Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 20 червня 2024, 21:54
3294
1

Шотландія – Швейцарія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Незабаром чекає довгий шлях назад на острови?

| Оновлено 20 червня 2024, 21:54
3294
1
Шотландія – Швейцарія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

У середу, 19 червня, в Кельні на стадіоні «Райн Енергі» відбудеться матч другого туру в рамках квартету A чемпіонату Європи-2024 з футболу, у якому зіграють національні збірні Шотландії та Швейцарії. Стартовий свисток словацького рефері Івана Кружляка пролунає о 22:00 за київським часом.

Шотландія


Розпочинати великий міжнародний турнір із матчу проти приймаючої сторони – складно вигадати гірший сценарій для команди, яку навіть на батьківщині називають аутсайдером своєї групи. Зате чесно і відверто. Збірна Шотландії минулої п'ятниці просто не здивувала – 1:5 від Німеччини, вочевидь, ніхто не хотів би отримати, але з тим, на що награла «тартанова армія» за ходом того матчу, таким рахунком справа могла й не обмежитись.

Безумовно, у новій системі розіграшу Євро всі ці «зайві» пропущені м'ячі дуже сильно б'ють по перспективах команди Стіва Кларка. І якщо для кожної збірної, яка програла свій перший матч на турнірі, другий тур стає вирішальним, то для Шотландії він таким буде і поготів. Тут уже недостатньо «просто» виграти, потрібно ще й максимально компенсувати різницю голів. Але за рахунок чого?

Перед стартом Євро вважалося, що склад представників Британських островів, нехай і не без недоліків, але збалансований. І після першої гри нам просто нічого додати. Ми фактично не побачили команду Кларка на полі, тому, що там у неї працює справно, що ні – ми дізнаємося тільки в другому турі. Воротар без досвіду великих матчів, атака з АПЛ, яка не може прийти до тями за ходом гри, захист, який скоріше відправить до лазарету суперника, аніж виконуватиме свої обов'язки, – якщо таким хоче побачити свій портрет Шотландія за підсумками виступу на Євро, то на грі проти Німеччини можна й закінчувати. Але до чого тоді був цей розкішний відбір?

Швейцарія


Збірна Швейцарії грала на день пізніше, аніж суперники за майбутньою зустріччю. І оскільки Євро – досить швидкоплинний турнір, то, очевидно, що це погана новина для Мурата Якіна. Водночас «наті» стали першими, хто на цьому турнірі не побоявся ризикнути, зірвавши в підсумку куш. Довірили місце Мікелю Ебішеру в центрі поля в старті – і він зробив гру проти Угорщини (3:1), яку ми анонсували для цієї збірної як дуже непросту.

Очевидно, що команда Якіна готова дивувати і підтвердити це вона зможе, якщо вже після другого туру оформить вихід до наступного раунду. Перспективи для цього є просто чудові, бо банально обойма Швейцарії виглядає досить досвідченою для того, щоб самостійно вирішувати свою долю на великих турнірах. Проблема лише в тому, що тренерському штабу необхідно щоразу вигадувати якийсь «вичурний» цікавий хід, щоб досягати результатів.

А інакше «наті» просто не працюють. У них був період застою у відбірковій групі, коли навіть нічиї проти Косова та білорусі не здавалися якимось сенсаційним результатом. Було б логічно, якби Якин хотів би уникнути повторення таких результатів на Євро, оскільки тут банально не дадуть другого шансу розігнатися як слід. Тренер Швейцарії вгадав зі складом на першу гру, але шотландці вперше у своїй історії забили в дебютному матчі на Євро, тож можуть замахнутись і на інші досягнення.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи Шотландії та Швейцарії раніше перетиналися дев'ять разів у рамках кваліфікацій і основного раунду чемпіонату Європи та відбору до чемпіонату світу. Спостерігається перевага за кількістю перемог на користь Шотландії – 4 успішні ігри проти 2 у Швейцарії та ще три зустрічі завершилися внічию. Різниця голів 14:14.

Востаннє суперники зустрічалися в липні 1996 року. Гол Аллі Маккойста зумовив перемогу Шотландії в Бірмінгемі на «Вілла Парку» 1:0 у групі на Євро-1996.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 40-річний словак Іван Кружляк, який на своєму рахунку ще не має матчів у фінальній частині «дорослих» міжнародних турнірів. Боковими рефері стануть Браніслав Ханцко та Ян Позор, а резервним арбітром відпрацює Ірфан Пельто (Боснія і Герцеговина). На матчі буде присутня система VAR на чолі з Томашем Квятковськи, якому допомагатиме Бартош Франковськи (обидва – Польща). У Кружляка немає досвіду проведення матчу за участю Шотландії, тоді як і зі Швейцарією він також не перетинався.

Орієнтовні склади


Шотландія: Ганн – Тірні, Генлі, Гендрі – Робертсон, Мактоміней, Гілмор, Ролстон – Крісті, Макгінн – Шенкленд.

Швейцарія: Зоммер – Родрігес, Аканджі, Шер – Ебішер, Фройлер, Джака, Відмер – Ндоє, Варгас – Дуа.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що ймовірність нічиєї в цій парі висока. Нашою ставкою буде позиція – Обидві заб'ють.

19 червня, середа

Шотландія – Швейцарія
Кельн. «Райн Енергі». 22:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Megogo і Суспільне
ШОТЛАНДІЯ – ШВЕЙЦАРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Ар бітр: Іван Кружляк (Словаччина)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сseresznye
Для веселухи надо 1:0