Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 30 червня 2024, 18:55
5278
5

Англія – Словаччина. Прогноз та анонс на матч чемпіонату Європи

В попередніх 6 матчах суперників 5 разів перемагали англійці і одного разу гра завершилася внічию

| Оновлено 30 червня 2024, 18:55
5278
5
Англія – Словаччина. Прогноз та анонс на матч чемпіонату Європи

У неділю 30 червня у Гельзенкірхені на стадіоні «Фелтінс-Арена» відбудеться поєдинок 1/8 фіналу чемпіонату Європи, в якому зустрінуться збірні Англії та Словаччини. Підопічні Гарета Саутгейта на даний момент є віце-чемпіонами Європи і вчетверте поспіль (всього всьоме у своїй історії) виступлять у плей-оф. Щодо Словаччини, то ця збірна лише втретє бере участь у фінальній частині Євро. В 2016 році вона вийшла в 1/8 фіналу, де програла Німеччині 0:3, а в попередньому турнірі чотири роки тому завершила виступ на груповому етапі, посівши третє місце у своїй групі, але мала найгірші показники серед команд, які опинилися в інших групах на тієї ж позиції.

Англія

На нинішньому чемпіонаті Європи англійці грали у групі С й посіли перше місце. Хоча, якщо брати загалом, то їхня гра особливо не вразила. В першому турі (до речі, тоді матч також проходив у Гельзенкірхені) Англія лише з мінімальною перевагою здолала Сербію 1:0 завдяки влучному удару Джуда Беллінгема на 13-й хвилині. А ось у двох інших поєдинках було зафіксовано нічийні результати – з Данією 1:1 (гол у британців забив Гаррі Кейн) та Словенією 0:0.

Цікаво, що й на попередньому Євро англійцям вистачило двох голів, аби вийти із групи. Але тоді вони у трьох матчах не пропустили у свої ворота жодного м'яча. Тому очевидно, що Гарет Саутгейт (сам у минулому захисник) віддає перевагу насамперед надійності обороні, а вже потім забитим голам. Така тактика, звичайно ж, має місце, оскільки дає результат, але глядачам подібні дії явно не приносять задоволення.

Навіть у себе на батьківщині збірну Англії нерідко критикують за обережний і оборонний футбол. Не випадково британське видання «The Guardian» за підсумками групового етапу поставило свою команду лише на 9 місце, пропустивши вперед навіть Грузію та Туреччину.

А ось думки колишніх гравців збірної Англії щодо гри розходяться. Якщо Вейн Руні критикує стиль гри команди, то Пол Скоулз його хвалить і говорить про те, що натхненний діями англійських футболістів.

Словаччина

Збірна Словаччини на груповому етапі грала в одній групі з Україною і саме у матчі з нашою командою зазнала єдиної поразки 1:2. Але на той час в її активі вже була перемога над Бельгією 1:0, тож у заключному турі словаків цілком влаштовувала нічия з Румунією, що зрештою й сталося 1:1. Багато хто з нас пам'ятає, як після того поєдинку обидві збірні, включаючи запасних та тренерів, були дуже задоволені результатом і почали вітати один одного прямо на футбольному полі з виходом із групи.

Слід зазначити, що два голи із трьох у складі Словаччини забив півзахисник Іван Шранц. Враховуючи той факт, що поки що на Євро немає явних бомбардирів, з таким показником Шранц ділить друге місце у реєстрі гравців, які забили найбільшу кількість м'ячів на цьому турнірі. Ще один гол в активі іншого гравця середньої лінії словацької збірної Ондрея Дуди.

Після матчу з Румунією захисник Словаччини Петер Пекарик зазначив, що «…це ще один великий успіх для збірної Словаччини. Він належить усім словацьким вболівальникам. Ми щасливі, що пройшли у плей-оф, у роздягальні обов'язково будуть переможні вигуки, а потім буде важка робота. Вірю, що ми ще неодноразово порадуємо наших уболівальників своїм бойовим духом».

Статистика матчів

Збірні Англії та Словаччини провели один з одним шість матчів, в тому числі один у фінальній частині чемпіонату Європи 2016 року. Тоді матч завершився внічию 0:0. Ще двічі суперники зустрічалися у відборі до Євро-2004. Обидва поєдинки завершилися з однаковим рахунком 2:1 на користь англійців. А загалом в активі Англії 5 перемог, у Словаччині ще жодної. Та ж нульова нічия у Франції так і залишилася єдиним досягненням словаків в іграх з Англією.

Орієнтовні склади:

Англія: Пікфорд, Вокер, Стоунз, Гехі, Тріпп'єр, Галахер, Райс, Сака, Беллінгем, Фоден, Кейн

Словаччина: Дубравка, Пекарик, Вавро, Шкриньяр, Ганцко, Куцка, Лоботка, Дуда, Шранц, Хараслін, Стрєлец

Прогноз на протистояння:

З огляду на низьку результативність команд на першому етапі навряд чи варто очікувати великої кількості голів. Швидше за все, з мінімальним рахунком 1:0 виграють досвідченіші англійці.

30 червня, неділя

Англія – Словаччина
Гельзенкірхен. «Фелтінс-Арена». 19:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Megogo і Суспільне
АНГЛІЯ - СЛОВАЧЧИНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Халіл Умут Мелер (Туреччина)
Прогноз Sport.ua — 1:0

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хто зіграє у складі збірної України на Олімпіаді у Парижі?
Олімпійські ігри | 01 липня 2024, 14:20 7
Хто зіграє у складі збірної України на Олімпіаді у Парижі?

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко вважає, що Руслан Ротань повезе на Олімпіаду конкурентну команду

Новачок Серії А близький до підписання 4-разового переможця ЛЧ
Футбол | 01 липня 2024, 15:44 0
Новачок Серії А близький до підписання 4-разового переможця ЛЧ

Рафаель Варан веде переговори з «Комо»

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сseresznye
Это мы избежали своих 0:4)
Первый Среди Равных
Щиро вболіваю щоб словаки з румунами, які зіграли жалюгідний підлий договорняк, були розгромлені в 1/8.
Saar
Теж думаю, що англійці виграють. Але склад Англії, як і сама гра не внушає впевненості,особливо, якщо вони вийдуть в 1/4.
Лига
Фора -1,5  англичан ,должна зайти на изи, англичане сейчас разыграются и накажут словаков