Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 24 травня 2024, 01:50
5705
0

Рауль ЛОСАНО: «Я задоволений і результатом, і ставленням хлопців до справи»

Головний тренер чоловічої збірної України оцінив підсумки першого туру Золотої Євроліги

| Оновлено 24 травня 2024, 01:50
5705
0
Рауль ЛОСАНО: «Я задоволений і результатом, і ставленням хлопців до справи»
CEV. Рауль Лосано

Чоловіча національна збірна України з волейболу успішно провела два стартові поєдинки Золотої Євроліги 2024 року. У першому матчі наші волейболісти обіграли команду Румунії 3:1, а потім завдали поразки Азербайджану 3:0. В підсумку українці набрали максимальні 6 очок і на даний момент посідають друге місце у загальній турнірній таблиці.

Ми зв'язалися із наставником нашої збірної аргентинським фахівцем Раулем Лосано, попросили його оцінити виступ своїх підопічних у першому турі, а також відповісти ще на деякі запитання.

- Зважаючи на те, яка ситуація склалася у збірній перед підготовкою до Євроліги, для багатьох українських вболівальників стало приємною несподіванкою, що команда у першому турі зуміла набрати 6 очок. А ви самі розраховували на такий результат?
- Насамперед, я хочу подякувати всім гравцям, які взяли участь у навчально-тренувальних зборах перед цим турніром за їхнє ставлення до роботи. Вони дуже відповідально підійшли до виклику до головної команди країни, всі працювали, як кажуть, у поті чола і не шкодуючи своїх сил. Ми дійсно добре попрацювали разом з усім тренерським штабом, провели змістовні контрольні матчі, хоча і поступилися тоді суперникам. Але на те й контрольні поєдинки, щоб можна було щось побачити, виправити та змінити. Звідси й такий результат. Щодо мене, то я, як тренер, намагаюся завжди прагнути максимуму. І дуже задоволений, що нам вдалося на старті взяти 6 очок. Але Ви самі розумієте, попереду ще чотири матчі і в кожному з них треба прагнути перемоги.

- У стартовій шістці збірної України нового зразка знайшлося місце і ветеранам команди, таким як Семенюк, Кісілюк та новачкам, зокрема Уривкіну, Янчуку. Виходячи із чого формувався такий склад?
- Ще раз повторю, ми провели велику тренувальну роботу, а в контрольних поєдинках пробували різні варіанти. Вибір Юрія Семенюка та Євгена Кісілюка є цілком природним, адже вони вже багато років у збірній і мають великий міжнародний досвід. Сюди можна віднести й ще одного центрального блокуючого Максима Дрозда. Він хоча й менше грав за збірну, але часто до неї запрошувався раніше. У інших гравців, звичайно, досвіду не так багато, проте хтось зумів проявити себе краще на тренуваннях, а хтось вдало зіграв у контрольних матчах. Наприклад, на позиції діагонального у нас є три гравці і ми вирішили довірити місце у стартовому складі Данилу Уривкіну. Він виправдав наші очікування та провів обидві зустрічі на хорошому рівні. З іншого боку, якщо Дмитро Шаповал чи Віктор Шаповал будуть готові краще та виявлять себе на тренуваннях, то у них також буде шанс вийти на майданчик у стартовому складі.

– У збірній України зараз виступає центральний блокуючий Микола Рудницький, якому вже 42 роки. Як Ви оцінюєте його гру і чи доводилося раніше працювати з волейболістами, які грали за свої збірні в такому віці?
- Чесно зізнаюся, ні. Я просто захоплений Миколою, його ставленням до роботи та до нашої спільної справи. На тренуваннях він абсолютно не дозволяє собі якихось привілеїв. Працює разом із усіма, виконуючи великий обсяг роботи. А коли він виходить на майданчик у матчі із суперниками, то не скажеш, що Рудницький ветеран волейболу у такому шановному віці. І очок він набирає також досить багато, причому як у грі на блоці, так і в атаці.

- А що Ви скажете про дії зв’язуючих та ліберо?
- Теж саме, що й про решту гравців. Хлопці добре працюють на тренуваннях і викладаються на всі сто відсотків у грі. Якщо ж конкретизувати, то у нас зараз два зв’язуючі і вони досить досвідчені – Сергій Євстратов та Дмитро Долгополов. Стиль гри у кожного з них трохи відрізняється, і це непогано. Ми іноді можемо змінювати гру всієї команди, що стає несподіваним для опонентів. А якщо говорити про ліберо, то і Ярослав Пампушко, і Олександр Бойко ще зовсім молоді хлопці, але вже багато чого зуміли досягти у великому волейболі. Ярослав минулий сезон провів у польській Плюс Лізі, виступаючи за львівський «Барком-Кажани», тож він приймав подачі та піднімав м'ячі після атак справжніх зірок європейського та світового волейболу. І у збірній обидва наші ліберо діють надійно без особливих провалів.

– У нашій збірній новий капітан команди Юрій Семенюк. Його обирали партнери, чи Ви самі його призначили?
– Я його призначив. Справа в тому, що Юрій є найдосвідченішим гравцем, він багато років у збірній і вже два сезони виступає в одному з найсильніших національних чемпіонатів польській Плюс Лізі. Крім того, Семенюк досить комунікабельна людина, яка має авторитет серед партнерів і тренерського складу. Вважаю, що я не помилився у виборі капітана.

- Попереду матчі з Чехією та Люксембургом. Будете щось міняти кардинально або Вас поки що все влаштовує?
- Ми продовжуємо працювати та готуватися до майбутніх матчів, вивчаємо найближчих суперників. Будемо робити все необхідне, щоб знову досягти позитивного результату. Не виключено, що намагатимемося щось змінити та зробити сюрприз нашим опонентам.

- І на завершення. Яке завдання ставите перед командою у Євролізі?
- Я вже говорив раніше, що як тренер я хочу досягти максимального результату зі збірною України. Звичайно, якби у нас були присутні всі провідні гравці, які відмовилися приїхати до збірної, можливо, було б трохи легше це зробити. Тим не менш, і з нинішнім складом ми будемо намагатися потрапити до фінального етапу Золотої Євроліги.

Додамо, що у другому турі збірна України зіграє 25 травня з Чехією та 26 травня з Люксембургом.

Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ізраїль став переможцем чоловічої Срібної ліги з волейболу
Волейбол | 13 червня 2024, 23:57 0
Ізраїль став переможцем чоловічої Срібної ліги з волейболу

У фінальному матчі на майданчику суперників ізраїльтяни завдали поразки команді Австрії 3:2

Євро-2024: розклад, анонси, трансляції, результати
Футбол | 16 червня 2024, 09:27 15
Євро-2024: розклад, анонси, трансляції, результати

Чемпіонат Європи з футболу відбудеться в Німеччині з 14 червня до 14 липня

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.