Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 29 червня 2024, 22:22
3503
12

СПАЛЛЕТТІ: «Це не такий уже й скандальний результат, як його підносять»

Головний тренер збірної Італії взяв усю провину за виліт з Євро-2024 на себе

| Оновлено 29 червня 2024, 22:22
3503
12
СПАЛЛЕТТІ: «Це не такий уже й скандальний результат, як його підносять»
Getty Images/Global Images Ukraine. Лучано Спаллетті

Головний тренер збірної Італії Лучано Спаллетті прокоментував програш в 1/8 фіналу Євро-2024 проти збірної Швейцарії (0:2).

«Я несу відповідальність за те, що сталося: я відібрав команду. Це частина процесу, під час якого я пізнаю гравців. Я незадоволений тим, як ми зіграли сьогодні. Я незадоволений грою проти Іспанії. Частково я був задоволений двома іншими іграми. Я дав гравцям відпочинок і змінив команду, тоді як у попередній грі я звинувачував себе за те, що не зробив достатньо змін, тому що ми повинні були зберігати високу інтенсивність.

У всіх інших тренерів було по 20 матчів за плечима перед цим Євро, у мене – лише десять, і ми постійно перебували під вогнем – «ви повинні перемогти, ви повинні перемогти». Можливо, мені потрібно краще пізнати свою команду, щоб краще її побудувати. Крім того, у нас були травмовані кілька гравців, на яких я розраховував.

З точки зору інтенсивності, ми були нижчими за свої можливості, і Швейцарія виграла заслужено. Майбутнє збірної Італії зараз зводиться до того, щоб зробити складний вибір: нам потрібно більше фізики. У нас є якість, але коли ти втрачаєш інтенсивність протягом 90 хвилин, цілком природно, що ти думаєш, що потрібно щось змінити і привнести більше енергії.

Це не такий уже й скандальний результат, як його підносять. Ми пройшли через складну групу. Але ми не побачили команду з характером у плані фундаментальних принципів. І це те, що ми отримали з цього досвіду на Євро-2024.

Я думаю, що команда була боязкою з точки зору інтенсивності гри. Ми не змогли підтримувати високий рівень інтенсивності. Коли ти не можеш відвоювати м'яч, з огляду на те, що у нас не так багато швидкості на задній лінії, ми повинні були дати їм простір на полі. Часом ми відвойовували м'яч, але не дуже добре його тримали.

Я вирішив обрати схему з одним нападником, а потім перейшов на схему 4-3-2-1, але ми не побачили тієї якості, яку треба демонструвати, окрім першої гри і трохи в другому таймі проти Хорватії. Коли ми змушені грати у високому темпі, ми не можемо показати ту якість, якою володіємо.

Ми повинні щось змінити, такий футбольний вердикт, і ми будемо змушені це зробити. Нікого не звинувачую, тому що відповідальність лежить на мені: вона ніколи не лягає на гравців. Але я не боюся. На мене тиснуть із першого дня, але я дуже спокійно ставлюся до спроб змагатися на цьому рівні», – сказав Спаллетті.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Leonid Bubelo
Італія не повинна була з групи виходити під час кваліфікації коли суддя проігнорував чистий пенальті на останній хвилині, а потім розповідали що вони більш заслужили, а наразі прилетів бумеранг. Так що пі@дюлиною від Швейцарії задоволен!
Camoranesi
Ну нічого, тепер може вже спокійно очолити зеніт
slavarost
Кантони з'їли макарони 
mastorent
гоу хом макароны
Виктор Войцеховский
Рождённый ползать летать не сможет. 
GloryUkraine
Італії потрібен іноземний тренер. 😁
Octopus
Когда-то с кем-то спорил на этом сайте о причинах слабости итальянской сборной. Так вот тренер это конечно так, Спалетти возможно просто не подошел, но Италии все равно давно далеко до топ-составов Франции, Англии, Испании, Германии.
Все потому что итальянская нация стремительно стареет и по среднему возрасту опережает все страны Евроы. Сейчас все топ-сборные являют собой сборные мира, полным ходом идет натурализация, Италия же в этом вопросе отстала на 30 лет.
Alex Komnin
Сучасна Італія - це сором. Там нема якісних гравців, окрім Барелли, Бастоні й воротаря. Якщо в атаці бігає якась Скамакка після Індзагі, Дель Пьєро, Вієрі, Фіоре, Тотті, а в захисті Ді Марко...Це посередня команда.