Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 18 червня 2024, 22:00
5225
3

Португалія – Чехія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Черговим фаворитам турніру може дістатися образливий ляпас

| Оновлено 18 червня 2024, 22:00
5225
3
Португалія – Чехія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

У вівторок, 18 червня, в Лейпцигу на стадіоні «Ред Булл Арена» відбудеться матч першого туру в рамках квартету F чемпіонату Європи-2024 з футболу, у якому зіграють національні збірні Португалії та Чехії. Стартовий свисток італійського рефері Марко Гуїди з Торре-Аннунціата пролунає о 22:00 за київським часом.

Португалія


Бути фаворитом в окремо взятому на цьому Євро – така собі витівка, з чим точно погодяться команди на кшталт Бельгії, України або врешті-решт Франції, які якщо взагалі не програли свої стартові матчі, то зазнали безлічі проблем. Національна збірна Португалії теж фаворит, але вже не просто в матчі, а взагалі на перемогу в турнірі загалом. І це не дивно, оскільки творчий шлях Кріштіану Роналду поступово добігає кінця, і було б непогано наостанок забрати собі ще один кубок Анрі Делоне в колекцію.

Тим паче, що у португальців для цього є все. І коли ми говоримо «все», то йдеться не про узагальнення сукупності чинників наявності сильних гравців, досвіду, молодості та майстерності тренерського штабу, а дійсно про «все» в комплексі. Заявка Португалії на турнір узагалі зовсім без вад. Тут не виявиться «раптом», що не вистачає флангових захисників, як у Англії, або тренер «назбирав футболістів із середняків місцевого чемпіонату», як в Іспанії. Роберто Мартінес справді відібрав найсильніших, і навіть позиція воротаря без «обов'язкового» Руї Патрісіу виглядає дуже впевнено.

Португалія довела свою силу у відбірковій групі – ідеальний результат, який можна було покращити лише, якщо не пропустити два м'ячі у свої ворота, які «європейським селесао» забили словаки. Так, ті самі, про які ми будемо говорити найближчі чотири дні безупину. І нехай нікого при цьому не вводить в оману поразка від Хорватії в товариських матчах перед Євро – там Мартінес дозволив собі експерименти і трохи загрався. На самому турнірі такого не буде. Вісім років тому такого потенціалу у португальців не було і близько, а чим все закінчилось?

Чехія


Єдиною проблемою для команди Мартінеса на груповому етапі може стати непередбачуваність їхнього квартету. І вносять це сум'яття якраз чехи. Дуже цікаву команду везе на турнір Іван Гашек, яка складається зі сплаву представників найсильніших клубів країни накшталт «Спарти», «Славії» та «Вікторії» Пльзень, а також кількох гравців із провідних чемпіонатів Європи, серед яких аж троє – новоспечені чемпіони Німеччини у складі «Байєра».

Та й сам чеський футбол нині на підйомі, про що мали змогу довідатися гравці «Дніпра-1» та «Зорі» ще у кваліфікації до єврокубків, а пізніше до Праги в плей-оф Ліги Європи УЄФА навідувався і «Ліверпуль». Обережно оптимістично – так оцінюють у країні шанси «Народної команди» на вихід із групи, у що до початку турніру віриться дуже навіть охоче.

Єдине, що може бентежити, то це факт початку виступів одразу з гри проти явного фаворита, який ще й грає в домінуючий футбол. Але якщо раптом, а це «раптом» на поточному Євро вже й не здається таким уже й неможливим, чехи створять сенсацію, зупинити їх надалі буде дуже складно. Знову ж таки, команда Гашека дійсно уособлює настрої, які зараз панують у футболі їхньої країни – якщо чеський колектив ловить кураж, його вже дуже складно зупинити. У хокеї була схожа історія, але Чехія, вочевидь, хоче бути не тільки про хокей.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи Португалії та Чехії раніше перетиналися 5 разів у рамках чемпіонатів Європи та Ліги націй УЄФА. Спостерігається перевага за кількістю перемог на користь Португалії – 4 успішних ігор проти 1 у Чехії. Різниця голів 10:2.

Востаннє суперники зустрічалися у вересні 2022 року. Голи Діогу Далота (дубль), Бруну Фернандеша та Діогу Жоти зумовили перемогу Португалії в Празі на «Еден Арена» 4:0 у Лізі націй-2022/23.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 43-річний італієць Марко Гуїда, який на своєму рахунку ще не має жодного матчу у фінальній частині Євро. Боковими рефері стануть Філіппо Мелі та Джорджіо Перетті, а резервним арбітром відпрацює Раде Обренович зі Словенії. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Массіміліано Ірраті, якому допомагатиме Паоло Валері та Федайі Сан зі Швейцарії. У Гуїди є досвід проведення матчу за участю Португалії – 1 перемога та 1 поразка, тоді як із Чехією він не перетинався.

Орієнтовні склади


Португалія: Кошта – Мендеш, Діаш, Пепе, Канселу – Фернандеш, Вітінья, Пальінья – Леау, Роналду, Б. Сілва.

Чехія: Станек – Крейчі, Гранац, Голеш – Юрасек, Барак, Провод, Соучек, Цоуфал – Шик, Кухта.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в цій грі буде присутня серйозна інтрига. Нашою ставкою буде позиція – Обидві заб'ють.

18 червня, вівторок

Португалія – Чехія
Лейпциг. «Ред Булл Арена». 22:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Megogo и Суспільне
ПОРТУГАЛІЯ – ЧЕХІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Ар бітр: Марко Гуїда (Торре-Аннунціата, Італія)
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЛНЗ розпочав підготовку без Олійника. Футболіст розповів, чому
Футбол | 26 червня 2024, 16:58 0
ЛНЗ розпочав підготовку без Олійника. Футболіст розповів, чому

Напередодні екс-півзахисник збірної України був помічений на грі свого колишнього клубу – СІК

Не абсолют. Усик залишив пояс IBF, зробивши подарунок для Дюбуа та Джошуа
Бокс | 26 червня 2024, 06:15 29
Не абсолют. Усик залишив пояс IBF, зробивши подарунок для Дюбуа та Джошуа

Олександр записав відеозвернення і чекає на поєдинок Ентоні та Даніеля

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Saar
Пише про даний матч, а далі:"футбольні шляхи Польщі та Нідерландів..". Хоч перевіряйте , що копіруєте.
sres2016
Puma, я думаю, що ваша улюблена на цьому Евро ставка Ф(-1,5) сьогодні цілком може зіграти на Португалію Удачі нам
Saar
Леау-це круто!