Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 21 червня 2024, 13:10
10155
21

Фурія у вогні й у плей-оф. Іспанія впевнено переграла Італію

Не дивлячись лише на один гол, перевага команди де ла Фуенте навіть не обговорюється

| Оновлено 21 червня 2024, 13:10
10155
21
Фурія у вогні й у плей-оф. Іспанія впевнено переграла Італію
Getty Images/Global Images Ukraine

Свої перші матчі на Євро-2024 збірні Іспанії та Італії виграли, тож в очному протистоянні вони мали прагнути продовження, щоб достроково гарантувати собі місце в плей-оф. Настрій команд призвів до того, що вже на 2-й хвилині в поєдинку виник перший гольовий момент. Педрі після навісу пробив головою дуже небезпечно – Джанлуїджі Доннарумма встиг зреагувати і м'яч парирував.

Після цього моменту гравці збірної Іспанії заволоділи ініціативою і почали наполегливо шукати шляхи до воріт італійців. Ті організовано оборонялися, а за нагоди швидко вибігали вперед (на щастя, Ніколо Барелла і Федеріко К'єза були добре заряджені на контрдії і вміло вели за собою партнерів у них).

Название

Іспанці плели атакувальні мережива, багато рухалися і постійно щось вишукували, але ніяк не могли розрядитися хорошим випадом з несподіваними діями в самій кінцівці. Усе могло бути по-іншому, якби Вільямс на 10-й хвилині влучив у створ воріт італійців, а не пустив м'яч повз площу воріт.

Після цього моменту гравці Іспанії повели зустріч за одним сценарієм - вигідним для них. Атаки іспанців хвилями накочувалися на захисні порядки італійців, але ніяк розбити їх не могли. Згодом у грі іспанців себе став уміло проявляти Ламін Ямал, який на перших хвилинах гри мовчав. Був сплеск активності з боку Фабіана Руїса. Він, зокрема, запам'ятався кількома ударами здалеку, чим потурбував спокій Доннарумми. За постійного пошуку загроз з боку іспанців та контрзаходів з боку італійців зустріч дісталася екватора – голами команди своїх шанувальників не потішили, а визначення найсильнішого вони перенесли на другу половину поєдинку.

Другий тайм розпочався з попередження Крістанте, який у перерві замінив Жоржиньо. А невдовзі після цього італійців пробачив Педрі - він сходу з передачі Вільямса дивом не влучив у порожній ближній кут. До воріт було не більше 9 метрів, але півзахисник «Барселони» схибив. Натомість через 3 хвилини м'яч усе ж опинився у воротах Доннарумми. Автором голу став італійський захисник Калафіорі. Він коліном переправив м'яч у ціль, після того як голкіпер збірної Італії зреагував на удар від Альваро Морати.

Getty Images/Global Images Ukraine

Після пропущеного голу гравці збірної Італії прийшли до тями відносно швидко. Переваривши те, що трапилося, вони стали вибухати триваліше, ніж було до цього, і змусили іспанців думати про оборону ґрунтовніше. Гравці фурії рохи не нарікали, зате думки про контргру тримали в голові постійно. Як наслідок, їм вдавалися хороші атаки, кожна з яких несла в собі потенційні неприємності. Приміром, на 70-й хвилині лише Фортуна врятувала Італію від другого пропущеного голу, коли Вільямс зліва вийшов на ударну позицію і запустив м'яч у дальній верхній кут. Удар вийшов практично ідеальним, але м'яч влучив у поперечину.

Заключні хвилини поєдинку пройшли під акомпанемент бажання і завзяття італійців врятуватися. Вони більше домінували, але реально гольовими моментами своїх шанувальників не балували. Так, був тиск, було більше володіння м'ячем – і все. Арбітр додав до основного часу матчу 4 хвилини. Однак навіть вони не допомогли чинним чемпіонам Європи розродитися єдиним голом і звести матч до нічиєї.

Getty Images/Global Images Ukraine

1:0 – Іспанія перемогла і достроково гарантувала собі путівку до плей-оф чемпіонату Європи. Італія також має пройти в нокаут-стадію Євро-2024 слідом за іспанцями, але це завдання їй доведеться вирішувати в заключному матчі групи проти Хорватії (24 червня). Іспанці ж закриють групову стадію зустріччю з албанцями (також 24 червня).

Чемпіонат Європи-2024. Груповий етап. Група B. 2-й тур.

Іспанія – Італія - 1:0

Гол: Калафіорі, 55 (авт.)

Попередження: Родрі, 45+2, Карвахаль, 90+6 – Доннарумма, 15, Крістанте, 46

Іспанія: Сімон – Кукурелья, Лапорт, Ле Норман, Карвахаль – Руїс (Меріно, 90+4), Родрі, Педрі (Баена, 71) – Вільямс (Перес, 78), Мората (Оярсабаль, 78), Ямал (Ферран Торрес, 71).

Італія: Доннарумма – Дімарко, Калафіорі, Бастоні, Ді Лоренцо – Жоржиньо (Крістанте, 46), Барелла – К’єза (Ретегі, 63), Пеллегріні (Распадорі, 82), Фраттезі (Камб’язо, 46) – Скамакка (Дзакканьї, 64).

Арбітр: Славко Вінцич (Словенія).

Стадіон: «Фельтінс-Арена» (Гельзенкірхен, Німеччина).

Удари (у площину): 20 (8) – 4 (1)
Кутові: 5 – 2
Офсайди: 0 – 0.

ІСПАНІЯ - ІТАЛІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Події матчу

55’
ГОЛ ! Автогол забив Ріккардо Калафьорі (Італія).
Оцініть матеріал
(55)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Чи був офсайд? Оприлюднено чіткий кадр перед другим голом України
Олімпійські ігри | 27 липня 2024, 21:01 8
ФОТО. Чи був офсайд? Оприлюднено чіткий кадр перед другим голом України

Ігор Краснопір вирвав перемогу для олімпійської збірної України над Марокко на 90+8-й

Усі по 3 очки! Україна ділить друге місце з Марокко у турнірній таблиці ОІ
Олімпійські ігри | 27 липня 2024, 20:15 42
Усі по 3 очки! Україна ділить друге місце з Марокко у турнірній таблиці ОІ

Підопічні Ротаня у меншості вирвали перемогу над командою з Африки

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Макс Максов
Німеччина та Іспанія, поки очевидні фаворити! Англія можливо сили на плей-офф береже. Побачимо ще, як завтра Франція з Нідерландами зіграє...
Avaksi
Куча класних моментів, а забили таке гім...но.
Я так розумію італійцям xG 0.09 нарахували за забитий гол.🙂
ĴØЌÉŔ
Италия выглядела как наша сборная . Без шансов в атаке 
george_junior
Не бачив як грає Німеччина, але Іспанія топ, знищила Італійців, 20 ударів по воротам, 9 в площину, поперечина. XG в Італії 0, у Іспанії 2.
Гра в Іспанії поставлена видовищна, єдине що мабуть нема кому підсилити основу. Заміни не дуже наче підсилили гру
KIPR ALECS
Пока не вижу сборных которые смогут остановить Испанию
PUMA
Разбойники признавайтесь, кто вызвал на час Макса крота,дал ему на рот и не заплатил? 
Max Krot
Испания в плей офф, а полтавская анал..ная шл..ха Пума на чьем-то кукане как всегда 
Стюард #11
Впевнено? Впевнено вони тільки моменти создавали, це так, круті. Але автогол все порішав - не знаю... Але переможець по ділу
Олег Мандрівник
Це ви називаєте впевнено? Єдиний гол та й тот італьянци забили