Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

05.07.2024 22:00 – FT 0 : 0
3 : 5 Серія пенальті Серія пенальті
Чемпіонат Європи
| Оновлено 07 липня 2024, 08:46
8970
10

Португалія – Франція. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Далеко не найкращий турнір для учасників фіналу 2016 року

| Оновлено 07 липня 2024, 08:46
8970
10
Португалія – Франція. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

У п'ятницю, 5 липня, у Гамбурзі на стадіоні «Фолькспаркштадіон» відбудеться матч чвертьфіналу чемпіонату Європи-2024 з футболу, у якому зіграють національні збірні Португалії та Франції. Стартовий свисток англійського рефері Майкла Олівера з Ашингтона пролунає о 22:00 за київським часом.

Португалія


Груповий етап турніру для збірної Португалії завершився вже після другого матчу – шість очок на старті проти Чехії (2:1) і Туреччини (3:0) дозволили команді Роберто Мартінеса поблажливо поставитися до заключної гри проти Грузії, що призвело до першої поразки на турнірі (0:2). Як виявилось, навіть у ситуації, коли «європейським селесао» не було потреби боротися за результат, гра «другим складом» могла мати й негативні наслідки.

Річ у тім, що з першого місця квартету F португальці потрапили на Словенію з третього рядка групи С, і до початку матчу всі вважали, що команда Матяжа Кека стане для футболістів Мартінеса легкою прогулянкою. А воно вийшло дещо інакше – Португалія страждала до останнього, була змушена провести овертайм, ми побачили агонію Кріштіану Роналду після незабитого пенальті в додатковий час, але зрештою воротар Діогу Кошта зробив три сейви в серії пенальті та фактично власними силами затягнув команду до наступного раунду.

Чи могла уникнути такого сценарію Португалія? Очевидно, що так. Однак її лідери проводять далеко не найкращий турнір. Кріштіану Роналду досі не забивав ані з гри, ані з пенальті, без врахування останньої серії, у чотирьох матчах, Рафаель Леау грає так, наче його можна вже зараз відправляти додому, Бруну Фернандеш та Бернарду Сілва не тягнуть команду за собою, хоча й дуже стараються. І в підсумку найкращий гравець португальців на груповому етапі – резервіст Франсішку Консейсау, а справді герой команди – Діогу Кошта. Зовсім не те, що ми очікували побачити від цієї збірної перед початком турніру.

Франція


Утім, говорити про очікування та реальні виступи будь-якої провідної збірної, окрім Англії – це окремий випадок, що є вищим за будь-яке розуміння, коли в парі для порівняння стоїть Франція – така собі ідея. Напевно, уже з десяток років поспіль ми говоримо про все нові й нові покоління зіркових футболістів цієї країни, але той футбол, який нинішні виконавці показують у Німеччині на цьому турнірі, не витримує жодної критики.

Насправді, у Дідьє Дешама ситуація зовсім така сама, як і у Роберто Мартінеса – лідери команди, на яких робився ключовий акцент, не дають вирішальної переваги безпосередньо на футбольному полі. При цьому клас французів, очевидно, достатній для перемоги над тією ж Бельгією в 1/8 фіналу за рахунок пізнього автоголу суперників (1:0). Так, Франція знову не змогла забити своїми силами. Ба більше – із гри у неї взагалі немає голів, а найкращий бомбардир, Кіліан Мбаппе, просто вдало реалізував пенальті у грі проти Австрії на старті турніру (1:0).

Чого очікувати від таких «Les Bleus»? Та всього, що тільки завгодно. Той же Мбаппе може «раптом» поріднитися зі своєю «маскою супермена», і вона раптом перестане йому заважати грати у футбол. Або ж Антуан Грізманн згадає, що він – дійсно лідер команди. Орельєн Чуамені «випадково» почне влучати своїми дальніми ударами, або ж флангові оборонці Тео Ернандес і Жюль Кунде почнуть більше брати участі в атаці. Питань немає лише до Нголо Канте – його форму не вбила навіть Саудівська Аравія, і наразі питання щодо нього лише одне – коли назад до Європи? А тим часом статус Франції як фаворита Євро в такій важкій сітці плей-оф, ну, дуже під великим питанням.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи Португалії та Франції раніше перетиналися 5 разів у рамках чемпіонатів світу та Європи, а також Ліги націй УЄФА. Спостерігається перевага за кількістю перемог на користь Франції – 4 успішних ігор проти 1 у Португалії, але та перемога принесла «європейським селесао» «золото» Євро-2016. Різниця голів 6:9.

Востаннє суперники зустрічалися в червні 2021 року. Дубль Кріштіану Роналду з пенальті та дубль Каріма Бензема (один пенальті) зумовили нічию в Будапешті на «Пушкаш Арені» 2:2 на Євро-2020.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 39-річний англієць Майкл Олівер, який на своєму рахунку має по 3 матчі у фінальній частині Євро-2020, Євро-2024 і чемпіонату світу-2022. Боковими рефері стануть Стюарт Берт і Деніел Кук, а резервним арбітром відпрацює Пол ван Букел із Нідерландів. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Девідом Кутом, якому допомагатимуть Томаш Квятковскі та Шимон Марциняк (обидва – Польща). У Олівера є досвід проведення матчу за участю Португалії – 1 перемога та 1 нічия, тоді як із Францією він перетинався один раз – 1 нічия.

Орієнтовні склади


Португалія: Кошта – Мендеш, Діаш, Пепе, Канселу – Вітінья, Пальінья – Леау, Фернандеш, Б. Сілва – Роналду.

Франція: Меньян – Т. Ернандес, Упамекано, Саліба, Кунде – Чуамені, Канте – Мбаппе, Грізманн, Дембеле – Коло Муані.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в цій грі буде присутня серйозна інтрига.

Прогноз Sport.ua
Португалія
5 липня 2024 -
22:00
Франція
Обидві заб'ють і овертайм: так

5 липня, п'ятниця

Португалія – Франція
Гамбург. «Фолькспаркштадіон». 22:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Megogo і Суспільне
ПОРТУГАЛІЯ – ФРАНЦІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Майкл Олівер (Ашингтон, Англія)
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Saar
Не бачу за рахунок чого Франція пройде Португалію.
Кирилл Петечкин
Кефи: 9.54 за Португалію і 1.45 за Францію?! Шо ви курите?
Sheva19
Петалду сегодня разорвут .Хоть не болельщик Франции но Петальду надо ехать домой 
Oliynuk_sport
Другий супер матч за день, прогноз перемога Франції в додатковий час 2:1
255547
Какой примитивный анализ, у Португальцев возрастная команда, особенно оборона, и весь ритм и темп матча они не выдержу, притом что в матче со Словенией, они провели два овертайма, и ещё серию одинацати мировых, в которых было отданно много эмоций, они ещё должны их востановить, Французы будут диктовать условия матча и вести игру, да кто то подумает что они играют блекло, я бы не сказал, вот Англия да, но там проблемма в тренире, с эго подходом к игре команды, здесь этого нет, а опыта и уровня предостаточно так что я бы отдал предпочтение, именно Франции
nick07
Навряд чи тут буде видовищна гра, але пройде далі Франція
hater of haters
Є чуйка, шо за змістом гри буде повторення того фіналу Евро.
luceorius
 Шанси Португалії без Роналду 50 : 50, багато залежатиме від дуелі Вітінья - Канте. А шанси Португалії з Роналду... ну які можуть бути  шанси грати в меншості проти Франції та ще й не виключено, що доведеться витирати шмарклі зірці-нарцису.