Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 15 травня 2024, 18:55
8967
164

Ворскла – Шахтар. Прогноз і анонс на фінал Кубка України

Гірники спробують зробити золотий дубль, а полтавцям потрібен трофей та вихід у єврокубки

| Оновлено 15 травня 2024, 18:55
8967
164
Ворскла – Шахтар. Прогноз і анонс на фінал Кубка України

У середу 15 травня у Рівному на стадіоні «Авангард» відбудеться фінал Кубка України з футболу сезону 2023-2024 років. Вдруге за всю історію турніру у вирішальному матчі зустрінуться «Шахтар» та «Ворскла». Вперше це було у сезоні 2008-2009 років і тоді перемогла команда із Полтави 1:0. До речі, той успіх так і залишився єдиним для «Ворскли» у розіграші Кубка країни, а гірники вигравали трофей 13 разів. Стільки ж, як і київське «Динамо».

Ворскла

Після того, як підопічні Сергія Долганського у півфіналі цьогорічного розіграшу 4 квітня у Житомирі завдали поразки «Поліссю» з рахунком 1:0 (єдиний гол забив Сергій М'якушко), «Ворскла» провела у чемпіонаті України 6 матчів, у яких набрала лише одне очко. Причому в останніх двох турах полтавські футболісти програли двом головним аутсайдерам Прем'єр-Ліги «Металісту 1925» та «Минаю» з однаковим рахунком 2:3.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Особливо болючою для вболівальників клубу виявилася поразка від закарпатської команди. По ходу гри аж до 73-ї хвилини господарі поля (гра проходила у Полтаві) вели 2:0 після точних ударів Євгена Павлюка та Антона Глущенка. Але потім з інтервалом у сім хвилин «Ворскла» пропустила два м'ячі. Вже у компенсований час полтавець Феліпе двічі підходив до одинадцятиметрової позначки, але обидва рази не зумів переграти воротаря гостей. А на довершення до всього господарі пропустили гол на 90+10 хвилині з пенальті.

Можна лише припустити, що всі свої позитивні емоції «Ворскла» приберегла на фінал Кубка. Адже виходить, що це для неї головний матч сезону. Тим більше, що перемога в ньому дає перепустку до єврокубків наступної осені. А те, що «Ворскла» може зробити сюрприз, усі переконалися у першому колі нинішнього чемпіонату, коли на «Арені Львів» полтавці обіграли «Шахтар» з рахунком 2:1.

Шахтар

Декілька днів тому донецька команда виконала своє головне завдання на сезон – вона здобула золоті нагороди чемпіонату України і, таким чином, пробилася до Ліги чемпіонів, яка, починаючи з цього року, проходитиме в іншому форматі. Причому гарантував собі перше місце «Шахтар» після перемоги над своїм головним конкурентом київським «Динамо» 1:0 (вирішальний гол із пенальті забив Георгій Судаков). Але як люблять у нас говорити, апетит приходить під час їжі. Тепер гірники напевно мріють про інший трофей – національний Кубок. По-перше, вони його вже не вигравали 5 років поспіль. По-друге, підопічні Маріно Пушича можуть зробити золотий дубль, тобто покласти свої медалі чемпіонату найвищої проби у Кубок. І, нарешті, по-третє, у разі успіху «Шахтар» обійде «Динамо» за кількістю українських трофеїв за всю історію.

Слід зазначити, що навесні «Шахтар» ще не втрачав очки, а його рекордна серія з урахуванням півфіналу Кубка складає вже 16 (!) матчів поспіль. При цьому команда помітно додала, порівняно з першою половиною сезону. І зараз тренерський штаб завжди має широкий вибір виконавців практично на кожну позицію. А ще є можливість підсилювати гру під час матчу за допомогою замін.

Тож гірники за багатьма показниками є фаворитами майбутнього фінального поєдинку. І якщо вони самі не дозволять собі розслабитись, то у суперників шансів на успіх буде зовсім небагато.

Статистика матчів

Окрім матчу першого кола цього сезону, про який вже йшлося, команди провели ще один поєдинок вже у другому колі. Гра проходила у Полтаві 14 квітня і запам'яталася тим, що на 56-й хвилині з поля було вилучено Олександра Зубкова. На той час «Шахтар» вів у рахунку 1:0 (ще до перерви відзначився Данило Сікан). Проте господарі поля чисельною перевагою не скористалися. Загалом суперники провели один з одним з урахуванням матчів чемпіонату та Кубка країни 66 поєдинків. 47 разів вигравав «Шахтар», 7 перемог у «Ворскли» та 12 разів було зафіксовано нічию. Різниця голів 134-41 на користь гірників.

Орієнтовні склади:

«Ворскла»: Ісенко, Бацула, Пердута, Крупський, Павлюк, Скляр, Челядін, Кане, М'якушко, Сіссоко, Степанюк

«Шахтар»: Різник, Конопля, Матвієнко, Бондар, Азаров, Степаненко, Кевін, Судаков, Бондаренко, Зубков, Сікан

Прогноз на протистояння:

Швидше за все, матч пройде за переваги «Шахтаря», хоча і «Ворскла» буде мати моменти або після швидких контратак, або після виконання стандартів. І все ж таки припустимо, що гірники будуть сильнішими, причому у два м'ячі 3:1.

15 травня, середа

«Ворскла» – «Шахтар»
Рівне. Стадіон «Авангард». 19:00
ТБ-трансляція на телеканалі ICTV
ВОРСКЛА - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)
Прогноз Sport.ua — 1:3

Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Криза у Шахтарі: Матвієнко на колінах, Пушич читає мантри про якість гри
Футбол | 28 вересня 2024, 09:45 82
Криза у Шахтарі: Матвієнко на колінах, Пушич читає мантри про якість гри

Олексій Сливченко наполягає, що з таким підходом до справи шансів на чемпіонство «гірники» не мають

Ямал на 4-й позиції! Названо головних фаворитів на Золотий м'яч 2024
Футбол | 28 вересня 2024, 00:16 4
Ямал на 4-й позиції! Названо головних фаворитів на Золотий м'яч 2024

Лідирує у рейтингу Вінісіус Жуніор

Коментарі 164
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Iigor6583
Не маю нічого проти, щоб Ворскла виграла Кубок, але що вони будуть робити в єврокубках ? Позоритися як вже було не один раз. Футбол "бий-біжи" там не проходить.
FunnyCat_____
Удачи Ворскла! Подавляющее большинство Украины -  за вас!
bullyUA
А за что забанили юзера Нехай Щастить? Что он такого написал?)
Нехай щастить
В останніх 5 матчах Ворскла тільки програвала у чемпіонаті, причому останні дві гри аутсайдерам. Це буде гра "всього сезону" для полтавців.
rizzo
Бажаємо Ворсклі вдалої гри і перемоги!
Остап Черешня
А что тут делает СК нквд?   Боритесь за переименование в СК УСС Киев.    Порошенко и Притула помогут.    А ваших тут сегодня нет.
Max-Morlock
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Remark
«Я буду вболівати за свою улюблену команду тільки тоді, коли вона буде показувати гарну гру. А поки я буду вболівати за тих, хто краще грає» —— друга велика фраза справжнього вболівальника 😂
Boodya
Якби бульби, остосуни, дмитри, фєді менше б лізли срати на гілки Динамо, вірогідність 100% було б і на цій гілці в рази менше коментарів і срачу.
А так виходить, що шавки можуть гавкати де хочуть, а фани Динамо чи взагалі всі ті, хто хоче справедливості, повинні мовчати?
Цікаву тактику ви придумали 
Злий Глобинець
Ще раз повторю - хоч я і житель Полтавщини, я - уболівальник Шахтаря. І у фіналі підтримуватиму гірників. Тим більше, Ворсклі не вдасться гідно представити Україну в єврокубках. Немає ні фінансової бази, ні кадрового потенціалу для цього. Настав час інших команд: Кривбасу, Руху, Полісся... Може побачимо щось нове, зростання інших молодих гравців.
😼
Борода сам собі коментує сам собі відповідає)) яке воно дурне 40річне опудало. Сидить охороняє)) Я ж казав що він вахтьор за шахтьор
Boodya
Грає Ворскла проти Шахтаря, а ображене отсосіті, все лайно суркісів по сайту вишукує.
PUMA
15 лет назад Ворскла уже  выиграла это днонецкое недорозумение. Будем верить и сегодня в положительный результат
PUMA
Желаю удачи родной Ворскле, поиметь ФК Крысу , это священный долг любой украинской команды!
MA118722
Надеюсь победит сильнейший! удачи обоим командам!!!
Remark
Сьогодні вся Україна та щирі українці за полтавчан! За Ворсклу! 
За ФК Щур вболіватимуть тільки щурі!
antt
Пише закодовано на супутнику. Ictv2 - який код?
Злий Глобинець
А і справді, що тут забули фани ДК? Вашої команди тут немає.
Alexander Киев
Вперед Шахтар, вперед до перемоги! Наш Шахтар вже і Чемпіон і самий титулований клуб України   БРАВООООООО!