Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 травня 2024, 15:28
1660
1

Металіст 1925 – Верес. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Битва аутсайдерів за шанс залишитися в УПЛ

| Оновлено 25 травня 2024, 15:28
1660
1
Металіст 1925 – Верес. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У суботу, 25 травня, відбудеться поєдинок заключного туру Української Прем'єр-ліги, в якому зустрінуться харківський «Металіст 1925» та рівненський «Верес». Лише власна перемога та поразка «Миная» у матчі з «Кривбасом» дозволять харків'янам переміститися в зону перехідних матчів та уникнути прямого вильоту з УПЛ. Рівнянам для продовження боротьби за збереження прописки в елітному українському дивізіоні потрібно не програти своєму найближчому супернику.

Металіст 1925

Харківський клуб замикає турнірну таблицю чемпіонату, але ще може зачепитися за можливість увійти до зони перехідних матчів із командами Першої ліги. Для цього харків'янам необхідно обіграти «Верес», що дозволить їм обійти рівнян. Але при цьому харків'янам потрібна перемога невмотивованого «Кривбаса» у протистоянні з «Минаєм». Тиждень тому «жовто-сині» здійснили блискучий камбек у поєдинку проти «Полісся». Команда Віктора Скрипника програвала з рахунком 1:3, але на останніх хвилинах зуміла забити два голи та вирвати нічию. Такий порятунок став можливим завдяки двом результативним ударам бразильського легіонера харків'ян Моури, визнаного найкращим гравцем минулого туру.

Одним із найкращих гравців «Металіста 1925» у матчі з «Поліссям» став голкіпер Олег Мозіль, який не раз виручав свою команду. «Все реально. Необхідно битися до останньої хвилини і постаратися залишитись у Прем'єр-лізі», - зазначив воротар «жовто-синіх». Зустріч минулого туру стала 100-ю в УПЛ для півзахисника харків'ян Владлена Юрченка. Зазначимо, що у своєму пасиві харків'яни мають тривалу пропускну серію: команда не може зберегти свої ворота у недоторканності упродовж 22 матчів (50 голів). У цьому контексті виглядає суттєвою втрата на майбутній поєдинок основного захисника Максима Імерекова, який не зможе допомогти своїм партнерам через дискваліфікацію.

Верес

Рівненська команда також веде боротьбу за збереження прописки в УПЛ, і лише перемога гарантує «червоно-чорним» участь у перехідних матчах. «Наша доля досі в наших руках і головах», - зазначив головний тренер «вовків» Олег Шандрук. Поразка перемістить «червоно-чорних» у зону прямого вильоту, а за нічиєї доля «Вереса» залежатиме від підсумку матчу «Кривбас» - «Минай» (рівнян влаштує втрата очок закарпатцями).

Два попередні свої поєдинки рівняни завершили внічию. Спочатку «червоно-чорні» поділили очки у виїзному поєдинку проти «Зорі», а потім на своєму полі розійшлися миром із «Олександрією». Один із голів у ворота олександрійців забив Євген Морозко, який уперше відзначився у складі «Вереса». До лазарету команди потрапили голкіпер Вадим Ющишин і півзахисник Дмитро Кльоц, які отримали пошкодження в минулому матчі.

Статистика зустрічей

Раніше команди провели шість очних дуелей і перевага у цих матчах знаходиться на боці «Вереса». Рівняни 4 рази обігравали суперників, «Металіст 1925» здобув 1 перемогу, а ще 1 зустріч завершилася внічию. Єдина перемога харків'ян у протистоянні із «вовками» відбулася ще у Першій лізі. У першому колі команди видали видовищний поєдинок, який завершився перемогою рівненської команди з рахунком 4:3.

Прогноз на протистояння

Чекаємо на безкомпромісну боротьбу в майбутньому матчі, адже на кону стоятиме шанс залишитися в УПЛ. При цьому навряд чи ми побачимо багато голів, оскільки команди будуть обережними. Втім, у такому протистоянні може статися, що завгодно. Спрогнозуємо, що зустріч прямих конкурентів завершиться внічию.

Орієнтовні склади:

«Металіст 1925»: Мозіль, Капінус, Фарина, Жичиков, Безуглий, Обіная, Габелок, Гармаш, Юсов, Юрченко, Фрімпонг

«Верес»: Когут, Морозко, Курко, Жуліо Сезар, Сміян, Кучеров, В.Шарай, Сікейра, Шастал, Дахновський, Гайдучик

25 травня, субота

«Металіст 1925» – «Верес»
Київська область. Стадіон «Лівий берег». 15:30
ТБ-трансляція на УПЛ ТБ
Арбітр: Олександр Шандор (Львів)
ОНЛАЙН–ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧІВ 30-ГО ТУРУ УПЛ
Прогноз Sport.ua – 1:1
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитися онлайн матч Євро-2024 Польща – Нідерланди
Футбол | 16 червня 2024, 06:17 0
Де дивитися онлайн матч Євро-2024 Польща – Нідерланди

16 червня о 16:00 у Гамбурзі відбудеться матч 1-го туру Євро-2024

Танк знищив Привида. Джервонта нокаутував Мартіна у 8-му раунді
Бокс | 16 червня 2024, 07:23 6
Танк знищив Привида. Джервонта нокаутував Мартіна у 8-му раунді

Девіс може вийти на ринг проти Василя Ломаченка або Дениса Берінчика

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
_Per4ecter_
Вишукані голи можуть стати прикрасою цього поєдинку.