Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 03 червня 2024, 12:36
806
0

ГЕЦКО: «Гра з німцями дасть можливість Реброву перевірити стан гравців»

Колишній нападник збірної України - про очікування від товариського матчу з Німеччиною

| Оновлено 03 червня 2024, 12:36
806
0
ГЕЦКО: «Гра з німцями дасть можливість Реброву перевірити стан гравців»
УАФ

17 червня національна збірна України з футболу проведе стартовий поєдинок фінальної частини Євро-2024 – з румунами в німецькому Mюнхені.

Останньою перевіркою сил для підопічних Сергія Реброва стануть контрольні матчі з німцями вже 3 червня в Нюрнберзі, а також з поляками і молдованами.

Колишній нападник національної збірної України Іван Гецко в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився своїми очікуваннями від найближчих іспитів наших футболістів:

– Вважаю, що наш тренерський штаб спеціально підбирав спаринг-партнерів за принципом: сильний, середній і слабкий, хоча особисто я не вважаю, що збірна Mолдови буде, як то кажуть, хлопчиком для биття. Саме з Німеччиною наш керманич хоче одержати вичерпну інформацію, в якій спортивній формі перебувають, передусім, ті гравці, що захищають честь зарубіжних клубів. Завдання це буде не з легких, бо з різних причин в наших легіонерів - не однакова ігрова практика. Взяти хоча б для порівняння нападників: Артем Довбик грав у «Жироні» постійно, а Роман Яремчук – у «Валенсії» частіше був серед запасних.

Ось чому для Сергія Реброва, який добре знає можливості своїх підопічних, буде дуже важливо, аби до згаданого вже поєдинку з румунами наші футболісти знаходились в належному функціональному стані. Це першочергове завдання.

– Вважаєте, що до української збірної потрапили всі найкращі?

– Так, бо вони вже тривалий час доводять, що заслужили на виступ в Німеччині. Й тому хочеться побажати їм, щоб в останніх спарингах їх оминули травми і простудні захворювання. Як це важливо можна продемонструвати на прикладі Андрія Луніна, який через грип не міг претендувати на місце в воротах «Реала» в фіналі Ліги чемпіонів. Ба більше, він випав з тренувального процесу і йому ще треба час, аби знову перебувати в необхідному ігровому тонусі.

– Тоді наостанок, як ви оцінюєте перспективи української збірної на Євро-2024?

– Як на мене, в України ще ніколи не було такої потужної збірної, адже в кожній лінії є лідери, які можуть повести вперед. І якщо до календарних матчів з румунами, словаками, бельгійцями наша головна команда підійде у всеозброєнні, то з виходом до наступного раунду проблем не буде.

Раніше один із найавторитетніших українських тренерів Віталій Кварцяний розповів, що з нетерпінням чекає на перший із запланованих у червні товариських поєдинків збірної України – проти команди Німеччини.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

МІЛЕВСЬКИЙ: «Рибалка виграв у Суркіса пристойну суму в літаку після Челсі»
Світ азарту | 04 липня 2024, 04:28 0
МІЛЕВСЬКИЙ: «Рибалка виграв у Суркіса пристойну суму в літаку після Челсі»

Сам Артем із президентом «Динамо» в азартні ігри не грав

Сітка плей-оф. Визначено усі чвертьфінальні пари Євро-2024
Футбол | 03 липня 2024, 06:23 9
Сітка плей-оф. Визначено усі чвертьфінальні пари Євро-2024

У 1/4 фіналу 6 липня о 22:00 у Берліні зіграють Нідерланди та Туреччина

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.