Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 27 червня 2024, 18:18
7338
53

Гол на десятій доданій хвилині. Угорщина дотиснула Шотландію

Наприкінці гри фартовішими виявилися угорці

| Оновлено 27 червня 2024, 18:18
7338
53
Гол на десятій доданій хвилині. Угорщина дотиснула Шотландію
УЄФА

У поєдинку групи А у рамках 3-го туру зустрілися збірні Шотландії та Угорщини. «Тартанова армія» стартувала на турнірі з розгромної поразки від збірної Німеччини з рахунком 1:5, і перспективи вийти у плей-оф для шотландців мали туманний вигляд. Але нічия у матчі зі Швейцарією подарувала надію шанувальникам команди Стівена Кларка: перемога над Угорщиною цілком могла зробити шотландців учасниками 1/8 фіналу. Теоретично «Тартанова армія» навіть могла посісти друге місце у своїй групі. Невеликі шанси на плей-оф після двох програних матчів залишалися у угорців. Але для їх збереження «мадярам» також була потрібна перемога у сьогоднішньому протистоянні.

Зазначимо дві втрати у шотландців у лінії оборони: Портеус відбував другий матч дискваліфікації після вилучення у першому турі, а Тірні отримав травму у поєдинку проти Швейцарії. В Угорщини у захисті вперше на турнірі вийшов Ботка.

Після стартового свистка номінальні господарі поля взяли м'яч під контроль, і угорці не були проти такого розвитку подій, зосередившись на контратакуючій грі. Гостроту випадів «мадярів» вже на початку поєдинку продемонстрував Болла, з ударом якого з-за меж штрафного майданчика впорався Ганн. У шотландців виникали проблеми з подоланням насичених захисних побудов угорської збірної.

Getty Images/Global Images Ukraine

Команди помітно грали обережно, намагаючись не втрачати м'яч у простих ситуаціях. Угорці активно пресингували шотландців біля центральної лінії поля, і футболісти «Тартанової армії» ніяк не могли підібратися до штрафного майданчика номінальних гостей. Гра першим номером, скажімо відверто, не сильна сторона підопічних Кларка, що вони демонстрували наочно. За такою грою командам могли допомогти стандартні положення, але й вони не загострювали ситуацію біля воріт.

Ближче до закінчення першого тайму вже угорці цілеспрямованіше йшли в атаку. І перед перервою м'яч ледь не побував у воротах збірної Шотландії: після закидання з «вільного удару» перед штрафним «Тартанової армії» Орбан ударом головою влучив у поперечину. Шотландці за всю першу половину зустрічі не завдали жодного удару по воротах збірної Угорщини.

Getty Images/Global Images Ukraine

Після перерви малюнок гри не змінився. Шотландці більше контролювали м'яч, угорці активно пресингували суперників. Втім, напруга на полі помітно зростала, швидкості підвищилися. Але ось небезпечних моментів, як і раніше, не спостерігалося. Залишалося лише чекати, коли футболісти почнуть ризикувати, адже обом командам була потрібна перемога. В середині другого тайму Дардаї головою пробив вище воріт, і той момент став натяком на якесь загострення.

Жахливим моментом завершився штрафний удар, який виконувала збірна Угорщини. На газоні опинився Варга і стало очевидним, що у форварда «мадярів» серйозні проблеми зі здоров'ям (у пам'яті одразу спливла зупинка серця у Крістіана Еріксена на Євро-2020). Пауза тривала п'ять хвилин, після чого Варгу, прикриваючи ширмою, вивезли за межі поля.

Getty Images/Global Images Ukraine

З наближенням закінчення матчу гра нарешті почала розкриватися. Команди намагалися не затримувати м'яч у центрі поля, а Стівен Кларк та Марко Россі намагалися вплинути на перебіг зустрічі замінами. Шотландці йшли в атаку, але угорці проводили гострі контратаки. Бив з-за меж штрафного майданчика Шефер, і Ганн у тому епізоді зіграв надійно. Зреагував голкіпер і на удар Собослаї, а Чобот влучив у штангу. Довелося попрацювати і Гулачі після удару Хенлі. Розв'язка настала на десятій компенсованій арбітром хвилині: випад угорців завершився влучним ударом Чобота, який замкнув передачу з правого флангу.

Перемога дозволила збірній Угорщини посісти третє місце у групі А. Але чи вийдуть «мадяри» до 1/8 фіналу, стане відомо пізніше.

Євро-2024. 4 тур. Група А

Шотландія – Угорщина – 0:1

Чобот, 90+10

Попередження: Мактоміней, 50 – Стайлз, 18, Орбан, 27, Шефер, 44

Шотландія: Ганн – Ролстон (Маклін, 83), Хендрі, Хенлі, Маккенна, Робертсон (Морган, 89) – Макгінн (Армстронг, 77), Гілмор (Крісті, 83), Макгрегор, Мактоміней – Адамс (Шенкленд, 77)

Угорщина: Гулачі – Ботка, Орбан, Далдаї (Салаї, 75) – Болла (Чобот, 86), Стайлз (А. Надь, 61), Шефер, Керкез (Ж. Надь, 86) – Шаллаї, Варга (Адам, 75), Собослаї

Арбітр: Факундо Тельо (Аргентина)

«Арена Штутгарт» (Штутгарт, Німеччина)

ШОТЛАНДІЯ - УГОРЩИНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’ +10
ГОЛ ! М'яч забив Кевін Чобот (Угорщина).
Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 53
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
an52
Буде нумер, якщо завдяки одному цьому голу мадяри зможуть в 1/8 пройти
New Zealander
Нічия було б краще для нас. Але добре хоч що Шотландія не виграла
Лига
В группе где испанцы думаю у третьей команды будет максимум 2 очка, и ещё в группе где грузины тоже такое возможно процентов на 80% , ну и где англичани процентов на 50%
Паваротті
забийте х... на другі збірні, наша задача не програти бельгійцям, а не рахувати, хто в інших групах, яке місто і скільки очків набрав
garik_trinity
Чобот випхав Шотландію з Євро
Harun Bakircioğlu
В этой группе без сенсаций. С самого начала было ясно, что Шотландия тут последнее.
Olex
З чемпіонату Європи 1996го шотландці - моя улюблена збірна (хоча, звичайно, тут зовсім інші гравці і за цією командою вже навіть слідкую виключно з точки зору того, щоб подивитися на результат, а не саму гру), тому вболівав за них, а не вираховував, як там нам краще буде у середу. Але дива не сталося. 
GloryUkraine
Захисник мав фолити в центрі поля. 
Тарас Шія
Так у Венгрів є характер!треба це визнати!вони більше за нас на даний момент заслуговують!
Pavel_i_CO
Якщо сподіваємось пройти з третього місця, програвши Бельгії в один м'яч, то треба завтра сподіватися, що Албанія та Хорватія не виграють... Ну а після нашого матчу, щоб Чехія та Грузія втратили очки синхронно... Цікаво, як будуть нас з угорцями рахувати, якщо Україна 0-1 програє?.. Всі показники будуть однакові.. Якщо по карткам, то тут ми точно фаворити)... Вже задовбався вираховувати варіанти проходу в плей-офф)).... Найпростіший - перемога над Бельгією 
New Zealander
Але мадяри так раділи цьому голу ніби в них дуже хороші шанси залишаються на вихід а насправді шанси близькі до нуля