Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 22 червня 2024, 11:38
3365
6

Олег ФЕДОРЧУК: «Провідні українські гравці погано підготувались до Євро»

Відомий український тренер прокоментував перемогу України над Словаччиною

| Оновлено 22 червня 2024, 11:38
3365
6
Олег ФЕДОРЧУК: «Провідні українські гравці погано підготувались до Євро»
dynamo.kiev.ua. Олег Федорчук

Відомий український тренер Олег Федорчук прокоментував перемогу збірної України над національною командою Словаччини (2:1) у матчі 2-го туру групового етапу Євро-2024.

– Пане Олеже, вітаю з перемогою! Поділіться вашими враженнями від поєдинку.

– Загальне враження в мене таке, що погано підготувались до Євро в функціональному плані деякі футболісти, які до цього були на провідних ролях. По-перше, мені здається, що ми даремно сподівалися на лідерство Судакова. Він з тих, хто не дуже впевнено грав. Точно не так, як очікували. Гра Тимчика теж продемонструвала, що можна на цій позиції потужніше за Коноплю виглядати. Ну, і цей експеримент з Луніним… Сьогоднішня гра показала, що тренерський штаб припустився помилки, не поставивши на Трубіна в попередньому матчі. Загалом ми вирівняли ситуацію. І в психологічному плані дуже добре тренерський штаб спрацював. Тому що хлопці після пропущеного голу десь хвилин 15 відходили, а потім грали дуже впевнено. Мені здається, що динамівські футболісти більш якісно виглядають. Це ми беремо взагалі всіх динамівців, що говорить про те, що вони були краще готові до завершення сезону. А от гравці Шахтаря дуже невпевнено виглядають у функціональному плані.

– Україна під керівництвом Реброва вкотре продемонструвала характер. А чого не вистачає для проведення впевнених поєдинків?

– На мій погляд, як тренера і гравця, все через нашу не зовсім надійну оборону. Тому що наші флангові – Конопля, Тимчик, Зінченко – більше підходять для гри у три центральні захисники. Це тому, що в якості оборонців вони трішки не дотягують до стандартів захисників: і в антропометричному, і у функціональному плані.

А ось гра в два центральні захисники – у нас не зовсім надійна. Ця оборона не зможе витримати такий тиск, особливо якщо потужні нападники, які вище за зростом. Ну ви ж бачите просту комбінацію на ауті, яку ми програємо. Так, це було і проти Німеччини, і Польщі, і Румунії. На мій погляд, виходячи з набору гравців, нам найбільше підходить схема у три центральні захисники. Так, зі Сватком. У нас дуже потужні фланги, активні. Я думаю, що Зінченко і Тимчик краще б виглядали, якщо було три оборонці в центрі. Але ми так практично не граємо, хоча ж було двічі на минулому чемпіонаті Європи. Немає прототипів, подивившись на яких, можна було сказати: «Так треба грати». Мені здається, що в цьому ми програємо. І тому нестабільність результатів перш за все, через нестабільність ланки оборони.

У групі атаки у нас є вибір, центральний форвард європейського рівня, півзахисники, фланги: Циганков, Мудрик. А ось захист… Лише Забарний на високому рівні (тримаючи в пам’яті Миколенка, який, сподіваюся, відновиться і таки зіграє на Євро-2024). Сьогодні ланка оборони була найслабшою з усіх інших.

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ALKOSruLKA
На лівому фланзі відчутно не вистачає Миколенка (окремий привіт молдованам), а румуни були дуже недооцінені. Всі ЗМІ і експерти пророчили нам до стику з Бельгією 4-6 очок... а наші колгоспні зірочки в це повірили і вирішили обіграти співгромадян графа Дракули стоячи і однією лівою...
AK.228
Абсолютно прав
ĴØЌÉŔ
Бля ну что за детский садик? Маленькие дети что ли . Это финальная часть евро как тут можно плохо подготовится ? Может это просто уровень такой!
Нехай щастить
Я не згоден,що погано підготувалися.Як на мене, травма Віталія і провал Степаненко, внесла свої корективи.Тарас багато віддав нашій збірній,але в грі проти румунів зіграв нижче своїх можливостей,та що там казати,всі зіграли нижче своїх можливостей,але більше всіх запам'ятався Андрій і Тарас.
На початку сезону можна бути не підготовленими, але не в кінці.
ВИКТОР АНДРУЩИК
Те що не вистачає Сватка це очевидно,він надійно грав за збірну.Зінченко,Мудрик зайві,одна біда від них, Матвієнко ще повинен своє слово сказати не на користь команди. Ці проблеми через них є і будуть,жаль висновків нема.З Лукаку,Де Брюйне і Тросардом треба попрацювати,є над чим подумати бо треба перемагати.