Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 травня 2024, 15:24
684
1

Зоря – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Теоретично ковалівський клуб ще не убезпечив себе від перехідних ігор за право залишитися в еліті

| Оновлено 25 травня 2024, 15:24
684
1
Зоря – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

За календарем в поєдинку 30-го туру української Прем'єр-Ліги «Зоря» прийматиме «Колос». Цікаво, що, як і у першому колі, гра відбудеться у Ковалівці. Тому луганчани вважатимуться господарями поля лише номінально. На даний момент у «Зорі» 32 очки та 9 місце, а у «Колоса» 29 очок і 12 місце.

Зоря

Підопічні Юрія Коваля більшу частину чемпіонату провели, перебуваючи у нижній частині турнірної таблиці. Тільки в останніх турах вони змогли піднятися подалі від небезпечної зони і завершують турнір вже у спокійній обстановці.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Більше того, у разі перемоги над «Колосом» і невиграшу в паралельному матчі полтавської «Ворскли», луганська команда може фінішувати на підсумковому 8-му місці, що було б непоганим показником, враховуючи те, як складався сезон.

До речі, у заключному поєдинку цьогорічного чемпіонату у складі «Зорі» не зможе вийти на поле досвідчений захисник Богдан Бутко, який у попередньому турі з «ЛНЗ», програному з рахунком 1:2, отримав четверте попередження у турнірі і тепер буде змушений пропустити майбутній матч через дискваліфікацію.

Колос

На відміну від суперників, ковалівські футболісти ще не вирішили до кінця свого головного завдання і теоретично можуть потрапити в перехідні матчі. Щоправда для цього потрібні чи не фантастичні умови, але вони все ж таки є. Оскільки «Колос» та київська «Оболонь», яка відстає на три очки, обидва свої матчі між собою завершили внічию 0:0, то наступним показником у визначенні підсумкових місць в турнірній таблиці буде різниця забитих та пропущених м'ячів у всіх матчах чемпіонату. На даний момент у «Колоса» вона становить мінус 10, а у «Оболоні» - мінус 20. Тому, якщо ковалівці програють з розгромним рахунком, а кияни з великою перевагою обіграють «Олександрію», то обидві команди наберуть по 29 очок і тоді доведеться рахувати різницю голів.

Втім, швидше за все, до цього справа не дійде, і підопічні Олександра Поздєєва збережуть місце в Прем'єр-Лізі, минаючи перехідні матчі. До того ж, якщо «Колос» зможе виграти у «Зорі», то зможе навіть обійти її в турнірній таблиці. Але для цього треба перемагати з різницею у два м'ячі та більше. Ось такі розклади.

Статистика матчів

У першому колі, як ми вже зазначали, суперники зустрічалися у Ковалівці. Причому це було нещодавно, 9 травня, оскільки гра була перенесена з грудня. Тоді виграли гості з рахунком 1:0. Переможний гол забив форвард «Зорі» Герреро. А загалом команди провели одна з одною у Прем'єр-Лізі 10 матчів. 7 разів вигравали луганські футболісти та лише одного разу ковалівські. Ще два поєдинки завершилися внічию.

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Сапутін, Жуніньо, Башич, Джордан, Хахльов, Мічин, Жан Клод, Яцик, Слюсар, Антюх, Герреро

«Колос»: Фесюн, Цуріков, Гончаренко, Бурда, Лучкевич, Демченко, Топалов, Оріховський, Велетень, Ільїн, Рангел

Прогноз на протистояння:

«Колосу» перемога потрібніша, ніж для «Зорі», тим більше, що ковалівці гратимуть на своєму рідному стадіоні. Але номінальні господарі вже знають, як треба перемагати тут. Тож можна буде припустити, що обидві команди у своєму останньому матчі сезону прагнутимуть набрати очки. І все ж таки поставимо на перемогу «Колоса» 2:1.

25 травня, субота

«Зоря» – «Колос»
Ковалівка. Стадіон «Колос». 15:30
ТБ-трансляція на телеканалі УНІАН
ЗОРЯ КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Михайло Райда (Ужгород)
Прогноз Sport.ua — 1:2

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Польща – Нідерланди – 1:2. Вольова для помаранчевих. Відеоогляд матчу
Футбол | 16 червня 2024, 18:21 0
Польща – Нідерланди – 1:2. Вольова для помаранчевих. Відеоогляд матчу

Дивіться найкращі моменти матчу 1-го туру Євро-2024

П'ять причин, чому Англія виграє Євро-2024
Футбол | 16 червня 2024, 16:10 10
П'ять причин, чому Англія виграє Євро-2024

Здається, для Гарета Саутгейта настав час закінчувати із безтрофейним застоєм «трьох левів»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
_Per4ecter_
Якщо Колос програє Зорі 0:5 та Оболонь виграє в Олександрії 5:0...