімпіада-2024 (футбол): розклад, результати, таблиці, сітки плей-оф
Олімпійські ігри | 03 серпня 2024, 08:24 1
Олімпіада-2024 (футбол): розклад, результати, таблиці, сітки плей-оф

Олімпійський турнір із футболу відбудеться з 24 липня по 10 серпня

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.