Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 11 червня 2024, 17:48
16576
19

Молдова – Україна. Прогноз та анонс на товариський матч

Експерименти закінчено. Час визначати основу

| Оновлено 11 червня 2024, 17:48
16576
19
Молдова – Україна. Прогноз та анонс на товариський матч

11 червня на стадіоні «Зімбру» у Кишиневі збірна України зустрінеться із господарями арени – збірною Молдови. Поєдинок розпочнеться о 19.00 за київським часом. Цей матч стане останнім контрольним поєдинком для «синьо-жовтих» перед стартом на Євро-2024.

Молдова

Збірна Молдови не потрапила на чемпіонат Європи. У своїй відбірковій групі на Євро-2024 наші сусіди посіли четверте місце, випередивши лише збірну Фарерських островів.

З іншого боку, молдовани лише на одне очко відстали від національної команди Польщі, котра фінішувала на третьому місці. Примітно, що у тому відборі Молдова не програла Польщі: вдома перемогла, а на виїзді зіграла внічию.

Загалом у тій кваліфікації підопічні Сергія Клещенка (очолює національну команду з 2021 року) – одного з найкращих гравців в історії молдовської збірної – виступили гідно. Незважаючи на низький підсумковий результат, наші сусіди програли лише двічі – на виїзді Албанії та Чехії. У рідних стінах Молдова не програвала.

Непогано Молдова проводить й товариські поєдинки. Зокрема команда не програла збірній Австрії – учаснику Євро-2024. Було зафіксовано нічию 1:1.

А перед грою з підопічними Сергія Реброва підопічні Сергія Клещенка провели домашній контрольний поєдинок проти збірної Кіпру. І перемогли – 3:2. За словами головного тренера кіпріотів Темурі Кецбая, «молдовани творили дива на футбольному полі».

До речі, кольори збірної Молдови захищає оборонець «Карпат» Бабогло, який, напевно, вийде в основі команди Клещенка і на гру проти збірної України.

Україна

Для збірної України спаринг проти Молдови стане третім й останнім контрольним поєдинком перед Євро-2024.

У двох попередніх спарингах підопічні Реброва виступили невдало. У першій грі «синьо-жовті» зіграли у нульову нічию зі збірною Німеччини, а у другій – поступилися полякам 1:3.

У цих матчах наш тренерський штаб задіяв різні склади. І це цілком логічно, адже Ребров намагається не лише визначити оптимальний склад, а й побачити у справі практично всіх гравців, викликаних до збірної.

Слід зазначити, що шансом – проявити себе – скористалися не всі. Це насамперед стосується гравців, які зіграли проти збірної Польщі.

Однак великої трагедії з поразки від «Кадри» Ребров не робить. Мовляв, на те й потрібні товариські поєдинки, щоб експериментувати й помилятися.

Після закінчення поєдинку проти збірної Польщі наша національна команда залишилася у Варшаві й продовжила підготовку до контрольного спарингу проти Молдови. «Синьо-жовті» займалися на стадіоні спортивного клубу «Звар», де часто готується збірна Польщі.

У тренувальному занятті взяли участь усі 26 футболістів збірної. Основний наголос у роботі головний тренер збірної України Ребров зробив на відпрацюванню дій під час стандартних ситуацій. Воно й не дивно, адже стандарти стали справжнім бичом для нашої команди у грі проти поляків.

У понеділок вранці наша делегація чартерним рейсом із Варшави прибула до Кишинева. Увечері збірна України проведе тренування на стадіоні «Зімбру».

Наступного дня після матчу з Молдовою делегація збірної України візьме курс на німецький Вісбаден – саме це містечко на час проведення Євро стане місцем постійної дислокації для нашої команди.

Історія протистоянь

Майбутній поєдинок стане для опонентів шостою дуеллю. Наразі відчутна перевага на боці української збірної: «синьо-жовті» виграли три матчі, ще дві зустрічі завершилися внічию. Два матчі з попереднього «реєстру» було зіграно у рамках відбору на ЧС-2014, решта – товариські поєдинки.

Прогноз

Час експериментів для збірної України закінчився. Час награвати основний склад. Тих, хто зіграє у стартовому поєдинку Євро-2024 - проти збірної Румунії. Не дивно, що останнім нашим опонентом перед дебютом на ЧЄ-2024 будуть саме молдовани: ця команда схожа на румунську збірну.

Тому на кону матчу для гостей – внесення остаточних корективів до стартового складу команди. Це буде генеральна репетиція для команди Реброва напередодні старту на Євро. А репетицію, тим паче генеральну, спаплюжити не можна.

Хоча назвати молдован слабким опонентом не вдасться за всього бажання. Команда успішно виступає у рідних стінах, про що було згадано вище.

Тим не менш, ризикнемо припустити, що саме гості здобудуть перемогу. Припустимо, що 2:1.

Орієнтовні склади:

Молдова: Крістіан, Крачун, Бабагло, Посмак, Ревенко, Кожокарі, Раце, Іоніце, Каймаков, Моцпан, Ніколеєску

Україна: Лунін, Конопля, Матвієнко, Забарний, Миколенко, Степаненко, Зінченко, Судаков, Циганков, Мудрик, Довбик.

11 червня, вівторок

Молдова – Україна
Кишинів. Стадіон «Зімбру». 19:00
ТБ-трансляція на платформі MEGOGO
Арбітр: Андрей Чивулете (Румунія)
МОЛДОВА – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:2
Оцініть матеріал
(71)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як зіграла Аргентина? Визначено двох останніх чвертьфіналістів ЧС-2024
Футзал | 27 вересня 2024, 19:50 2
Як зіграла Аргентина? Визначено двох останніх чвертьфіналістів ЧС-2024

27 вересня на мундіалі з футзалу Франція обіграла Таїланд, Аргентина здолала Хорватію

«Неприпустимо». Пушич розповів, чому Шахтар втратив очки у матчі УПЛ
Футбол | 27 вересня 2024, 21:05 18
«Неприпустимо». Пушич розповів, чому Шахтар втратив очки у матчі УПЛ

Команда втратила очки у Рівному

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Diesel
Тут вже 100% потрібно награвати основу. Бо якщо ще робити єксперименти то можна на евро гарно відгребти від будь кого
Выталкиватель парашутистов
Наблюдаю за сборной Молдовы на протяжении многих лет, сборная так себе, ниже среднего европейского уровня, вполне по зубам призерам нашего чемпионата Украины. Должны у них выиграть где-то с разницей 3-4 мяча. Говорить о том, что молдаване похожи на сборную Румынию, могу только люди, которые не видели игр этих сборных. Румынская сборная на голову выше сборной Молдовы. 
Boodya
Ага, значить мені завтра світло в 19:00 вимикають, зрозумів
Ivan456
Пишу за 5 хвилин до початку матчу. Я рахую, що треба брати основу і перемагати, адже поразка як негативно вплине на психологічний стан наших гравців так і скаржиться в рейтингу. Україні відмінусують 4,5 очок, що скажеться на падіння у рейтингу УЄФА на 13 місце. За новими правилами на ЧС-26 від Європи буде 12 кошиків і нам щоб возглавляти свій треба тримати 12 місце після Євро, а коли втратимо вже, то потім не відіб'ємось, а пробиватися через плей-офф з другого може й невдатись.
P.S. За нічию віднімуть 1,8 – ледве втримаємося на 12, тому лише перемога.
antt
От яка роль цього матчу. З німеччиною вдалося зіграти в нічию, а з Польщею не вдалося уже це (хоч із неоптимальним складом, але враження не найкращі, як і від першого матчу). Тому тепер цей найпростіший матч із товаристських, може мати не найкращий вплив на саму гру на Євро за тиждень. Якщо не вийде перемогти.
Oliynuk_sport
Прогноз 0:2
AK.228
Сергій, не страдай ху йней- граємо основою !!👍👍