Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 липня 2024, 21:52
321
0

Василь КУРКО: «Боротимуся за емблему та вболівальників»

Новачок «Оболоні» розповів про очікування від нового сезону

| Оновлено 04 липня 2024, 21:52
321
0
Василь КУРКО: «Боротимуся за емблему та вболівальників»
ФК Оболонь. Василь Курко

Новачок «Оболоні» Василь Курко відповів на декілька питань щодо адаптації до нової команди, а також розповів про очікування від нового сезону.

Василю, вітаємо в нашому клубі. Поділися, будь ласка, першими враженнями від переходу до Оболоні.

– Враження дуже приємні, починаючи з першого дзвінка спортивного директора Олега Мазуренка і закінчуючи зараз першими тренувальними днями. Тільки позитивні враження, поки що все подобається.

Чому обрав саме Оболонь?

– Вже позаминулого та минулого року були контакти, але якось не складалося ніяк, а от зараз вирішив щось поміняти, дружина хотіла до столиці, тому коли отримав телефонний дзвонок від Оболоні, то, не роздумуючи, майже одразу погодився.

Зараз команда розпочала збори. Як проходить тренувальний процес?

– Все подобається зараз, поки що важко щось аналізувати, тому що сьогодні другий день, але в цілому від підготовки і тренувань я отримую задоволення.

З ким з нинішніх партнерів був знайомий ще до переходу?

– Ну, футбол така річ, що всі знають один одного, тому з кимось був знайомий більше, з кимось менше, але все одно заочно був знайомий. Але ні з ким до того в одній команді не грав, зараз починаємо налагоджувати контакти.

Як оціниш рівень гравців Оболоні?

– Можу оцінити тільки позитивно, бо на такому рівні немає якихось поганих гравців, всі кваліфіковані, всі фізично потужні, всі майстерні гравці і приємно тренуватися в такому колективі.

Раніше ти неодноразово грав проти біло-зелених, зокрема і минулого сезону. Як можеш описати ті протистояння?

– Було завжди важко грати з Оболонню, команда показує інтенсивний футбол, високо пресингує, має характер, тому було непросто в кожному матчі.

Який матч проти Оболоні запам’ятався найбільше?

– Якраз дві гри минулого сезону запам’ятались, друга гра була у нас вдома у Рівному (3:0), важлива для Вереса і нам вдалося виграти. Перша гра, ми хоч і взяли одне очко (0:0), але тоді Оболонь виглядала набагато сильнішою, ніж ми, і, напевне, заслуговувала на перемогу.

В київському матчі ти був капітаном Вереса.

– Так, у цій грі я виходив із пов’язкою.

Твоє амплуа – центральний захисник, на яких позиціях ти готовий також зіграти, чи була така розмова з тренерським штабом?

– Ми попередньо розмовляли, я минулого сезону багато матчів провів як опорний півзахисник, тому можу грати правого і лівого центрального захисника, а також в середині поля.

Ти обрав собі ігровий номер?

– Це буде 95-й номер. Я спочатку грав у Вересі під 95-м, потім міняв на 5-й. Зараз 5-й в Оболоні зайнятий, тому повернувся до 95-го.

А чому такий вибір?

– Нічого такого символічного, просто рік народження.

Вболівальники раді бачити тебе в команді, що можеш сказати їм перед сезоном?

– Від себе можу сказати, що я завжди буду викладатися на максимум і боротися за емблему, за вболівальників, за команду. Буду старатися показувати найкращі свої якості і запрошую всіх на футбол. Думаю, що вся команда буде радувати вболівальників.

Також на літніх зборах Оболоні запланований спарринг (26 липня у Києві) проти твоєї колишньої команди – Вереса, чекаєш на цей поєдинок?

– Не можу сказати, що сильно чекаю, але буде дуже приємно зіграти, побачити старих друзів, бо в Рівному провів два роки і багато з ким з керівників та хлопців добре спілкуюсь. Буде приємно побачитися, але на зустріч в чемпіонаті (2 листопада в Києві) чекаю більше.

Варто нагадати, що після завершення минулого сезону Курко не став продовжувати контракт з «Вересом» та приєднався до «Оболоні» на правах вільного агента.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.