Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 25 червня 2024, 21:29
3078
2

Англія – Словенія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Чи відійдуть родоначальники футболу від свого аж надмірно прагматичного стилю?

| Оновлено 25 червня 2024, 21:29
3078
2
Англія – Словенія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

У вівторок, 25 червня, відбудеться поєдинок 3 туру групового етапу Євро-2024 в групі С, в якому гратимуть національні збірні Англії та Словенії. Гра пройде в Кельні (Німеччина) на полі «Штадіон Кельн», початок – о 22:00 за Києвом.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Англія

Англію перед стартом турніру називали фаворитом Євро. В принципі, ніхто не скидає з рахунків підопічних Гарета Саутгейта і зараз, але скільки ж критики на свою адресу отримали «три леви» після стартових двох турів, особливо у себе на батьківщині. Недаремно команда за показником очікуваних голів займає 23 місце, випереджаючи тільки Шотландію.

В першому турі англійці зустрічалися зі збірної Сербії і цей поєдинок став став на той момент найнуднішим на Євро. Після голу Джуда Беллінгема на початку гри Англія чи то відверто кинула грати, чи стала економити сили, але ініціатива різко перейшла до сербів, які, проте, не зуміли з цього витиснути собі якусь користь.

В другій грі, проти Данії, англійці грали ще більш закрито. Там взагалі довелося втратити очки, причому цілком можливою була й поразка, але обійшлося. Після матчу в коментарях вболівальників використовувалися слопосполучення «боягузлива тактика».

Чотири очки, в принципі, практично гарантують вихід з групи, але тільки уявіть собі, що зроблять з тренером, якщо цей вихід відбудеться з третього місця. Хоча, в принципі, видається, що Саутгейту немає особливого діла до хейту на свою адресу, і якщо він вирішить прагматично докласти для перемоги мінімум зусиль, то навряд чи суспільна думка йому перешкодить це зробити.

Цікавою буде ситуація в опорній зоні. В парі з Райсом там грав Александер-Арнольд, не вразив в жодному матчі. Обидва рази його міняв Галлахер і просочилася інформація, що представник «Челсі» цього разу вийде в основному складі. В принципі, мабуть, вийде там і Кіран Тріпп'єр на позиції лівого захисника, оскільки не схоже, що Люк Шоу вже готовий грати.

Словенія

Перед матчем Словенія займає третє місце з двома очками і зберігає цілком робочі шанси на вихід з групи. Але для цього треба як мінімум не програти англійцям. Завдання в принципі не виглядає нездійсненним, враховуючи написане вище, але легко точно не буде.

В першій грі Словенія грала з Данією, пропустила першою, але наприкінці матчу зуміла відігратися. В другій грі все було навпаки – до останньої хвилини підопічні Матьяжа Кека вели 1:0, але пропустили від Сербії (забив Лука Йович) після кутового і знову зіграли 1:1.

Звичайно, словенці гратимуть на контратаках, але вони добре вміють це робити і, попри невіру в них букмекерів, є досить небезпечним для Англії суперником. Звісно, було б простіше виграти в Сербії і вирішити все до Англії, але вже як вийшло.

Цікаво, що в Словенії та Данії ідентичні показники і вони можуть у випадку своїх перемог за додатковими показниками вирішувати, хто займе друге місце, у випадку нічиїх – хто займе друге і у випадку поразок – хто стане третім.

Статистика зустрічей

Як інформує офіційний сайт УЄФА, суперники провели між собою шість матчів. В п'яти з них сильнішими були англійці і тільки раз команди зіграли внічию. Сталося це в 2016 році, коли Гарет Саутгейт тільки починав тренувати «трьох левів» і проводив на чолі них другу свою гру.

Різниця забитих і пропущених голів – 10:4.

Прогноз

Спрогнозуємо, що англійці знову зможуть мінімально виграти, доклавши для цього рівно стільки зусиль, скільки треба, не гребуючи при нагоді грати і другим номером.

Орієнтовні склади:

Англія: Пікфорд – Вокер, Стоунз, Гехі, Тріпп'єр – Райс, Галлахер – Сака, Беллінгем, Фоден – Кейн

Словенія: Облак — Карнічнік, Дркушич, Бійол, Янца — Стоянович, Гнезда-Черін, Елснік, Млакар — Шешко, Шпорар

25 червня, вівторок

Англія – Словенія
Кельн. «Штадіон Кельн». 19:00
ТБ-трансляція на платформі Megogo
Арбітр: Клеман Тюрпен (Франция)
АНГЛІЯ – СЛОВЕНІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:0

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

УЄФА, все ок? Суперник Динамо у Лізі чемпіонів зіграє на турнірі у москві
Футбол | 02 липня 2024, 23:39 0
УЄФА, все ок? Суперник Динамо у Лізі чемпіонів зіграє на турнірі у москві

Партизан із Белграда вирушить на так званий «Братський кубок»

Бублик! Снігур дебютувала в основі Вімблдона з розгромної перемоги
Теніс | 02 липня 2024, 22:01 12
Бублик! Снігур дебютувала в основі Вімблдона з розгромної перемоги

Дар'я переграла Осеан Доден у 1/64 фіналу мейджора та вийшла на Альону Остапенко

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Nba37
Ну ещё можно проверить фору с +1.5 Словения 
Nba37
Тотал меньше 2.5 , Словения не забьет