Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 06 липня 2024, 13:25
19842
57

Другу серію пенальті виграти не вдалось. Португалія поступилася Франції

«Ле бле» вийшли до півфіналу Євро-2024

| Оновлено 06 липня 2024, 13:25
19842
57
Другу серію пенальті виграти не вдалось. Португалія поступилася Франції
УЄФА

Після надзвичайно напруженого чвертьфіналу між Німеччиною та Іспанією, в якому господарі турніру закінчили свої виступи на ньому, програвши 1:2, настала черга Португалії та Франції з'ясувати, хто зіграє проти «червоної фурії» в півфіналі.

В французів не міг грати Рабьо, який пропускав матч через дискваліфікацію, тому в центрі поля вийшли Тчуамені, Канте і Камавінга. Мбаппе знову був на полі в масці, хоча були перед грою припущення, що він вийде без неї, але форвард вирішив не ризикувати. В португальців же був цілком очікуваний склад.

На старті гри ініціативою заволоділа Португалія. Гра йшла переважно на лівому фланзі, де намагався щось створити Леау, але його активність конвертовувалася максимум в простріли, які ніхто не замикав. Але поступово м'яч прибрали до ніг французи, в яких найпомітнішим був не Мбаппе (мова, звісно, не про зовнішні атрибути), а Кунде, який встигав і в атаці працювати, і в обороні не давати пройти суперникам.

Першим моментом, після якого довелося працювати Діогу Кошті, став дальній постріл Тео Ернандеса, вдалося відбити хоч і перед собою, але з підстраховкою захисників все обійшлося. І майже відразу в гру воротар вже вступав після прострілу Мбаппе, атака мала три темпи і врешті-закінчилася дальнім неточним ударом Камавінги.

Цікаво, що вперше на полі стало видно Роналду на полі десь в середині першого тайму. Зірковий португалець запам'ятався хіба кількома невдалими спробами відкритися на дальні закидання та невиконаним штрафним (замість Кріштіану, який показав, що битиме, виконував стандарт Бернарду Сілва, вийшло трохи вище).

Зрештою, футбол в першому таймі можна було спокійно називати, як це модно тепер, шахами, в яких суперники надзвичайно акуратно ставилися до захисту.

Шахи продовжилися і після перерви. Довелося чекати небезпечного моменту аж до 60 хвилини – на ній Канселу вивів Бруну Фернандеша на ворота і хавбек не реалізував вихід сам на сам, як і не вдалося добити Канселу після сейву Меньяна. І відразу ж кіпер блиснув ще раз – Леау прострілив зліва, Вітінья пробивав з центру штрафного, але Меньян справився і з цим ударом, і з добиванням Роналду п'ятою впритул.

За хвилину міг відзначитися сейвом і Діогу Кошта, але не зумів зреагувати на удар Коло Муані впритул. Проте божевільний підкат Рубена Діаша не дав форварду розмочити рахунок.

Шанси Камавінги та Дембеле закінчили цей супервідрізок, після чого шахи повернулися. Команди вирішили перш за все не пропустити, і це їм вдалося в основний час.

В доданий час команди грали обережно, але й моментів вистачало.То Роналду з вигідної позиції вдарив по горобцях, то Фелікс невдало замкнув навіс Консейсау, то Баркола після супердриблінгу на нормальний удар сил вже не мав.

Гра перейшла в серію пенальті, всі чекали див від португальця Діогу Кошти, але він розчарував – всі удари намагався вгадати, і за п'ять спроб це йому не вдалося жодного разу. А його партнер Жоау Фелікс став головним антигероєм серії, влучивши у штангу.

0:0, по пенальті 3:5 – не забивши за турнір жодного голу з гри, Франція вийшла в півфінал Євро-2024, де гратиме з Іспанією, а Португалія може збирати валізи додому.

Фото – УЄФА

Чемпіонат Європи. 1/4 фіналу.

Португалія – Франція – 0:0 (пен. 3:5)

Серія пенальті: 0:1 – Дембеле, 1:1 – Роналду, 1:2 – Фофана, 2:2 – Бернарду, 2:3 – Кунде, 2:3 – Фелікс (штанга), 2:4 – Баркола, 3:4 – Мендеш, 3:5 – Ернандес.

Попередження: Пальінья (79) – Саліба (84)

Португалія: Діогу Кошта, Канселу (Семеду, 74), Пепе, Рубен Діаш, Мендеш, Пальінья (Рубен Невеш, 90+2), Бруну Фернандеш (Консейсау, 74), Вітінья (Нунєш, 119), Бернарду Силва, Роналду, Леау (Фелікс, 106).

Запас: Руй Патрісіу, Жозе Са, Далот, Рамуш, Данілу, Інасіу, Жоау Невеш, Діогу Жота, Антоніу Сілва, Нету

Франція: Меньян, Кунде, Упамекано, Саліба, Ернандес, Канте, Тчуамені, Камавінга (Фофана, 91), Коло Муані (Тюрам, 86), Мбаппе (Баркола, 106), Грізманн (Дембеле, 67).

Запас: Самба, Ареола, Павар, Менді, Жиру, Заїр-Емері, Коман, Клосс, Конате

Арбітр: Майкл Олівер (Англія)

Стадіон «Фолькспаркштадіон» (Гамбург, Німеччина)

ФРАНЦІЯ – ПОРТУГАЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

121’
ГОЛ ! З пенальті забив Тео Ернандес (Франція).
121’
ГОЛ ! З пенальті забив Нуно Мендеш (Португалія).
121’
ГОЛ ! З пенальті забив Бредлі Баркола (Франція).
121’
ГОЛ ! З пенальті забив Жюль Кунде (Франція).
121’
ГОЛ ! З пенальті забив Бернарду Сілва (Португалія).
121’
ГОЛ ! З пенальті забив Юссуф Фофана (Франція).
121’
ГОЛ ! З пенальті забив Крiштiану Роналду (Португалія).
121’
ГОЛ ! З пенальті забив Усман Дембеле (Франція).
Оцініть матеріал
(94)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ребров викликав у збірну України двох гравців замість Циганкова і Миколенка
Футбол | 04 жовтня 2024, 18:30 37
Ребров викликав у збірну України двох гравців замість Циганкова і Миколенка

Андрій Ярмоленко та Олександр Сваток переведені з резервного списку до основного

ФОТО. Чемпіонка світу очолила комітет УАФ. Хто вона?
Футбол | 04 жовтня 2024, 22:32 2
ФОТО. Чемпіонка світу очолила комітет УАФ. Хто вона?

Анастасія Кліпаченко стала головою Комітету розвитку жіночого футболу УАФ

Коментарі 57
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
v2341770
У порівнянні з першим чвертьфіналом - дуже нудно-обережна гра
Octopus
Дешамовская Франция в своем стиле. Делает ровно столько сколько нужно для победы и ни шагом более. Но на этом Евро у них выходит это прямо нарочито, нет даже ощущения, что если будет необходимо, то они в состоянии прибавить. 
Португалия в 2016 за весь турнир один раз победила в основное время, сейчас к трофею подползает Франция, которая с игры ни разу не забила, только с пенальти и автоголы.
На Испанию возлагаю надежды, антифутбол не должен восторжествовать.
GloryUkraine
Два різні різні матчі вчора. Шкода, що супер-матч між німцями та іспанцями споганила судівська бригада. Якби не ті помилки, то ніяких питань до перемоги Іспанії не було би. Ганебне судійство.
В другому матчі португальці переграли французів, але трохи іх не вистачило.
FunnyCat_____
Мартинес мучал Бельгию, теперь тоже самое делает с Португалией 
За какие заслуги ему такие сборные вообще удается тренировать?
dimagi
Зачем чудо-тренер Мартинес выпустил неуравновешенного Феликса? Чувак, который не смог заиграть ни в Атлетико, ни в Барсе, ни в Челси...он выпускает его за 15 минут до серии пенальти. Да он чертов гений!
Nordenus
Где же тот Кошта который тащил все пенали против словенцев)) Думал как раз таки у португальцев будет больше шансов на пеналях, но нет...
Play Games
хто дозволив фелішу бити пенальті?
luceorius
 У Роналду черговий рекорд - найменше пролив поту.
Віталій Ткачук
В сучасному футболі, голкіпер повинен реагувати по удару, а не кидатися передчасно вбік. Не в кожного гравця вистачить нервів пробити точно в дев'ятку чи сильно в шістку (таке не береться), а так, якщо посередній удар, можна брати. Французи били так собі, але... Я за Португалію вболівав, а і ще, нахіба випускати Роналду зі старту? Напевно в португальській федерації футболу твориться така сама муйня як в нас).
Олег Мандрівник
Ставлю 20 грн на то что Франция возьмёт этот трофей. Блин, таких ставок нет, а больше я не дам, ибо не играю в азартные игры, где не знаю результат
Harun Bakircioğlu
Кто назначил Мартинеса, который с Бельгией ничего не выиграл? Не иначе как гений.
Виктор Войцеховский
У меня вопрос. Как вы думаете, какая сборная победит в конкурсе на самый уебищный футбол на этом Евро? Франция или Англия? Это пи...ц просто с таким составом так яйца катать сзади. 
hater of haters
Де там той експерт, який розказував, що Роналду зможе ще спокійно 1-2 чемпа відбігати?? Вже зараз його максимум - в якості талісмана та дуже досвідченого можна брати, але випускати лише на заміну а-ля "джокер". Йому немає чого робити на полі увесь матч, не кажучи вже про 120 хвилин... 
Sheva19
ПЕталду поехал домой .А Такую Францию Испания вынесет на раз два 
Первый Среди Равных
Португальський воротар так божив у матчі зі словенцями а тут жодного пеналя не потягнув. Розчарував мене цей хлопець. 
garik_trinity
Л@їнопівфінал на нас чекає. Краще б був Німеччина-Португалія