Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
2090
4

Гарет САУТГЕЙТ: «Це старомодно – довге закидання м'яча вперед»

Головний тренер збірної Англії прокоментував перемогу над Словаччиною

Гарет САУТГЕЙТ: «Це старомодно – довге закидання м'яча вперед»
Getty Images/Global Images Ukraine. Гарет Саутгейт

30 червня відбувся матч 1/8 фіналу Євро-2024 між збірними Англії та Словаччини. Гра завершилася з рахунком 2:1 на користь англійців за підсумками екстратайму.

Після завершення зустрічі головний тренер англійської національної команди Гарет Саутгейт прокоментував результат поєдинку:

«Всі хлопці, які вийшли на поле, зіграли свою роль, чи то створення голів, чи їх запобігання. Ось який у них дух, і саме це вивело нас сьогодні до чвертьфіналу.

Для молодої команди вони виявили велике терпіння, коли було простіше рухати м'яч швидше. Зрештою, це старомодно – довге закидання м'яча вперед. Двох гравців, які забили голи, ми могли б замінити на 15 хвилин раніше, бо вони погано трималися на ногах, але ми залишили їх на полі.

Гра через тиск у півзахисті – це проблема, з якою ми стикаємося вже довгий час. Сьогодні нам потрібен був час, щоб знайти тактику для того, щоб здолати це. Ми продовжували наполягати і досліджувати, і, зрештою, ми створили цей єдиний шанс. Ми хочемо стати кращими, моральний дух допоміг нам пройти через це сьогодні.

Нас ще допитуватимуть, і ми це розуміємо. Ми маємо деякі якості, які утримують нас у конкурентній боротьбі. Я так пишаюся духом та лідерством, які виявили гравці.

Гаррі і Джуд, до кінця залишилося 15 хвилин, ви дивитеся на їх фізичний стан і запитуєте, чи зможете освіжити ці позиції. Але ви знаєте, на що здатні ці гравці, і тому ми залишили їх.

Словаччина? Ми анітрохи не здивувалися, у них гарна команда, і вони добре тренуються. Ми погано грали проти довгих передач, і нам важко було пройти через високий пресинг. Їм довелося неймовірно старанно працювати, але ми знали, що один гол змінить усе, і я завжди вірив, що ми досягнемо цього, можливо, не так пізно, як ми це зробили, але це була ніч, коли я не був готовий йти додому ні з чим. Очевидно, гравці відчували те саме.

Ми знаємо, що рівень нашої гри має бути вищим, але дух і єднання зростають. Ми даємо шанс молодим гравцям, але шукаємо вихід і все ще знаходимося на турнірі.

Джуду 21 рік, і він почувається неймовірно добре. Він уже вплинув на свої клуби та національну збірну, але він ще молодий. Його характер та індивідуальність створюють моменти, які принесуть нам перемогу, і сьогодні він знову зробив це для нас. Він чудовий хлопець, і з ним приємно працювати.

Це справді потужний момент для команди. Одна справа виграти гру зі всіма своїми зірковими гравцями, але для нас дуже важливо, щоб інші гравці переступили межу і відчули, що їм довіряють», – сказав Саутгейт.

Відеоогляд матчу Англія – Словаччина (2:1)

Події матчу

91’
ГОЛ ! М'яч забив Гаррі Кейн (Англія).
90’ +5
ГОЛ ! М'яч забив Джуд Беллінгем (Англія).
25’
ГОЛ ! М'яч забив Іван Шранц (Словаччина).
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
arrow1418
Що ти несеш . Давно тебе пора гнати в шию , з таким підбором гравців так грати ! Кошмар
Анатолий Басов
Поцілуй Джуда в дупу, він тебе спас від позора.
Максим Колісник
У Англії коли небудь з'явиться нормальний тренер?