Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 02 червня 2024, 04:05
37808
324

Боруссія Д – Реал. Прогноз і анонс на фінал Ліги чемпіонів

Sport.ua разом із GGBET анонсує фінальний поєдинок Ліги чемпіонів

| Оновлено 02 червня 2024, 04:05
37808
324
Боруссія Д – Реал. Прогноз і анонс на фінал Ліги чемпіонів

Партнер проєкту — ліцензійний букмекер GGBET. Широка лінія на понад 70 видів спорту та дисциплін кіберспорту дозволяє обирати тільки найкращі події. Бренд створює унікальний український YouTube-контент, є партнером зірок світового кіберспорту та реалізує соціальні проекти.

Першого дня літа на легендарній лондонській арені «Уемблі» відбудеться головний поєдинок року у клубному футбольному календарі. У фіналі Ліги чемпіонів зустрінуться дортмундська «Боруссія» та мадридський «Реал». Зустріч проходитиме під «контролем» словенського рефері Славко Вінчича. «Мадрид» битиметься за свій 15 трофей Ліги (Кубка) чемпіонів, тоді як «Дортмунд» – за другий.

Боруссія Д

11 років тому «Боруссія» провела свій останній фінал Ліги чемпіонів. І також на знаменитому лондонському «Уемблі». Тоді приголомшлива команда Юргена Клоппа програла в головному поєдинку своєму найпринциповішому супернику – «Баварії» - 1:2.

Від тієї команди у складі нинішньої «Боруссії» залишилося лише два гравці. Зате які: Матс Хуммельс та Марко Ройс. Для Ройса фінал проти «Реала» стане останнім поєдинком у жовто-чорній футболці: у новому сезоні Марко вже не захищатиме кольори своєї головної команди у житті. А якщо так, у капітана «Боруссії» є чудова можливість поставити знак оклику у своїй багатій, але понівеченій травмами кар'єрі.

Загалом нинішній сезон для «джмелів» можна буде назвати вдалим лише у разі перемоги у фіналі чемпіонської Ліги, бо у чемпіонаті Німеччини «Дортмунд» посів лише п'яте місце, що стало найгіршим сезоном команди у Бундеслізі з 2015 року.

Однак невдачу у внутрішній першості команда Едіна Терзича компенсувала чудовою грою у головному континентальному турнірі. Саме «Боруссію» багато хто називає головною сенсацією нинішньої чемпіонської Ліги.

«Дортмунд» потрапив у справжню «групу смерті»: з «ПСЖ», «Міланом» та «Ньюкаслом». І не лише в ній вижив, а й посів перше місце.

У плей-оф шанси «Боруссії» котирувалися вище за суперника лише в першому раунді – проти «ПСВ Ейндховен». Нідерлландців «джмелі» пройшли завдяки домашній перемозі 2:0. На виїзді було зафіксовано нічию 1:1.

А далі «Боруссія» вважалася аутсайдером у протистоянні і з «Атлетіко», і тим більше з «ПСЖ». Проте саме німці пройшли далі. З командою зі столиці Іспанії «Дортмунд» обмінявся домашніми перемогами – у Мадриді було зафіксовано рахунок 2:1, а у Дортмунді – 4:2. А ось незмінного чемпіона Франції підопічні Терзича перемогли двічі по 1:0.

До фіналу «Боруссія» підходить із мінімальними кадровими втратами. З гравців основи у лазареті лише форвард Аллер. Пошкодження також мають Морей, Дюранвіль та Бенсебаїні, проте ця трійця є, у кращому разі, лише гравцями ротації.

За повідомленнями німецької преси, напередодні матчу проти «Реала» дортмундці провели засекречений тренувальний поєдинок проти своєї молодіжної команди, в якому головна команда вдосталь повеселилася, відправивши у ворота дубля безліч м'ячів. У такий простий спосіб Терзич дав можливість своїм підопічним випустити пар напередодні головного поєдинку в сезоні.

Едін Терзич, головний тренер «Боруссії» Д:

– Ми дуже добре грали і заслужили на цей фінал. Нам протистоятиме неймовірно сильна команда, для якої фінали – звичайна справа. Але ми знаємо, що в одному матчі можливо все. Якби ми зіграли проти «Реала» десять разів, можливо, було б важко здобути загальну перемогу, але в одному матчі, за 90 чи 120 хвилин, ми здатні обіграти будь-якого суперника.

Реал

На відміну від «Боруссії», яка фактично провалила внутрішню першість, хоч і завоювала путівку до наступного розіграшу Ліги чемпіонів незалежно від результату поєдинку на «Уемблі», мадридська команда не знала проблем у чемпіонаті Іспанії. «Реал» став чемпіоном завчасно, і останні як мінімум чотири тури догравав у «карнавальному» режимі. Однак і цього з лишком вистачило для того, щоб обігнати «Барселону», яка фінішувала на другому місці, на цілих десять пунктів.

А ось у Лізі чемпіонів команді Карло Анчелотті довелося добре попітніти. Щоправда, вже після групового турніру, у матчах на вибування. Тому що групу ЛЧ «Мадрид» пройшов на одному диханні, вигравши всі поєдинки.

А далі «Реалу» було непросто. Проте «вершкові» подолали усі перепони на шляху до фіналу. Часом майстерністю, часом героїзмом, а часом і завдяки удачі.

У першому раунді плей-оф «Реал» пройшов «Лейпциг» лише завдяки мінімальній перемозі, здобутій на виїзді - 1:0. У Мадриді суперники розійшлися миром 1:1. У цих матчах у «рамці» іспанської команди чудово зарекомендував себе наш Андрій Лунін.

У чвертьфіналі «Реал» на «жилах» пройшов головного фаворита турніру - чинного володаря трофея «МанСіті». Команди обмінялися шаленими нічиїми: 3:3 у Мадриді та 1:1 у Манчестері. Доля путівки до півфіналу вирішилася у серії пенальті. І цього разу блиснув український голкіпер «Мадрида»: на рахунку Луніна два сейви.

У півфіналі ЛЧ ми стали свідками головного континентального протистояння: «Реал» зіграв проти «Баварії». Напружене та цікаве «дербі» завершилося мінімальною перемогою команди Анчелотті: 2:2 у Мюнхені та 2:1 у Мадриді.

Таким чином сталося так, що «Реал» до фіналу ЛЧ не програв жодного матчу. Таке з мадридською командою сталося вперше.

Як і в «Боруссії», так і в «Реалі» є футболіст, для якого майбутній фінал стане останнім матчем за свою команду. Це Тоні Кроос, колишній партнер Марко Ройса з Бундестім. 34-річний півзахисник заявив, що фінал ЛЧ проти «Боруссії» стане для нього останнім поєдинком у клубній кар'єрі. А повісити бутси на цвях Тоні збирається після Євро-2024.

Getty Images/Global Images Ukraine. Тоні Кроос проведе останній матч в клубній кар'єрі

Не виключено, що і для ще одного ветерана «вершкових» - Луки Модрича – майбутній поєдинок на «Уемблі» може стати останнім за «Реал»: якщо сторони не продовжать термін угоди, то хорват покине «Сантьяго Бернабеу». І якщо йому першого червня вдасться підняти над головою ще один Кубок чемпіонів, то Модрич стане найтитулованішим футболістом в історії «Реала»: на його рахунку буде у такому разі шість перемог у головному континентальному кубку.

Може покращити свій рекорд і наставник «Реала». Карло Анчелотті вже вписав своє ім'я в історію європейського футболу, ставши першим тренером, який чотири рази вигравав Кубок чемпіонів. Якщо його команда обіграє «Боруссію», то «Папа Карло» візьме свій п'ятий «вухатий» трофей (це лише як тренер; а як футболіст Анчелотті двічі вигравав головний трофей європейського футболу).

Ситуація в мадридському лазареті також досить оптимістична. Давно травмований Алаба, який уже тривалий час на лікарняному. Також навряд чи зіграє і Тчуамені, який має свіже пошкодження.

Ну і головне питання, яке хвилює українського вболівальника напередодні фіналу: чи зіграє в основі Андрій Лунін? Анчелотті з цього приводу висловився неоднозначно: мовляв, у мене є тиждень, щоб подумати над складом: «Мені подобаються дебати, що почалися, і ми будемо їх вести до суботи». Однак, за інформацією, що просочилася, Карло має намір поставити в рамку Тібо Куртуа.

Карло Анчелотті, головний тренер «Реала»:

– «Боруссія» заслужила бути у фіналі, оскільки команда показала відмінні результати у попередніх раундах, обігравши такі сильні колективи, як «Атлетіко» та «ПСЖ». Це дуже міцна та згуртована команда з чудовими гравцями. Їхня гра в обороні проти «ПСЖ» мене здивувала. Ми дуже раді зіграти у черговому фіналі. Ми ще нервуватимемося, але хочемо, щоб це сталося якомога пізніше. Ми маємо скористатися цим моментом, грандіозним матчем, головним цього року.

Компанія GGBET пропонує на цей матч наступні коефіцієнти: перемога Боруссії Д – 5,29, нічия – 3,18, успіх Реала – 1.65. Дивіться лінію GGBET на сайті та знайдіть для себе цікавий матч.

Особисті зустрічі

Матч на «Уемблі» стане для суперників 14 очним протистоянням. У попередніх матчах було чимало емоцій, класних м'ячів та пам'ятних подій. Чого варті, хоча б, сенсаційні 4:1 у Дортмунді з покером Левандовського у півфіналі ЛЧ 2013 року. Останнє за ліком побачення «вершкових» і «джмелів» датовано 2017 роком, коли команди перетнулися на груповому етапі Ліги чемпіонів. Тоді обидва матчі виграв «Мадрид» - 3:1 у Дортмунді та 3:2 вдома. І загалом перевага поки що на боці багаторазових чемпіонів Іспанії: шість перемог проти трьох вікторій «Дортмунда». Ще чотири поєдинки завершилися внічию.

Прогноз на протистояння

«Мадрид» є незаперечним фаворитом протистояння, і танцювати потрібно саме від цього. Іспанська команда – досвідченіша, більш майстерна. Крім того, на користь «Мадрида» - історична пам'ять, що вміщує безліч трофеїв та ще більше поєдинків із максимальним градусом ризику. У великих фіналах «Реал» почувається, як риба у воді. Тоді як для «Дортмунда» участь у фіналі Ліги чемпіонів – неймовірний успіх. Якщо не станеться нічого надприродного, то «Реал» має завоювати свій черговий «вухатий» кубок. Разом з тим, не потрібно бути віщуном, щоб стверджувати, що і «Дортмунд» зробить все від нього залежне, щоб виграти трофей. Припустимо, що на один забитий м'яч команда Терзича точно награє. Але це навряд чи врятує її від поразки. Рекомендуємо ставити на мінімальну перемогу «Реала».

Орієнтовні склади:

«Боруссія» Д: Кобель, Райєрсон, Хуммельс, Шлоттербек, Маатсен, Джан, Забітцер, Адейємі, Бранд, Санчо, Фюллькруг

«Реал»: Куртуа, Карвахаль, Начо, Рюдігер, Менді, Вальверде, Кроос, Камавінга, Беллінгем, Родріго, Вінісіус

Опитування

Голосів 59
Спрогнозуйте результат ⚽️ фінального матчу 🏆 Ліги чемпіонів між командами Боруссія Дортмунд та Реал Мадрид, який пройде 1 червня о 22:00 у Лондоні

Боруссія Дортмунд (ігровий час)

20 голосів 33.9 %

Боруссія Дортмунд (по пенальті)

10 голосів 16.95 %

Реал Мадрид (по пенальті)

1 голос 1.69 %

Реал Мадрид (ігровий час)

26 голосів 44.07 %

Важко відповісти

2 голоса 3.39 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(112)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 324
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ГНИЛОЙ ВАРЕНИК
ЗА БАРУССИЮ НААЕРНАЯ БУДЕТ БАЛЕТЬ ВСЯ УКРАИНА КРОМЕ МАИХ ПАДВАЛЬНЫХ БЫВШЫХ ПАБРАТИМАВ ИЗ КРОТА БОТО БАНДЫ, ХАТИТЕ УЗНАТЬ ПАЧЕМУ? ФСЁ ОЧЕНЬ ПРОСТА КАМУ ЗАХОЧЕТСЯ СМАТРЕТЬ КАК СТАВЯТ РАКАМ В КВАЛЕФЕКАЦИИ НАШ ВЕЛИКИЙ И МАГУЧИЙ ШАХТЁР?
Liverpool-FС
Реал без Луніна = чемпіон ЛЧ Боруссія Д🏆
Тримаємо кулаки за дортмундців👊
Boodya
В чатбот "otsosity" додали рекламний спам?
Нарешті, хоч якесь оновлення 😂
Фьюрік🥊
Соска всіх запрошує подивитись на бляшанки ) сосалка а ты була хоч раз у Києві в ЦУМі? Чи ти дура далі своє нори нікуди не їздила? 
Boodya
Чому провокатори (вболівальники) Шахтаря, всі, як один за Реал? Ви боїтесь наступний сезон квали проходити? Ви ж там всіх однією лівою покладете, чи не так?
Аргумент "Лунін в Реалі" не канає, бо Луніна "кинули" з фіналом, в який він протягнув Реал, тому заради справедливості Борусія повинна перемогти сьогодні.
Тим більше було б добре, аби Ройс взяв ЛЧ під занавіс своєї кар'єри в Європі, бо навряд він ще колись буде в фіналі грати, а Лунін на лавці ще може і не одне ЛЧ взяти (звичайно, якщо він не покаже своє "я" і не покаже своє прагнення грати, а не бути заміною комусь і не перейде в команду, де він буде основним, пощастить і з наступною командою ЛЧ виграє) 
FunnyCat_____
Удачи Боруссия !
sania
Вперед Борусія! Час ставити понторізів по місцях!
ПУМА
А чому кроти так бояться грати в кваліфікації? І чому позиціонуючи себе як Барселона зі сходу, вони вболівають за Реал?
Чому калашніков з 228-ї квартири пояснуює загадками абревіатуру "АК"?
Декілька питань, на які я не отримаю жодної адекватної відповіді, бо питаю це в донєцьких кротів, а в них з адекватністю проблеми.
Pavel_i_CO
Як же днонєтскіє ссять грати кваліфікацію з Галатасараєм, або Янг Бойз... Тремтять колінки у біженців. Раби ахмєтава, який проголосив #васточнаєврапєйскуюбарсєлону, сьогодні будуть вболівати за ворогів з Мадрида. Це підкреслює, що у лугандонів ніколи не було принципів, тільки вигода. Смердючі перебували 
PUMA
OtsoCity
01.06.2024 18:58
@OtsoCity Смердючій піздабол, чого ти так образився на Bulba_sumkin, ну образив він тебе, на сайті тебе та твою коханку bodya всі ображать і так
Биполярочка 
D1927K
Щуренята повилазили і будуть сьогодні вболівати за Реал, мабуть бояться, що кваліфікацію не пройдуть
ГНИЛОЙ ВАРЕНИК
АПЯТЬ МАИХ БЫВШЫХ ПАБРАТИМАВ С КРОТО БОТО БАНДЫ В ГАВНО МАКАЮТ ОЙ В ЕМБЛЕМУ НАШЕГО ВЕЛИКАГО ШАХТЕРА 
PUMA
Вроде бы писал когда то,но напишу ещё раз. Самое мерзкое днонецкое ничтожество это "Bulba_sumkin". Более лицемерной тв#ри на сайте не найти!Это, ничтожество в каждом своем коменте пытается уколоть футбольный клуб ДК и его болельщик. Максимки Федьки, тут #уйню рыгают 24/7(ну они психически больные,на них нету смысла обижаться), но именно эта мерзкая субстанция, целенаправленно рыгает свои бредни
PUMA
Много сегодня за Боруссию. Но лично я за Реал, потому что давно за них болею, и даже не попадание ФК крысы на прямую в Лч меня не переубедит. Зато для меня "если Реал победит то хорошо, а если вдруг Боруссия то будет утешительный приз в виде ФК крысы в квалификации ЛЧ) 
Фьюрік🥊
Отсосіті в Київ Сіті!!!
Сьогодні акція від шльондри в ЦУМі
ГНИЛОЙ ВАРЕНИК
АПЯТЬ МАЯ ТУПАЯ БУЛЬБА ШЛЮШКА НАБУХАЛАСЬ И ТРЕБУЕТ У ЛЮДЕЙ КАКИХ ТА ДЕНЕГ. НЕ ДАВАЙТЕ ЕМУ НЕ ПРИ КАКИХ УГАВОРАХ, ОН ИХ ПРАПЬЕТ 
Remark
Вітаю вболівальників ФК Щур з підвищенням цін на електроенергію.
Тепер чекайте ще гучніших трансферів у свій ФК Щур, а також ще якийсь маєток у Лондоні для Вашого барина.
Я рахую, що це цспіх.
Oliynuk_sport
Прогноз 2:1, за Боруссію Д.
Boodya
Вже 100% Лунін не грає в фіналі, тому успіхів Борусія, Ройсу бажаю титул переможця ЛЧ