Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 20 червня 2024, 01:02
2123
0

Златко Далич пояснив, чому Хорватія втратила перемогу над Албанією 90+7-й

19 червня хорвати зіграли внічию з Албанією у другому турі групи B (2:2)

| Оновлено 20 червня 2024, 01:02
2123
0
Златко Далич пояснив, чому Хорватія втратила перемогу над Албанією 90+7-й
Getty Images/Global Images Ukraine. Златко Далич

19 червня відбувся матч 2-го туру групи В на Євро-2024 між збірними Хорватії та Албанії. Гра завершилась із рахунком 2:2.

Після завершення зустрічі головний тренер хорватського колективу Златко Далич провів прес-конференцію, на якій прокоментував результат поєдинку:

«Було нелегко. Дуже складний матч, два різні тайми. Ми зробили все можливе, доклали багато зусиль, щоб повести у рахунку 2:1, і наприкінці ми пропустили цей гол. Головне, що ми все ще у грі – все у наших руках, другий тайм обнадіює. Початок вийшов дуже поганим. У другому таймі ми виглядали краще, це дає надію.

Перша половина була дуже повільною та в'язкою, ми робили надто багато передач, повільно переходили з оборони в атаку. У другому таймі ми випустили швидших гравців.

Другий гол Албанії був раптовим… Протягом 45 хвилин ви притискаєте суперника, не даючи їм перейти центр поля, а потім останні п'ять хвилин все знову змінюється, і ми допускаємо, коли вони забивають з контратаки за рахунку 2:1. Ми мали багато проблем в обороні.

Ставлення гравців? Справа не у цьому, я не можу сказати, що комусь не вистачало бажання чи старання, але це не спрацювало. Ми були надто повільними. У другому таймі все змінилося, ми зробили все, щоб повернутись, але знову пропустили.

Відмінний другий тайм від нас. Ми мали грати саме так, але мені шкода, що ми втратили очки без необхідності. Так мало бути, це помилка».

Півзахисник Хорватії Мартін Батуріна:

«Нам треба виграти останній матч. Ми знаємо, що це буде важко, бо, зрештою, це Італія. Однак ми повернулися із складніших ситуацій, ніж ця, і я вірю, що нам вдасться перемогти».

Півзахисник Хорватії Лука Сучич:

«Ми вели 2:1 і всі думали, що все скінчено, що ми перемогли. Дуже прикро за другий гол. Це ще не кінець, тримайте голову вище, ми ще маємо один матч, і все ще в наших руках.

У другому таймі ми зіграли добре, і я думаю, що це хороший орієнтир на матч з Італією. Ми впевнені у своїй якості і віримо, що зрештою для Хорватії все обернеться добре».

Півзахисник Хорватії Маріо Пашалич:

«Шкода. Перший тайм пройшов не так, як ми собі уявляли чи планували. У другому таймі ми сильно пресингували, забили два голи та перевернули гру на свою користь. Шкода, що ми не забили ще один гол і не забезпечили перемогу в матчі. Албанці показали, що вони не здаються і стійкі. Тим не менш, ми все ще у грі і ще маємо шанс вийти у плей-оф.

Цей другий тайм є показником того, як слід грати проти Італії. Сподіваюся, ми почнемо грати з першої хвилини, а не з 46-ї, що будемо на висоті, лідируватимемо, а не гнатимемося за результатом».

Форвард Хорватії Андрей Крамарич:

«Я не думав, що ми святкуватимемо мій день народження так розчаровуючи. Було б краще, якби ми взяли всі три очки, і так було до останніх секунд. Це футбол; іноді забиваєш на останній секунді, а іноді пропускаєш.

Ми знаємо, що на нас чекає зараз. Нам завжди доводиться вирішувати проблеми найскладнішим шляхом, борючись та борючись до останньої секунди. Нехай так буде і цього разу, і якщо Бог дасть, нам пощастить вийти з цієї групи. Я знаю, що ми граємо проти Італії, яка, на мою думку, є, мабуть, найкращою командою у групі. Нам потрібно повторити ту енергію, яку ми показали сьогодні у другому таймі, та набрати усі три очки, щоб вийти з групи».

Відеоогляд матчу Хорватія – Албанія (2:2)

Події матчу

90’ +5
ГОЛ ! М'яч забив Клаус Гясула (Албанія).
76’
ГОЛ ! Автогол забив Клаус Гясула (Албанія).
74’
ГОЛ ! М'яч забив Андрей Крамарич (Хорватія).
11’
ГОЛ ! М'яч забив Казім Ляци (Албанія).
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.