Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 04 червня 2024, 13:28
29772
0

У Німеччині оцінили матч Бундестім з Україною, який приніс нічию 0:0

Команди розійшлися миром у спарингу напередодні Євро-2024

| Оновлено 04 червня 2024, 13:28
29772
0
У Німеччині оцінили матч Бундестім з Україною, який приніс нічию 0:0
Getty Images/Global Images Ukraine

3 червня в Нюрнберзі відбувся товариський матч, у якому стосунки з'ясували збірні Німеччини та України, що ведуть підготовку до фінальної частини чемпіонату Європи 2024.

Зустріч переможця не виявила – нічия 0:0.

Своїми враженнями від поєдинку поділився репортер топового німецького видання Олівер Гартманн.

«Для збірної [Німеччини] далеко не рідкість, що в першому контрольному матчі турнірної підготовки результат виявляється поганим і не все йде за планом – тепер це стало традицією.

Перед чемпіонатом Європи 2021 року довелося задовольнятися тьмяною нічиєю 1:1 проти Данії в Інсбруку, перед провальним чемпіонатом світу 2018 року в росії вона програла Австрії з рахунком 1:2 у Клагенфурті, а перед чемпіонатом Європи 2016 року зіграла в Аугсбурзі й програла з рахунком 1:3 Словаччині. Навіть 2014 року майбутні чемпіони світу в Менхенгладбаху не змогли перемогти Камерун - нічия 2:2.

«У цьому відношенні жвава нічия 0:0 з учасниками чемпіонату Європи з України в жодному разі не є негативним явищем», - заявив тренер збірної Юліан Нагельсманн майже за два тижні до гри відкриття чемпіонату Європи проти Шотландії. І це має насторожити. Перемога, яку заздалегідь вимагав Йошуа Кімміх, не відбулася, а березневі успіхи над Францією (2:0) та Нідерландами (2:1) ще більше розпалили очікування чемпіонату Європи.

Нагельсманн все ще може розглядати показані результати як доказ того, що він перебуває на правильному шляху. За інтенсивністю, готовністю, ентузіазмом і швидкістю виступ усіх багато в чому відповідав тому, що нещодавно вимагав національний тренер і що він хоче бачити на чемпіонаті Європи. Від самого початку було зрозуміло, що зустріч із глибоко залеглими українцями була для німецької команди зовсім іншим завданням, ніж відкриті ігри проти Франції та Нідерландів.

Адже саме це чекає на господарів чемпіонату Європи в групових іграх проти Шотландії, Угорщини та Швейцарії.

Склад Бундестім пройшов це випробування в Нюрнберзі, тому що вони домінували в грі і створювали безліч моментів. Серйозним недоліком залишається саме по собі використання можливостей. Будь-то Ілкай Гюндоган, Кай Гаверц, Джамал Мусіала, Кріс Фюріх, Деніз Ундав або надзвичайно спритний джокер Максіміліан Баєр – у всіх них були багатообіцяючі можливості взяти на себе давно назріле лідерство.

Міжнародний дебютант Баєр, ймовірно, стане найбільшою подією цієї гри в Нюрнберзі. Після такого виступу гравець «Гоффенгайма» може розраховувати на хороші шанси на потрапляння до фінального складу. Одним із позитивних моментів також став жвавий Джамал Мусіала, який явно оговтався від пошкодження коліна.

З іншого боку, впевнене повернення Мануеля Ноєра було затьмарене серйозною помилкою незадовго до кінця [матчу], коли він не вибив рішуче м'яч, а натомість віддав його прямо Андрію Ярмоленку. Той факт, що українець не прийняв м'яч і не пробив у порожні ворота, а натомість ударив головою на Артема Довбика, який перебував у офсайді, не змінив того факту, що помилка Ноєра підігріла сумніви, які виникли після його помилок у фіналі сезону «Баварії», – йдеться в статті на Kicker.

Оцініть матеріал
(210)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.