Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 29 червня 2024, 19:00
6931
14

Швейцарія – Італія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Команда Спаллетті поки що тільки розчаровує на турнірі в Німеччині

| Оновлено 29 червня 2024, 19:00
6931
14
Швейцарія – Італія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

У суботу, 29 червня, у Берліні на стадіоні «Олімпіаштадіон» відбудеться матч 1/8 фіналу чемпіонату Європи-2024 з футболу, у якому зіграють національні збірні Швейцарії та Італії. Стартовий свисток польського рефері Шимона Марциняка з Плоцька пролунає о 19:00 за київським часом.

Швейцарія


Збірна Швейцарії зуміла пробитися в плей-оф великого міжнародного форуму, що само по собі для неї новиною вже не є. Як починаючи з Євро-2016 «наті» повернулись до фінальних раундів, так неодмінно проходять груповий етап. А от далі – це вже від випадку до випадку. Найчастіше в 1/8 фіналу і вилітають, що не дивно, бо в суперниках то Іспанія, то Португалія, то Англія, то, як зараз, Італія. Був позитивний досвід на минулому чемпіонаті Європи проти Франції, але загалом турнірна сітка швейцарців не шкодує взагалі.

У групі вони грали проти Угорщини, Шотландії та збірної господарів турніру. Із останніми відверто пощастило зустрітись саме в останньому турі, адже тоді в Німеччині вже почали проявлятися очевидні проблеми в ігровому тонусі, та й самі футболісти Мурата Якіна набрали необхідних обертів. У підсумку – 1:1, здобутих загалом п'ять очок, квартет A пройдено без поразок. А могло все взагалі завершитись для «наті» на першому місці, і тоді б про «прокляття» складних суперників у плей-оф ми б не говорили.

Швейцарці на цей турнір не приготували чогось такого, щоб здивувати суперників. Грають вони доволі буденно, як для себе, за відомими тактичними малюнками, проте так вишукувались зірки, що кожен із гравців команди Якіна перебуває в оптимальній формі. Навіть вікові Янн Зоммер, Фабіан Шер, Рікардо Родрігес, Ремо Фройлер чи Джердан Шакірі, для яких це Євро цілком може стати останнім у міжнародній кар'єрі. Але вже їм на заміну підтягуються Дан Ндоє, Ноа Окафор, Фабіан Рідер та інші, тому майбутнє у збірної Швейцарії точно є.

Італія


І якщо ми говоримо, що майбутнє є у швейцарців, то у національної команди Італії воно є й поготів, оскільки з сусідніх між собою країн банально більша за площею і населенням саме та, яка розташована на Апеннінському півострові. Але часи у чинних володарів кубка Анрі Делоне зараз не найкращі, що красномовно продемонстрував груповий етап.

Багато хто справедливо зазначить – «Скуадра Адзурра» була у важкій «південній» групі B з Іспанією, Хорватією та Албанією, тож друге місце – цілком непоганий результат. На папері – очевидно, що так воно й є, бо та ж команда Златко Далича з третього місця і з двома набраними очками так і не потрапила до плей-оф. Але ми всі бачили, наскільки важкими були ці три матчі для футболістів Лучано Спаллетті, і зіграли вони на своєму рівні на поточному турнірі, напевно, не більше ніж півгодини за цей період.

Навколо збірної Італії традиційно багато розмов, але цього разу дуже мало сенсу. Ніхто навіть із найбільш відомих журналістів країни не знав, за якою схемою команда гратиме вирішальний матч групи проти Хорватії (1:1), і якщо хтось думає, що за ці дні щось у цьому плані змінилося, то поквапимось розчарувати. Тоді були три центральні захисники, тоді як зараз кажуть, що буде знову лінія з чотирьох, але без дискваліфікованого Калафіорі цей варіант не видається таким уже й надійним. А Ріккардо б точно допоміг, бо в команди суперників у складі аж три його одноклубники.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи Швейцарії та Італії раніше перетиналися 16 разів у рамках кваліфікацій і основних раундів чемпіонатів світу та Європи. Спостерігається перевага за кількістю перемог на користь Італії – 6 успішних ігор проти 3 у Швейцарії і ще 7 зустрічей завершилися внічию. Різниця голів 14:24.

Востаннє суперники зустрічалися в листопаді 2021 року. Гол Джованні Ді Лоренцо, незабитий пенальті Жоржиньо та точний удар Сільвана Відмера зумовили нічию в Римі на «Стадіо Олімпіко» 1:1 у відборі на чемпіонат світу-2022.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 43-річний поляк Шимон Марциняк, який на своєму рахунку має один матч у фінальній частині поточного турніру, 3 гри на Євро-2016, 2 – на чемпіонаті світу-2018 і 3 на мундіалі-2022. Боковими рефері стануть Томаш Лісткевич і Адам Купсік, а резервним арбітром відпрацює Факундо Тельйо (Аргентина). На матчі буде присутня система VAR на чолі з Томашем Квятковські, якому допомагатиме Бартош Франковські (обидва – Польща) і Бастіан Данкерт (Німеччина). У Марциняка є досвід проведення матчу за участю Швейцарії – 1 перемога, тоді як і з Італією він перетинався двічі – 1 нічия, 1 поразка.

Орієнтовні склади


Швейцарія: Зоммер – Родрігес, Аканджі, Шер – Ебішер, Фройлер, Джака, Стергіу – Ндоє, Варгас – Емболо.

Італія: Доннарумма – Дарміан, Бастоні, Манчіні, Ді Лоренцо – Крістанте, Фаджолі, Барелла – Ель Шаараві, Скамакка, К'єза.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що ймовірність нічиєї в основний час у цій парі вкрай висока.

Прогноз Sport.ua
Швейцарія
29 червня 2024 -
19:00
Італія
Обидві заб'ють і Овертайм: так.

29 червня, субота

Швейцарія – Італія
Берлін. «Олімпіаштадіон». 19:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Megogo і Суспільне
ШВЕЙЦАРІЯ – ІТАЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Шимон Марциняк (Польща)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Що це було? Барселона оголосила про відхід гравців, а потім видалила пости
Футбол | 01 липня 2024, 04:40 0
Що це було? Барселона оголосила про відхід гравців, а потім видалила пости

Жерар Ромеро повідомляє, що каталонці все ж таки спробують зберегти Фелікса і Канселу

Челсі визначився з майбутнім Мудрика після Євро-2024. Що чекає на українця?
Футбол | 01 липня 2024, 01:11 4
Челсі визначився з майбутнім Мудрика після Євро-2024. Що чекає на українця?

Лондонці не планують продавати вінгера

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Prokop
Нічия гнила і вихід макаронів через пенальті
Palmeiras
0:1 по пенальти
Snooker
За Италию ,думаю Доннарумма вытащит и Италия 1-0 выиграет ,тотал меньше 1.5 и хотя бы одна команда не забьет 
T-800
фанаты Красной Фурии начинают бояЦцо за свой рекорд (защита титула Евро)
Умник
А теперь будет совсем другая Италия
Harun Bakircioğlu
При Спалетти не выиграли ни у одной команды топ-15 рейтинга, включая Украину. Удачи кантонам!
Fuz1982z
італія сьодні їде до хати