Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 24 травня 2024, 01:33
1547
0

Бостон – Індіана. Анонс фіналу Східної конференції

Топовий фаворит проти бойовитого андердога

| Оновлено 24 травня 2024, 01:33
1547
0
Бостон – Індіана. Анонс фіналу Східної конференції
Getty Images/Global Images Ukraine

У НБА настає час фіналів конференцій і першими старт візьмуть команди зі Сходу. У цій частині найсильнішої баскетбольної Ліги світу місце в головному фіналі між собою розіграють «Бостон», що цілком очікувано, та «Індіана», що є певним сюрпризом.

Бостон (1) – Індіана (6)

Дати стартових матчів серії:22, 24, 26, 28 травня

Зустрічі між собою у регулярному чемпіонаті:

02.11.2023 «Бостон» – «Індіана» – 155:104

05.12.2023 «Індіана» – «Бостон» – 122:112 (внутрішньосезонний турнір)

07.01.2024 «Індіана» – «Бостон» – 101:118

09.01.2024 «Індіана» – «Бостон» – 133:131

31.01.2024 «Бостон» – «Індіана» – 129:124

Бостон Селтікс

Головний фаворит всього сезону і другу свою серію в нинішньому плей-оф виграв з рахунком – 4:1, цього разу обігравши «Клівленд». І знову всі свої перемоги колектив зі штату Массачусетс взяв із відчутною перевагою – 120:95, – 106:93, – 109:102 та – 113:98. Традиційно, у підопічних Джо Маззулли знайшлося місце і для очікуваного провалу. Цікаво, що як і в серії проти «Маямі Хіт», він стався у другому поєдинку, який «кельти» розгромно програли на домашньому паркеті – 94:118. Але в загальній дуелі проти «Кавальєрс» цей разовий колапс не завадив «зеленим» без проблем просунуться далі по турнірній сітці.

Після десяти зіграних матчів у поточному постсезоні зірковий дует «Бостона» Джейсон Тейтум – Джейлен Браун продовжує демонструвати практично ідентичну результативність. Тільки якщо за підсумками серії проти «Маямі» з невеликою перевагою попереду був Браун, то тепер у лідери вирвався Тейтум. У Джейсона в середньому 24,3 набрані пункти, проти 23,1 у Джейлена. Не так багато, як на старті плей-оф, але все також активно продовжує набирати очки розігруючий Деррік Вайт – 18,2 бали. І завдяки успішній грі в трьох останніх матчах з «Клівлендом», нарешті, взяв середню планку двозначної результативності Джру Холідей (10,4 очок), що не може не тішити тренерський штаб «Селтікс». Святослав Михайлюк у протистоянні з «Кавальєрс» виходив на майданчик двічі, сумарно провівши на ігровому паркеті майже шість хвилин, але очок знову не набрав. Загалом, у нинішньому постсезоні на рахунку українського свінгмена участь в чотирьох матчах (сімнадцять проведених хвилин у сумі) та нуль набраних очок. Прямо скажемо, не густо.

Перед серією з «Індіаною» найважливішим для всіх шанувальників «Бостона» залишається питання участі у фіналі конференції Крістапса Порзінгіса. Нагадаємо, що латиський бігмен травмувався в четвертому поєдинку протистояння з «Маямі» і більше на паркет не виходив. Втім, з Порзінгісом або без нього, «Бостон» все одно залишається великим фаворитом у цій парі.

Getty Images/Global Images Ukraine

Індіана Пейсерс

«Іноходцям» у нинішньому сезоні дуже щастить. Спочатку у них трапилась переможна серія проти «Мілуокі», у складі яких так жодного разу і не зіграв Янніс, а після відбулося протистояння з «Нью-Йорком», де також випадали важливі гравці, а у вирішальному, сьомому матчі лідер «Нікс» Джейлен Брансон й зовсім зламав ліву руку. Проте проблемами у стані суперників ще треба вміти скористатися. І тут «Пейсерс» заслуговують найприємніших слів, оскільки в ключових епізодах підопічні Ріка Карлайла демонстрували свій найкращий баскетбол і двічі вибивали фаворитів.

У протистоянні між «Індіаною» та «Нью-Йорком» франчайзи без осічок забирали домашні ігри та плавно прийшли до сьомого матчу. І в потрібний момент колектив з Індіанаполіса зумів зламати статистику серії. «Іноходці» провели шикарний поєдинок, який увійшов до історії Ліги. «Пейсерс» реалізували 67,1% кидків з гри, що стало найкращим показником за всю історію проведення плей-оф у НБА. Фінальна сирена зафіксувала велику перемогу «Індіани» – 130:109, яка дозволила команді дещо несподівано, але від цього не менш заслужено пройти до фіналу конференції.

Головним бомбардиром постсезону в складі «Пейсерс» продовжує залишатися Паскаль Сіакам (21,1 очок), але серія проти «Нью-Йорка» стала зірковим часом для Тайріза Халібертона. Мозковий центр атак «Індіани» встигав і набирати очки, і асистувати своїм партнерам. Станом на сьогодні його середня статистика в плей-оф складає 18,8 набраних пунктів + 8,1 передач. Саме блискуча гра Халібертона багато в чому допомогла «іноходцям» забрати серію проти «Нью-Йорка». Також не можна забувати, що колектив Ріка Карлайла загалом грає в якісний командний баскетбол. Крім дуету лідерів, ще п'ятеро баскетболістів у складі «Пейсерс» набирають понад десять очок у середньому за гру.

Особисте протистояння

У регулярному чемпіонаті «Бостон» та «Індіана» провели між собою одразу п'ять матчів. Загальна перевага на боці «Селтікс» – 3:2, але головний поєдинок основної частини сезону залишився саме за «Пейсерс», коли вони вибили фаворита у чвертьфіналі дебютного внутрішньосезонного турніру.

Звертає на себе увагу розгромна вікторія «кельтів» у першому поєдинку між франчайзами – 155:104, проте її не варто аж надто брати до уваги. На початку листопада минулого року «Індіана» ще тільки вкочувалася в сезон і не була схожа на себе нинішню, наприклад, Паскаль Сіакам приєднався до команди вже цього року. Та й Тайріз Халібертон у тому матчі не приймав участі через травму.

Фаворитизм «Бостона» в цій парі не підлягає сумніву. «Селтікс» виглядають просто забійною командою, в якій навіть травма баскетболіста калібру Крістапса Порзінгіса не виглядає надто проблематичною. Втім, дуже схоже, що «Індіані» навіть зручніше виступати у нинішньому плей-оф в статусі андердога. Двох фаворитів своєї конференції «Пейсерс» вже відчепили, залишився найстрашніший і найсильніший суперник. Чи вистачить сил на ще один апсет у підопічних Ріка Карлайла? Або ж «кельти» продовжать свій потужний сезон? Дізнаємось по ходу Східного фіналу.

Прогноз Sport.ua: перемога «Бостона» – 4:2

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.