Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 23 червня 2024, 22:02
6314
1

Шотландія – Угорщина. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Для однієї з команд ця гра стане останньою на турнірі. Хоча, можливо, і для обох збірних

| Оновлено 23 червня 2024, 22:02
6314
1
Шотландія – Угорщина. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

У неділю 23 червня у Штутгарті на стадіоні «Штутгарт Арена» відбудеться матч третього туру групи А, в якому зіграють збірні Шотландії та Угорщини. Команди замикають турнірну таблицю у своїй групі та ризикують не потрапити до плей-оф. У шотландців на даний момент лише одне очко, а угорці обидва попередні матчі програли. Тож хтось із них вже точно посяде четверте останнє місце і одразу після гри розпрощається із чемпіонатом Європи. Причому у разі нічиєї (тут навіть не обговорюється) турнір покинуть обидві збірні. І навіть перемога одного із суперників не гарантує їм вихід із групи.

Шотландія

Після розгромної поразки від господарів Євро збірної Німеччини 1:5 підопічні Стіва Кларка провели непоганий поєдинок проти Швейцарії. Шотландці повели у рахунку вже на 13-й хвилині. Після удару Мактомінея захисник суперників Шер невдало підставив ногу і м'яч, змінивши напрямок, влетів у лівий кут воріт. Досі фахівці та вболівальники сперечаються, а чи був тут автогол? Але офіційний сайт УЄФА вказує на прізвище шотландського футболіста.

Далі швейцарцям вдалося зрівняти рахунок і, загалом, у рівній грі було зафіксовано нічию 1:1. Тепер Шотландії треба тільки вигравати в поєдинку, що залишився, щоб сподіватися на вихід з групи та й то, швидше за все, з третього місця. Адже лише у разі перемоги з великим рахунком над угорцями та невдачі Швейцарії у паралельній грі із Німеччиною представники Британії можуть розраховувати на друге місце у групі.

В останньому турі групового етапу збірної Шотландії не зможе допомогти захисник Кіран Тірні. Він зазнав серйозної травми у грі зі Швейцарією в середині другого тайму і вже не візьме участі в Євро. Для команди це велика втрата, адже в обох попередніх матчах він виходив у стартовому складі. З іншої причини пропустить вже другу гру поспіль на турнірі ще один захисник Райан Портеус. Він був вилучений у стартовому поєдинку із Німеччиною й продовжує відбувати дискваліфікацію.

Угорщина

Якщо шотландці ще можуть помріяти про друге місце у групі, то Угорщина може вийти у плей-оф лише з третього місця. Причому навіть у разі перемоги не все залежатиме від неї. Адже з 3 очками, та ще й із негативною різницею забитих та пропущених м'ячів, потрапити до квартету найкращих збірних, які у підсумку фінішують на третіх місцях, буде дуже складно. Але, з іншого боку, якщо є найменший шанс, за нього треба чіплятися.

Обидва матчі на чемпіонаті Європи підопічні Марко Россі програли з різницею у два м'ячі. Спочатку вони поступилися Швейцарії 1:3, а потім зазнали поразки від Німеччини 0:2. Хоча відрізками угорці показували гідний футбол і мали моменти для того, щоб забити не один гол. Але вдалося це зробити лише одного разу.

Цікаво, що у двох поєдинках на Євро у збірній Угорщини на поле виходило 18 різних футболістів. Зрозуміло, що тренерський штаб шукає оптимальний варіант, але поки що не все виходить, як того хотілося б. Мабуть, до кого точно немає претензій, то це до голкіпера Петера Гулачі. Він провів два матчі без замін і не раз рятував свою команду від більшої поразки.

Статистика матчів

Збірні Шотландії та Угорщини провели одна з одною 9 матчів, і всі вони були товариські. Тож ні на чемпіонатах Європи, ні на чемпіонатах світу вони ще не зустрічалися. 4 рази перемагали угорці, тричі – шотландці та ще два поєдинки завершилися внічию. Востаннє суперники зустрічалися 6 років тому у 2018 році. Тоді у Будапешті виграли гості 1:0. Причому досить багато було гравців як з одного боку, так і з іншого, які потрапили до заявки на нинішнє Євро.

Феміда

Арбітром цього матчу буде Факундо Тельо з Аргентини. Для нього це вже другий поєдинок на турнірі. А першим було протистояння Туреччини та Грузії, у якому перемогли турецькі футболісти 3:1. У тій грі було показано три жовті картки, а третій м'яч збірна Туреччини забила на 90+7 хвилині.

Орієнтовні склади:

Шотландія: Ганн, Хендрі, Ралстон, Роберстон, Мактоміней, Гілмор, Хенлі, Маккенна, Макгінн, Макгрегор, Адамс

Угорщина: Гулачі, Салаї, Орбан, Ланг, Керкез, Надь, Болла, Собослаї, Шаллаї, Шефер, Варга

Прогноз на протистояння:

Те, що гра буде нервовою та напруженою, зрозуміло для всіх. Тільки перемога залишає шанси одній із цих команд продовжити виступ у турнірі. Припустимо, що угорці зіграють краще і досягнуть успіху 2:1.

23 червня, неділя

Шотландія – Угорщина
Штутгарт. «Штутгарт Арена». 22:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Megogo и Суспільне
ШОТЛАНДІЯ - УГОРЩИНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Факундо Тельо (Аргентина)
Прогноз Sport.ua — 1:2
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сseresznye
Ну пусть ничья будет на всякий случай.