Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НХЛ
| Оновлено 24 червня 2024, 15:59
6613
2

Флорида і Едмонтон зіграють 7 матч фіналу Кубка Стенлі. Хто напише історію

Найважливіший матч усього сезону у НХЛ

| Оновлено 24 червня 2024, 15:59
6613
2
Флорида і Едмонтон зіграють 7 матч фіналу Кубка Стенлі. Хто напише історію
Getty Images/Global Images Ukraine

У ніч на 25 червня відбудеться сьомий матч фіналу Кубка Стенлі між Флоридою та Едмонтоном, який може стати історичним.

В історії Ліги сьомі матчі у фінальній серії проводилися 17 разів, а останній був у 2019 році, коли Сент-Луїс обіграв Бостон.

Проте нинішня серія плей-оф є особливою, тому що Едмонтон програв три перші матчі і зумів зробити неймовірний камбек, перевівши протистояння у сьомий матч. Якщо Ойлерз переможуть у вирішальній зустрічі, то стануть лише другою командою в історії НХЛ (і історії всіх основних професійних ліг Північної Америки), якій вдалося відігратися та перемогти з 0:3 у фіналі.

Востаннє таке було у 1942 році. Загалом у плей-оф НХЛ було чотири випадки, коли команди відігравалися та перемагали з 0:3 у серії.

Цей матч важливий і для Канади загалом. Канадські команди не можуть виграти Кубок Стенлі з 1993 року, а самі Нафтовики не перемагають з 1990 року.

«Ми розуміємо, що це незвичайний матч, але в голові його потрібно сприймати як звичайнісіньку гру. Ми показали, що можемо себе проявити у великі моменти, і я очікую, що так буде й у сьомому матчі», – сказав капітан Ойлерз Коннор Макдевід.

Сам Макдевід проводить неймовірний сезон, але, скоріше за все, найрезультативнішим гравцем в історії за один плей-оф поки не стане. У форварда 42 очки, що на 5 пунктів менше, ніж у Вейна Гретцькі. Однак Коннор може стати другим найкращим бомбардиром, якщо набере три пункти – це дозволить йому обійти показник Маріо Лем'є (44 очки).

Напевно, Флорида перебуває у складнішому психологічному стані. Команда дозволила супернику відігратися з 0:3 і може опинитися на «неправильному боці історії». Позитивом для Пантер є фактор домашнього льоду – у нинішньому плей-оф у команди 8 перемог у 12 домашніх зустрічах.

Сонячна команда так чи інакше перепише свою історію. Або Флорида виграє перший Кубок Стенлі, або програє другий поспіль і третій в історії фінал. Минулого сезону Пантери програли Вегасу, а в 1996 поступилися Колорадо.

«Едмонтон був кращий за нас у трьох останніх матчах, а ми були кращими у трьох перших. Ось така картинка перед сьомою грою. Це буде найбільший матч НХЛ за останні роки. Ми не можемо дочекатися», – сказав форвард Флориди Меттью Ткачак.

Хто може отримати звання MVP і Конн Смайт Трофі? Очікується, що у разі перемоги Флориди звання найкращого гравця плей-оф дістанеться воротареві Сергєю Бобровському. Якщо переможе Едмонтон, то титул MVP отримає Коннор Макдевід.

Оцініть матеріал
(56)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sandy60
Коннор, поверни Кубок у Канаду, і я повірю в Тебе. амінь.
232121
Едмонтон з його  першою п, ятіркою зобов, язаний добити Флоріду, але це сьомий матч... Можливо і овертаймі будуть... NHL.це круто,