Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 20 червня 2024, 17:59
6761
4

Рекорд Шакірі. Шотландія та Швейцарія зіграли внічию

Команди обмінялися голами у першому таймі

| Оновлено 20 червня 2024, 17:59
6761
4
Рекорд Шакірі. Шотландія та Швейцарія зіграли внічию
Getty Images/Global Images Ukraine

У поєдинку 2 туру чемпіонату Європи відбувся матч групи А, в якому зустрілися збірні Шотландії та Швейцарії. Про потенціал «Тартанової армії» до матчу говорити було складно, оскільки у першому турі шотландців повністю переграла збірна Німеччини, яка не дозволила підопічним Стівена Кларка продемонструвати свою майстерність. Швейцарці у своєму першому поєдинку розібралися з командою Угорщини.

Шотландці активно розпочали зустріч, але зуміли загострити гру лише двома заробленими кутовими, з якими швейцарці впевнено впоралися. «Наті» досить швидко відсунули гру від своїх воріт і почали шукати підходи до штрафного майданчика суперників. Моментів біля воріт Шотландії номінальні гості не створювали, а невдовзі пропустили контратаку «Тартанової армії». Випад шотландців завершився ударом Мактомінея і Шер, який невдало виставив ногу, переправив м'яч у власні ворота. Спочатку автогол був записаний на захисника збірної Швейцарії, але згодом автором результативного удару в протоколі записали Мактомінея.

Швейцарці спробували заволодіти перевагою, але підійти до штрафного майданчика Шотландії було складно. Щоправда, шотландці припускалися багато браку на своїй половині поля, не завжди ухвалюючи правильні рішення під пресингом суперників. Така знервованість завершилася неприємностями для «Тартанової армії». Шотландці обрізалися перед своїм штрафним, і Шакірі ефектним ударом з-за меж штрафного майданчика відправив м'яч у ворота. Таким чином, форвард збірної Швейцарії став першим футболістом в історії, який відзначився результативним ударом на шостому великому турнірі (Шакірі забивав на трьох чемпіонатах світу та трьох чемпіонатах Європи).

Getty Images/Global Images Ukraine

До перерви на полі точилася рівна гра, але швейцарці в атаці діяли більш гостро. Міг забивати Варгас, з ударом якого в стрибку впорався Ганн. У шотландців запам'ятався удар Адамса з гострого кута, з яким впорався Зоммер.

Невдовзі після початку другої половини зустрічі швейцарці створили ще один гольовий момент. Ндойє вийшов на ударну позицію і свою команду врятував Ганн. Цей епізод завершився неприємностями для шотландців: травми зазнав Тірні (захисника на ношах винесли за межі поля). Шотландці переважно створювали гострі моменти після розіграшу стандартних положень. Так, Хенлі з меж воротарського замкнув навіс зі штрафного, і ворота збірної Швейцарії врятувала стійка.

Getty Images/Global Images Ukraine

Наприкінці поєдинку більше атакували господарі поля, яким у контексті турнірної боротьби потрібна була перемога. Біля штрафного майданчика «Наті» часом ставало напружено, але швейцарці старанно оберігали нічийний результат. А на останніх хвилинах перемогу номінальним гостям мало не приніс Амдуні, який головою пробив поряд зі штангою.

Після цієї нічиєї в активі збірної Швейцарії числиться чотири набрані очки, у команди Шотландії – одне. В останньому турі групового етапу «Наті» зустрінуться з Німеччиною, а «Тартанова армія» протистоятиме Угорщині.

Чемпіонат Європи. Група А. 2-й тур.

Шотландія – Швейцарія – 1:1

Голи: Мактоміней (13) – Шакірі (26)

Попередження: Мактоміней (51), Маккенна (68), Макгінн (71) – Родрігес (31), Сьєрро (86)

Шотландія: Ганн, Хендрі, Ралстон, Роберстон, Мактоміней, Гілмор (Маклін, 79), Хенлі, Тірні (Маккенна, 61), Макгінн (Крісті, 91), Макгрегор, Адамс (Шенкленд, 91)

Швейцарія: Зоммер, Відмер (Сиергіу, 86), Аканджи, Шер, Родрігес, Ебішер, Фройлер (Сьєрро, 75), Джака, Ндойє (Амдуні, 86), Шакірі (Емболо, 60), Варгас (Рідер, 75)

Арбітр: Іван Кружляк (Словаччина)

Стадіон «Штадіон Кельн» (Кельн, Німеччина)

ШОТЛАНДІЯ – ШВЕЙЦАРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

26’
ГОЛ ! М'яч забив Джердан Шакірі (Швейцарія).
13’
ГОЛ ! М'яч забив Скотт Мактоміней (Шотландія).
Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сseresznye
В следующей игре шотландцы будут отмечать свой национальный праздник -
710 лет битвы при Бэннокбёрне.  Посмотрим как. Ведь мадьярам уже гайки.
Napasov
Шотландія виграє в 3- м раунді і виходить, все просто
Harun Bakircioğlu
Даже шотландцы собрались. Нам сам бог велел перестать мотать сопли на кулак.
Napasov
Нашій збірній дійде до того, що треба Бельгію вигравати