Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 30 червня 2024, 07:39
18623
67

Буде новий чемпіон. Італія склала зброю в 1/8 фіналу проти Швейцарії

Команда Спаллетті не продемонструвала ані гри, ані бажання перемагати

| Оновлено 30 червня 2024, 07:39
18623
67
Буде новий чемпіон. Італія склала зброю в 1/8 фіналу проти Швейцарії
Getty Images/Global Images Ukraine

Груповий етап залишився позаду, кілька днів відпочинку від європейського футболу – так само. І тепер ми знову заглиблюємось із головою в події на чемпіонаті Європи-2024, який цими днями продовжується в Німеччині. 1/8 фіналу, перший крок сітки плей-оф – це вже не жарти, бо починаються матчі у форматі «на виліт», тож кожна помилка може стати фатальною.

Першими відчути цю урочисту атмосферу випала нагода збірним Швейцарії та Італії, які проводили свою очну зустріч із яскравим сусідським підтекстом у Берліні на «Олімпіаштадіоні». Там, де вже за два тижні ми визначатимемо переможця цього турніру. Чи хотіли б команди Мурата Якіна та Лучано Спаллетті опинитись у вирішальній грі? Ви ще питаєте. Звісно, що хотіли б! А інакше, навіщо вони тоді здобували другі місця в своїх важких квартетах A та B відповідно?

Getty Images/Global Images Ukraine

Ось тільки багато питань залишала по собі «Скуадра Адзурра» в кожному з трьох матчів до цього, тож коли Спаллетті вчергове закрився на тренувальній базі разом із командою подалі від очей сторонніх, то всім залишалось просто чекати, що ж він такого вигадає, щоб здолати «наті», які демонстрували цілком непогану, а головне – зрозумілу широкому загалу гру.

Але що в підсумку хотіла нам показати Італія цього вечора? Хтось зрозумів? Наче й повернулись до чотирьох захисників, намагались на початку грати в комбінаційний футбол, але вистачило лише невеликого спротиву суперників, як усі ці налаштування було скинуто навіть не до заводських параметрів, а взагалі нівельовано. Просто 10 польових гравців на полі та Доннарумма. Ось до кого, а до воротаря в італійців узагалі жодних питань не було.

Getty Images/Global Images Ukraine

До швейцарців, до речі, тож узагалі жодних претензій – вони вчасно зрозуміли, що тут є, чим або ким підкріпитись, і просто давили на суперників аж до того моменту, допоки не забили. Це сталось на 37 хвилині – фактично під завісу тайму, тож Італія ще довго протрималась за такого малюнку власної гри. Але Фройлер точно не хотів її привітати з цією подією своїм ударом на завершення передачі з лівого флангу до центру штрафного.

Ми вже бачили такий розвиток подій у попередніх матчах у виконанні команди Спаллетті, тож особливих сподівань на ті 15 хвилин відпочинку не було. Як з’ясувалось потім, це також виявилось правильним передбаченням щодо долі італійців у цій грі. Вони повернулись на поле із заміною рятівника Дзакканьї, але він і м’яч не встиг отримати, як команда пропустила вдруге. Цього разу обвідний удар у дальню дев’ятку залетів від Варгаса з лівого флангу штрафного.

Getty Images/Global Images Ukraine

Цікавим моментом після цього було те, що ми змушені констатувати наявність гольових ситуацій для «Скуадри Адзурри» на чужій половині й, як наслідок, потенціалу відігратись. Саме змушені, бо влучання в праву стійку під час випадкової хиби Шера та удар у лівий каркас воріт від Скамакки не тягнули на те, аби бути логічним розвитком подій. Італія просто не атакувала, бо нічого не вдавалось попереду.

А ті епізоди, що виникали біля штрафного Зоммера, то вже наслідок банальної втоми швейцарців. Вони ж не роботи, як би це не здавалось за ходом поєдинку. Однак і тут скоріше італійці ніяк себе не проявили, аніж команда Мурата Якіна зробила стрибок вище власного зросту. А отже саме «наті» й чекатимуть на переможця пари Англія – Словаччина в чвертьфіналі Євро-2024.

Чемпіонат Європи-2024. 1/8 фіналу.

Швейцарія – Італія - 2:0

Голи: Фройлер, 37, Варгас, 46

Попередження: Барелла, 35, Ель Шаараві, 45, Манчіні, 57

Швейцарія: Зоммер – Родрігес, Аканджі, Шер – Ебішер (Штеффен, 90+2), Джака, Фройлер, Рідер (Стергіу, 71) – Ндоє (С’єрро, 77), Варгас (Цубер, 71) – Емболо (Дуа, 77).

Італія: Доннарумма – Дарміан (Камб'язо, 75), Бастоні, Манчіні, Ді Лоренцо – Барелла (Ретегі, 64), Фаджолі (Фраттезі, 86), Крістанте (Пеллегріні, 75) – Ель Шаараві (Дзакканьї, 46), Скамакка, К'єза.

Арбітр: Шимон Марциняк (Плоцьк, Польща).

Стадіон: «Олімпійський стадіон» (Берлін, Німеччина).

Удари (у площину): 16 (4) – 9 (1)
Кутові: 4 – 6
Офсайди: 0 – 1.

ШВЕЙЦАРІЯ - ІТАЛІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 30°C

Події матчу

46’
ГОЛ ! М'яч забив Рубен Варгас (Швейцарія).
37’
ГОЛ ! М'яч забив Ремо Фройлер (Швейцарія).
Оцініть матеріал
(142)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 67
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
hater of haters
Напевно, найнудніша, найтошнотніша команда їде додому🙋
Швейцарія, можна сказати, без шансів обіграла. Макароні з хорватами відскочили, а тут щось не пішло. До побачення!
tired
Якщо англійці пройдуть словаків (цілком ймовірно), то я не впевнений що вони зможуть перемогти ТАКУ Швейцарію. Просто браво!!!
Кирилл Петечкин
Взагалі без шансів для макаронників. На останній хвилині проти хорватів заскочили в плей-офф, але зараз просто ногами вперед їх винесли, все по грі. Швейцарці ще англійців ви*буть, або словаків, якщо англійці їх не подужають 
Harun Bakircioğlu
Сирожа, ты счас умрешь! Якин бросил эту итальянскую кикимору и летит в Гагры!
Кто будет говорить сенсанция, нет не сенсация. 
Кантоны не претендент на кубок, конечно, но как по мне в той же лиге топ-команд этого Евро. А вот Италия имени Спалетти любителя рашки вряд ли.
255547
Тут все закономерно и добавить нечего, нынешняя сборная Швейцарии на несколько порядков лучше, нынешней Италии 
fifa2020
Нам потрібний в збірну попередній тренер швейцарців - Петкович, який вибудував стиль швейцарцям і тепер вони на класі грають! 
samird
Італії взагалі не мало бути на цьому Євро, якби їх туди за вуха (а може й за щось ще) не витягнули Чеферін та іспанський арбітр.
Play Games
без шансів розкатали італію! Перший можна показувати в школах футболу. А наші досі Італію собі в актив заносять. Психологія лузерів у наших
vbrjkf
Жалко хорватів. Макаронники сьогодні показали, чого вони варті. 
garik_trinity
Італія мала б ще з групи вилітати, однак тоді пощастило
v2341770
Міцна команда без зірок, але відмінно готова фізично заслужено перемогла. Постійний рух гравців у позиційних атаках, вибігання в контратаки 4-5 гравців одночасно, постійний пресинг дали результат. Тактика італійців завжди базувалася на індивідуальній майстерності висококласних футболістів, але як зараз, іх обмаль - то й результату нема. Тепер про збУ: Швейцарія показала за рахунок чого можна досягти результату, а за рахунок чого збиралася досягати результатів збУ? Чи розраховували що Матвієнко, Конопля, Зінченко, Степаненко, Бражко, Шапаренко, Зубков, Ярмоленко, Яремчук можуть дати командну швидкість? На чому будувалися розрахунки ТШ?
fedd1979
Невже тільки я бачив, як Італія була декласована Іспанією? 20:4 по ударах і без жодного моменту. Вже тоді було все зрозуміло з цією збірною. А скілкьи моментів мала Албанія, а як відскочили від Хорватії? Все було очевидно.
Болела
Як там чеферін? Серце не стало? 
Швейцарці дуже якось спокійно, на класі. Взагалі без шансів для Італії . 
bzzzzz
Сколько слежу за швейцарцами, у них всегда сильная сборная, которую сложно обыграть. Так что не удивительно что они обыграли пребывающую на спаде Италию.
Умник
Ого поздравляю швейцар
Владислав Антонов
Переграли і знищили. Чекаю півфінал Євро Швейцарія-Австрія.
ua
Заголовок статьи подчеркивает всю суть происходящего на поле, больше тут обсуждать нечего
antt
Сам  не бачив цей матч. Але по заголовкам зрозумів що на даний момент можна зробити висновок що Швейцарія сильніша Італії. Не дивно що перед Євро багато хто говорив що Італія досить слабка тепер. Як і те що не даремно вони не пройшли на мундіаль два роки тому. Хоча команда Реброва дуже сильно хотіла хоч в нічию зіграти щой зробила в кінці 2023 року.