Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 22 травня 2024, 18:51
2588
1

ОФІЦІЙНО. Інтер перейшов у володіння американського фонду

Власники «нерадзуррі» не зуміли повернути кредит фонду Oaktree

| Оновлено 22 травня 2024, 18:51
2588
1
ОФІЦІЙНО. Інтер перейшов у володіння американського фонду
Getty Images/Global Images Ukraine

Американський фонд Oaktree Capital Management сьогодні офіційно став новим власником міланського «Інтера».

У травні 2021 року попередні власники «Інтера», сім'я Чжан, взяла в Oaktree 3-річний кредит на погашення заборгованостей «нерадзуррі» під заставу акцій клубу. Очікувалося, що за цей час китайські власники чемпіонів Італії знайдуть покупця на клуб.

Однак у підсумку зміна власника так і не відбулася. Кілька потенційних покупців вступали в переговори з сім'єю Чжан, але були відлякані завищеною ціною на клуб.

Китайський власники «нерадзуррі» повинні були погасити борг у розмірі 395 мільйонів євро не пізніше 21 травня 2024 року. Президент «Інтера» Стівен Чжан був близький до того, щоб отримати новий кредит від іншого інвестиційного фонду, проте угода зірвалася в останній момент.

Таким чином, контрольний пакет акцій «Інтера» перейшов під управління Oaktree. Фонд уже оголосив про те, що не буде вносити серйозних змін у процес керівництва клубом. Де-факто керувати «Інтером» буде генеральний директор клубу Джузеппе Маротта.

Водночас Oaktree займатиметься пошуком покупців на «Інтер». Значна частина від майбутньої угоди повернеться родині Чжан.

Нагадаємо, подібну процедуру вже проходив «Мілан». У 2017 році китайські власники клубу також узяли кредит під заставу акцій клубу, і не змогли виплатити його через рік, після чого «россонері» перейшли в управління Elliott. Влітку 2022 року «Мілан» був проданий RedBird Capital.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alexiy.Kriv
Це жесть!Команда виграла Скудетто і фінансово "прогоріла"🤑🤑🤑