Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 12 червня 2024, 12:12
17117
89

Розгром із травмою лідера захисту. Україна не помітила спротив Молдови

Команда Реброва їде на Євро-2024 у гарному настрої

| Оновлено 12 червня 2024, 12:12
17117
89
Розгром із травмою лідера захисту. Україна не помітила спротив Молдови
УАФ

Збірна України провела заключний товариський поєдинок у рамках підготовки до чемпіонату Європи. Перший спаринг «синьо-жовті» завершили із прийнятним результатом, адже їм вдалося зіграти внічию з господарями Євро-2024 та одними з головних фаворитів майбутнього турніру. Товариська зустріч із поляками залишила чимало питань, насамперед пов'язаних із невпевненою грою в обороні: за 30 хвилин першого тайму українці пропустили три м'ячі. Збірна Молдови за всіма параметрами виглядала найменш статусним суперником нашої команди напередодні континентальної першості. Цей суперник, можливо, не був ідеальним для генеральної репетиції, але в протистоянні з молдованами цілком можна було апробувати якісь задуми та тактичні нововведення.

Ризикнемо припустити, що стартовий склад нашої команди на сьогоднішній поєдинок максимально наближений до того, що вийде на стартовий матч «синьо-жовтих» на Євро. Місце у воротах посів Лунін, на флангах оборони розташувалися Миколенко (ліворуч) та Конопля (праворуч), у центрі захисної лінії – Матвієнко та Забарний. Центр поля тренерський штаб «синьо-жовтих» віддав у розпорядження Степаненка, Шапаренка та Судакова. На краях атаки вийшли Мудрик та Циганков, а центрфорвардом з перших хвилин діяв Яремчук.

Після стартового свистка українці взяли м'яч під контроль, а молдавани зосередили великі сили на своїй половині поля. І вже на другій хвилині «синьо-жовті» відправили перший м'яч у ворота суперників. Невпевнена гра Бабогла, який свою футбольну кар'єру проводить у нашій країні (наразі захисник виступає за львівські «Карпати»), дозволила Яремчуку дістатися до м'яча та завдати влучного удару. Таким чином Роман забив свій 15-й гол у складі національної команди та за цим показником зрівнявся із головним тренером збірної України Сергієм Ребровим.

Забивши швидкий гол, «синьо-жовті» продовжили володіти перевагою, намагаючись знайти вільні зони біля штрафного майданчика Молдови. Підопічні Сергія Клещенка насилу справлялися зі швидкими комбінаціями українців, але якийсь час вміло обороняли свої ворота. Свій наступний гольовий момент гості створили під час проведення контратаки, що трохи парадоксально виглядало за такою грою. Випад українців із гострого кута завершував Яремчук, і голкіпер молдован Райлян зіграв надійно. А невдовзі Яремчук асистував Циганкову, який із хорошої позиції пробив надто невлучно.

У середині першого тайму стався дуже неприємний для нас епізод. Миколенко опинився на газоні та був змушений звернутися за допомогою медиків. Захисник повернувся на поле, а за мить, вибиваючи м'яч, знову відчув болючі відчуття, звалившись на траву. Стало очевидним, що Миколенко не зможе продовжити зустріч, і замість нього вступив у гру Зінченко.

Ближче до перерви молдовани заграли сміливіше і провели кілька досить гострих атак, які, втім, не завершувалися ударами по наших воротах. А «синьо-жовті» ще у першій половині зустрічі подвоїли свою перевагу. Ефектна комбінація нашої команди завершилася влучним ударом із центру штрафного суперників від Циганкова, якому асистував Судаков.

Другий тайм розпочався так само, як і сама зустріч – із забитого м'яча у ворота Молдови. Після вертикальної передачі Судакова Довбик, який у перерві замінив Яремчука, з гострого кута завдав влучного удару. Незабаром Райлян врятував свою команду, відбивши удар Мудрика та добивання у виконанні Коноплі. На цьому проблеми для господарів не скінчилися. Обігравшись із Довбиком, Судаков до двох асистів додав результативний удар, збільшивши перевагу збірної України.

Досягши значної різниці в рахунку, українці зменшили оберти і дозволили трохи поатакувати суперникам. Але у молдован не виходило конструктивної гри і загострити ситуацію біля наших воріт вони довго не могли. І все ж, Луніну довелося демонструвати реакцію після удару Постолакі з кута штрафного майданчика. Був момент і у Клещенка-молодшого, який після скидки партнера з центру нашого штрафного майданчика не влучив у ціль. А перед фінальним свистком Бабогло головою пробив поряд із стійкою.

Збірна України здобула велику перемогу та продовжить підготовку до чемпіонату Європи.

Фото – УАФ

Товариський матч.

Молдова – Україна - 0:4

Голи: Яремчук, 2, Циганков, 43, Довбик, 49, Судаков, 54

Попередження: Ярмоленко, 73, Конопля, 84

Молдова: Райлян – Рябчук, Посмак (Мудрак, 61), Бабогло, Кречун, Кожокару – Іоніце (Постолакі, 46), Раце (Богачук, 78) – Дамашкан (Каймаков, 46), Ніколаєску (Клещенко, 46), Моцпан (Штине, 46).

Україна: Лунін – Миколенко (Зінченко, 30), Матвієнко, Забарний, Конопля – Шапаренко (Маліновський, 78), Судаков, Степаненко (Бражко, 68) – Мудрик (Зубков, 69), Яремчук (Довбик, 46), Циганков (Ярмоленко, 69).

Арбітр: Андрей Ківулете (Молдова).

Стадіон: «Зімбру» (Кишинів, Молдова).

Удари (у площину): 9 (2) – 15 (8)
Кутові: 5 – 3
Офсайди: 1 – 1.

МОЛДОВА - УКРАЇНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 30°C

Події матчу

55’
ГОЛ ! М'яч забив Георгій Судаков (УКРАЇНА).
49’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Довбик (УКРАЇНА).
43’
ГОЛ ! М'яч забив Віктор Циганков (УКРАЇНА).
2’
ГОЛ ! М'яч забив Роман Яремчук (УКРАЇНА).
Оцініть матеріал
(99)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Леоненко назвав гравців збірної України, які «привезли» голи на Євро-2024
Футбол | 26 червня 2024, 07:48 7
Леоненко назвав гравців збірної України, які «привезли» голи на Євро-2024

Ексгравець національної команди виділив Луніна і Зінченка

Третя пара 1/8 фіналу. Визначено суперника для збірної Бельгії
Футбол | 26 червня 2024, 21:10 0
Третя пара 1/8 фіналу. Визначено суперника для збірної Бельгії

У першому раунді плей-офф Бельгія зіграє з Францією 1 липня у Дюссельдорфі

Коментарі 89
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Helowin.td
Та пофіг на цей результат.Головне ,щоб з Миколенком було все гаразд
Pavel_i_CO
Результат цього товарняка відходить на третій план, через травму Миколенко. Він дуже потрібен на Євро. Без Віталія буде біда на фланзі
😼
 Не зміг подивитися не було світла.
Судячи з коментарів зіграли не пагано. От і добре, з гарним настроєм на Євро. 
Віталіку швидкого одужання, без нього буде важко на лівому фланзі, бо рівноцінної заміни йому немає.
Всі молодці, головне не пропустили і забили. 
Я і не сумнівався, що виграють, питання було лише з яким рахунком. Радий за нашу збірну, маю надію, що вони добре підготувалися.
BUCH
Такий собі аналіз... До поки не замінили Шапаренко.., збірна біжала!!! Чомусь автор - взагалі не згадав Миколи, хоча було видно: що вся гра побудована була -: на ньому!!!!!!!!!!!
maks_krot
Переиграли Молдавию полностью, конечно румыны и словаки по серьёзней будут на Евро, ну верю что нам их точно по силам обыграть ну с бельгийцами тоже можно играть! Не обошлось без травм это очень плохо, ну возможно Миколенко ещё поможет сборной на Евро, скорейшего выздоровления. Судаков, Цыганков, Степаненко сегодня само больше понравились, у Мудрика игра не пошла вообще сегодня, надеюсь на Евро покажет себя с наилучшей стороны как он может! Удачи и успехов сборной на Евро, чтобы больше не было травм и верю что минимум будет 1/4!!!!
v2341770
По конкретному матчу, враховуючи стан суперника - все ОК. А якщо аналізувати за 3 матчі то стан збірної - не дуже.Команда дуже непереконливо виглядає у позиційних атаках, таке враження що команда володіючи м"ячем не знає що з ним робити, адже ніхто себе не пропонує, щодо  швидких забігань  у карний майданчик  взагалі "0". Обмаль ударів по воротах суперника, тому що мостять м"яч собі під удар, а в інших збірних б"ють у дотик. Ну і командна швидкість - все дуже повільно, в команді відсутні швидкісні футболісти тобто "моторів" не вистачає, адже Мудрика навчили швидко бігати, а ось швидко бігати з м"ячем - ні.
TarasTaras94
Суха нічия з німцями вболівальникам не сподобалась, поразка від Польщі ясно що теж ні, але і тут щось їм не так. Непогано зіграли, із негативу лише авжеж травма Миколенка, дуже сподіваємося що це щось легке 
Boodya
Сподіваюсь всі задумки було відшліфовано, залишилось ще 6 днів тактики і тренувань.
Миколенку скорішого відновлення, він нам потрібен
New Zealander
Як поляки за два матчі з Молдовою узяли з ними лише одне очко? В голові не вкладається
Helowin.td
Я одного не розумію,нащо було Миколенка випускати в другий раз після підкату.Було вже видно,що щось не те.Тут серйозний провтик Реброва 
nick07
надіємось що спаринги дали вдповідь на всі тренерські запитання.
Шкода лише що є загроза втрати Миколенка
_Per4ecter_
За грою в цьому матчі - все зрозуміло.
Результат - вітання всім з перемогою.
Миколенко - побажання відновитися вже на першу гру нашої збірної. Час для цього ще мається.
OtsoCity
Молодці впевнено, Миколенко шкода😪
Mykola_nik
Замість Стьопи - Бражко. Дорогу молодим...
000
Несмотря на результат, впечатление от матча прямо тягостное... Почти все мячи - с контратак (это, кажется, единственный плюс). Позиционная атака - никакая. Мудрик растерял остаточные навыки владения мячом на скорости. Вторая половина второго тайма - жуть. В защите детские ошибки, которые могли простить только молдаване. Ярмоленко и Зубков вышли на поле сразу уставшими. Ну и травма Миколенко, конечно. Судья - 3.14дар, прощал молдованам намеренно грубую игру, это понятно. Перед стартом Евро предчувствия, мягко говоря, не радужные.
Лига
Отлично потренировались над молдовашками костоломами, на изи выиграли,  все молодцы, ну Судаков настоящий лев матча и топчик гол+2 голевых, мыколе здоровья, ждём евро 
Умник
Еще хотел написать.
Всем скептикам особенно Циганыку, который умничает про то что у нас нет 2-х равноценных.составов.
А выход Бражко Малиновского Зинченко Яремчука Зубкова Ваната это не равноценный состав?
И еще раз хватит обесценивать родную лигу упл.
Что комментаторы что эксперты говорят в один голос о том ну лучший бомбардир упл это ничего не значит))))
Сука как это не значит?
Получается Пихаленок это трансфер вообще без внимания.
Мы 15 человек делигировали из Лиги на Евро это я считаю для нашего чемпа очень достойно.
Диссонанс какой то.
Все кричат у нас война никто не приедет, в то же время уезжайте в Европу шанс заиграть как Довбык)))))
А может будем лигу популяризировать а?
Да допустим как в Молдове.? А?
Умник
Норм.
1 мяча не хватило и я угадал счет бы.
Жду оф игр.
Это и настрой другой и отношение.
Уважаемое Мегого это сюр какой комментатор после матча в студии во время включения со смартфоном в руках. У меня б на работе этот чувак был бы оштрафован на норм сумму.
Сука это месяц терпеть.
Понимаю это может не относится  к игре сборной.
Но это чемп Европы я плачу бабло за просмотр матчей.
А так Украина вперед до победы и сенсации на Чемпионате Европы.
Donchanin
Кроме голов понравился удар на добивании от Конопли. Мастерский. Жаль вратарь взял
rizzo
Який вбіса автор голу Ц..ганков? Має бути Циганков, а не кацапською розкладкою