Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 02 серпня 2024, 13:45
4312
19

Вовча зграя, кажете?

Валерій Василенко – про провальний дебют «Полісся» у єврокубках

| Оновлено 02 серпня 2024, 13:45
4312
19
Вовча зграя, кажете?
ФК Полісся Житомир

Іноді краще мовчати. В принципі, мовчати краще майже завжди. Особливо перед почином. Але чомусь у нашому випадку, а я зараз безпосередньо про дебют «Полісся» в єврокубках, житомирський клуб усім своїм виглядом показував, що він як мінімум зараз досяг такого рівня, що в новому сезоні, який щойно почався, йому по плечу велике.

Принаймні мені саме так здалося. Та якби тільки мені, то це нісенітниця. Мало що може здатися спросоння чи сп’яну. Але річ у тому, що так здалося не лише мені. Я вам дуже рекомендую у зв'язку з цим почитати відгуки про гру з «Поліссям» словенських уболівальників. І після першого поєдинку їхньої «Олімпії» проти нашої команди, і особливо після другої гри. Там дійсно можна знайти не тільки дуже багато стьобу й знущань, а й дуже багато пізнавального.

Виявляється, уболівальники команди з Любляни серйозно побоювалися «Полісся». Вони знають, що власник житомирського клубу – мільярдер, який вкладає в команду серйозні інвестиції, тоді як їхній клуб може собі дозволити комплектацію лише за рахунок вільних агентів.

Вони також знають, що цього літа «Полісся» дуже серйозно посилилося. Особливо за їхніми мірками. В курсі вони й того, що «Полісся» чомусь позиціонує себе з «вовчою зграєю». Саме з цього приводу житомирянам від фанів опонента дісталося найбільше.

Загалом, словенські любителі футболу виявились дуже обізнаними з подробицями з табору свого суперника по другому кваліфікаційному раунду Ліги конференцій. Мені здалося, що й у самій «Олімпії» (і футболісти, і особливо тренерський штаб) теж виявились дуже підготовленими до гри проти українського вискочки.

ФК Полісся Житомир

А ось про житомирський клуб у контексті готовності я подібного сказати не можу. Більше того, я можу сказати лише те, що «Полісся» виявилося повністю неготовим до історичного дебюту в єврокубках. Це провал чистої води, панове. І цей провал має конкретні імена.

***

Насамперед мене так і розпирає кинути камінь у город нинішнього тренерського штабу «Полісся». Відразу обмовлюся, що я не фанат колишнього керманича житомирян Юрія Калитвинцева, але порівняно з нинішнім тренером команди колишній наставник мені здається велетнем. А нинішній… Імад Ашур уміє гарно говорити. Цього в нього не відібрати. Я не здивуюся, якщо завдяки саме цій своїй чесноті він і з'явився в житомирському клубі.

Перший мат для Імада
Читайте також:
Перший мат для Імада

І після першого поєдинку з «Олімпією», і після другого Ашур дуже хитромудро й витіювато філософствував про життя і про футбол, вказуючи на несправедливість і першого, і другого.

Можливо, на когось і діють ці східні ласощі, але якщо прибрати це все словесне лушпиння, то на даний момент виявиться, що король-то голий. Я не виключаю, що надалі цей тренер ще може відбутися: адже шляхи Господні несповідні, і часом на вершину успіху виходять такі особистості, що ніколи б і не подумав про них подібного.

Тож про перспективу Імада на нинішньому місці я не хочу патякати. Я лише про те, що побачив у його виконанні у двох конкретних поєдинках. Так от, я в цих двох матчах не побачив зовсім нічого. Нічого, що вказувало б на «тренерську руку».

ФК Полісся Житомир

Натяк на «тренерські ноги» я побачив: коуч полісян справно походжав туди-сюди в рамках технічної зони. Однак я не побачив головного: який саме футбол сповідає цей перспективний тренер. І у який футбол намагається грати його команда.

Натомість я почув після гри натяк від наставника «Полісся» на суддівство. Маю на увазі зустріч-відповідь. Мені теж дуже не сподобалося, що поєдинок обслуговувала сербська суддівська бригада. Але ж проблема не в ній, хлопці. А проблема в тому, що не треновані гравці не знають, що робити з м'ячем, як поводитися в тій чи іншій ситуації на полі.

І так, футболісти «Полісся» Кушніренко та Чоботенко з приводу арбітражу висловились не в тон свого наставника. На їхню думку, суддівство було «більш-менш нормальним».

Тож вибачте, не там шукаєте коріння всіх бід. Не треба вішати всіх собак на «горе-вболівальників, які поховали команду після першої гри». Це я на адресу президента клубу.

А ще – і на адресу Олександра Усика. Так, чудовий «маркетинговий» хід – ангажувати найкращого боксера планети у «вовчу зграю». Тільки ось нічого футбольного в цьому ангажуванні за фактом немає. Більше того, своїми різкими словами на адресу УЄФА Усик може серйозно нашкодити іміджу «Полісся».

Хоча куди вже гірше.

ФК Полісся Житомир

І кому, як не Олександру, знати, що програвати треба також вміти. Потрібно вміти програвати гідно. Схоже, і цим азам «Поліссю» треба вчитися й вчитися.

А якщо загалом, то бридко на душі. Гидко від того, що два наші клуби так бездарно вилетіли з єврокубків (це я ще й про «Дніпро-1», що самоусунувся). Гидко від того, що рівень нашого футболу скочується дедалі нижче. Гидко від того, що футбольний проект з Житомира, що видавався острівцем надії та надійності, виявився пустушкою.

І у цьому зв'язку не обов'язково читати відгуки уболівальників «Олімпії». Достатньо почитати відгуки наших уболівальників.

Та й власних очей достатньо, щоб зрозуміти, що йдеться зовсім не про вовчу зграю…

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Сенсації не сталося. Визначено другу фіналістку Олімпіади-2024
Олімпійські ігри | 01 серпня 2024, 23:59 23
Сенсації не сталося. Визначено другу фіналістку Олімпіади-2024

Донна Векич у двох сетах впевнено переграла Анну Кароліну Шмідлову в 1/2 фіналу

Ротань наїхав на українські клуби. «Чому для нас ОІ це другорядний турнір?»
Олімпійські ігри | 02 серпня 2024, 14:20 1
Ротань наїхав на українські клуби. «Чому для нас ОІ це другорядний турнір?»

Збірна України вилетіла з футбольного Олімпійського турніру, посівши 3-є місце на груповому етапі

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
inflicted
Автор добряче пройшовся по Поліссю. Так і треба
ALKOSruLKA
не зграя, а ОТАРА !
etorfine
Навіть не цуценята...
"Щєнкі"..
Panthera_onca__
Это вы говорите.)   А нравится ли игрокам что их  называют "зграя"?   Зграя бандюг,  гопоты,  нариков... обычно говорят.
Roman serhi
Котята 
Oleg73
Сама слаба ланка це тренер.Поверніть його де взяли-навіть якщо будуть вимагати доплати
DK1961
Все верно. И Усику лучше было языком не ляпать.
assa and
багато конфетті з Полісся, а на виході пшик. Тренер явно не дуже фаховий спеціаліст. надо шукать заміну, Максимов міг би їх встряхнути
Владислав Антонов
Забагато понтів від вчорашнього представника Першої ліги.
Провінція є провінція. При всій повазі до Житомира та його жителів.
Игорек1957
Коли з метра не забивати,то що можна говорити?!Крім навісів нічого не було!Кудрик пропустив 2 легких м'яча!Тренера треба міняти та Максимова забирати
Vovan78
Стільки галасу про вовчу зграю, а а насправді збіговисько бродячих псів.  Хто запросив цього нездару на посаду головного тренера? Чим він довів свою проф придатність? Це просто лайно якесь! Потрібно бути повним поцом, щоб звільнити Калитвінцева після доволі гарної першої половини минулого чемпіонату!!! Дно бл…ть!
Айвенго
Бездарі
Лига
Если Кривбасс чешскую плесень в Ле не пройдет, он в группе Лке сразу или ещё нет, кто знает
Андрей⚒️
Стадо шакалов
c_a_p2
зграя яйцюнів