Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 20 червня 2024, 18:00
8356
39

Балканський трилер. Албанія дивом врятувалась від поразки від Хорватії

Гравці команди Сілвіньйо встигали забивати й у свої, і в чужі ворота

| Оновлено 20 червня 2024, 18:00
8356
39
Балканський трилер. Албанія дивом врятувалась від поразки від Хорватії
Getty Images/Global Images Ukraine

Збірна Хорватії після 0:3 від команди Іспанії на старті Євро-2024 іншого плану на гру не мала – вона повинна була шукати своє щастя тільки в атаці. Чогось боятися і вигадувати щось інше «картаті» не повинні були. Інша річ – албанці. Вони були андердогами зустрічі, тому могли дозволити собі думати про напад винятково в другу чергу. Насамперед – вони мали потурбуватися про надійність оборонних порядків.

Щойно поєдинок розпочався, як захист Албанії почав працювати на повну потужність. Хорвати забрали м'яч собі і стали шукати будь-які підступи до воріт суперників. Ті трималися стійко, не панікували, а на 11-й хвилині розродилися забійним для хорватів випадом. Асані з флангу грамотним пасом знайшов перед хорватськими воротами Лачі, а той головою пробив без шансів для Ліваковича. 0:1.

Це було дежавю – з Італією в першому матчі на Євро-2024 албанці забили ще швидше. Той гол не дозволив їм домогтися підсумкового успіху, і вони зазнали поразки 1:2. Але Італія – не Хорватія. Паралелі з нею на цьому завершилися. Як італійці, «картаті» швидко не відігралися. Пропустивши, вони багато контролювали м'яч, йшли вперед великими силами, шукали свій шанс, але зазнавали невдачі за невдачею. Під кінець півгодини матчу їх за провали під час творення могли по черзі покарати спочатку Хюсай, але сильно пробив над поперечиною, а потім Асллані – на щастя хорватів, Лівакович зіграв надійно.

Заключні 15 хвилин першого тайму пройшли в одному ключі – хорвати продовжували йти вперед, албанці оборонялися і намагалися контратакувати. З моментами була біда, не кажучи вже про по-справжньому гольові епізоди. Не дивно, що на стадіоні найцікавіші події відбувалися в секторі, де розташовувалися фанати з Албанії. Вони там відпалювали не тільки в емоційному плані.

Проте перед самою перервою перевагу албанської команди ледь-ледь не подвоїв Манай. Головою після поперечного пасу він пробив зряче, але Лівакович зіграв надійно.

Гра після відпочинку відновилася в колишньому ключі. І у хорватів нарешті-таки стало щось виходити. На 50-й хвилині на ударній позиції опинився свіженький Сучич – Стракоша відзначився хорошим сейвом. Незабаром здалеку щастя спробував Ковачич, потім неточно пробивав Пашалич. На 61-й хвилині пильність голкіпера Албанії перевірив Перішич. Через вісім хвилин Перішич віддав комфортну передачу на Пашалича, але той пробив головою лише в небезпечній близькості від правої стійки воріт Стракоші.

Лише на 74-й хвилині хорвати домоглися бажаного. Крамарич на свій 33-й день народження зміг пробити і несподівано, і точно. 1:1 – Стракоша навіть не ворухнувся, оскільки м'яч після удару іменинника пішов у ціль на хорошому протиході.

А через дві хвилини оборона Албанії розсипалася вдруге. Удар Крамарича після передачі від Будіміра призвів до рикошету об ногу Г'язули – автогол, і 2:1.

Камбек дозволив гравцям збірної Хорватії ґрунтовно перевести дух. Насамперед, це виражалося в тому, що вони отримали можливість діяти спокійніше. Рахунок був на їхню користь, і вже не їм, а албанцям потрібно було щось робити. Наставник команди Хорватії Златко Далич допоміг підопічним свіжими силами, випустивши на поле Сосу і Батурину. Його візаві з албанської збірної Сілвіньо відповів тим самим – у гру вступили Ходжа і Даку.

Албанці старалися до останнього, і змогли зробити, здається, неможливе. На п'ятій компенсованій хвилині Г'язула реабілітувався за автогол – нічия 2:2.

24 червня на хорватів чекає зустріч з італійцями, а албанці того ж дня і тієї ж години поміряються силами з іспанцями.

Чемпіонат Європи-2024. Груповий етап. Група B. 2-й тур

Хорватія – Албанія – 2:2

Голи: Крамарич, 74, Г'язула, 76 (авт.) – Лачі, 11, Г'язула, 90+5

Попередження: Івушич, 90+2 (не на полі) – Хісай, 79, Даку, 90+3, Г'язула, 90+7

Хорватія: Лівакович – Перішич (Батуріна, 84), Гвардіол, Шутало, Юранович – Ковачич, Брозович (Маріо Пашалич, 46), Модрич – Крамарич (Соса, 84), Петкович (Будімір, 69), Маєр (Сучич, 46).

Албанія: Стракоша – Мітай, Аєті, Джимсіті, Хісай – Лачі (Г'язула, 72), Рамадані (Ходжа, 85), Асллані – Байрамі, Манай (Даку, 85), Асані (Сефері, 64).

Арбітр: Франсуа Летексьє (Франція).

Стадіон: «Фолькспаркштадіон» (Гамбург, Німеччина).

Удари (у площину): 20 (5) – 15 (7)
Кутові: 3 – 1
Офсайди: 0 – 4.

ХОРВАТІЯ - АЛБАНІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 20°C

Події матчу

90’ +5
ГОЛ ! М'яч забив Клаус Гясула (Албанія).
76’
ГОЛ ! Автогол забив Клаус Гясула (Албанія).
74’
ГОЛ ! М'яч забив Андрей Крамарич (Хорватія).
11’
ГОЛ ! М'яч забив Казім Ляци (Албанія).
Оцініть матеріал
(66)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Розписали без нас. Україна не подужала Бельгію й залишила Євро-2024
Футбол | 26 червня 2024, 20:56 409
Розписали без нас. Україна не подужала Бельгію й залишила Євро-2024

Команда Реброва не впоралась із власним завданням, після чого конкуренти вирішили все за неї

Ентоні ДЖОШУА: «Усик – дуже хороший боксер. Віддаю йому належне»
Бокс | 26 червня 2024, 20:00 1
Ентоні ДЖОШУА: «Усик – дуже хороший боксер. Віддаю йому належне»

Британець віддав належне Олександру

Коментарі 39
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
roman75zpr
Албанцi красенi! Повага хлопцям за боротьбу, молодцi
Гагик Пердонян
наші хай подивляться як треба гризти за результат... албанці молодці
Fuz1982z
ОТО ФУДБОЛ АЖ ЛЮБО ДИВИТИСЬ
Serggio007
Наша "найсильніша збірна усіх часів" влетіла б цій Албанії без варіантів..
DK1961
Русня радостно визжит и выливает свое г...но на всех сайтах, хороня украинскую сборную заранее. Докажите обратное!
Boodya
Хорвати ризикують поїхати додому після групової стадії
Нехай щастить
Це фіаско для збірної Хорватії.Бронзові призери Чемпіонату Світу,в Лізі Нації група А в фіналі програли в серії пенальті іспанцям і тут шлагбаум у вигляді албанців який дорого може їм коштувати.У італійців теоретично можуть виграти,але як на мене, це вже не та Хорватія.
DK1961
Может так сложиться в группах А и В, что занявшие 3-е место сборные наберут меньше 4-х очков. Шанс для Украины выйти в плей-офф, но в любом случае надо побеждать словаков
AK.228
Молодцы, албанцы👏👏
dadaali117788
Заголовок дивний. Чому це албанці дивом врятувались від поразки? Нормально так боролись за результат до кінця. Мої симпатії були на стороні Хорватії, але видно було, що останні хвилини хорвати фізично підсіли і почали тянути час. Албанці скористалися помилками хорватів і вирвали ніічию. Взагалі цікава, бойова гра
Владислав Антонов
Нарешті закінчився хорватський фарт, гоу хом! 
NoMad
А ще албанцi та хорвати спiвали
Уби, уби, уби србина, србина,, србина, уби, уби, уби србина
GloryUkraine
Вийти з третього місця шансів майже нема ні у Албанії, ні у Хорватіі.
Play Games
Хорвати грали наче їм всім по років 40-45. Але вони все так грають.  Все як завжди. Ставиш на одних. Виграють інші. На останніх хвилинах. Обідня нічия. Розвод всі ті ставки
DK1961
Теперь надо болеть, чтобы сегодня немцы разбили венгров, а банкиры - шотландцев.
Олександр
Не Албанія дивом врятувалася а Хорватія .Албанія набагато краще виглядала 
Bismuthum
Пока на Евро выиграли только одни славяне и это Slovensko.