Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 травня 2024, 07:06
7373
20

Неймовірна перемога після тривоги. Минай здолав Ворсклу

Голкіпер закарпатської команди відбив два пенальті

| Оновлено 14 травня 2024, 07:06
7373
20
Неймовірна перемога після тривоги. Минай здолав Ворсклу

У суботу, 11 травня, у матчі 28-го туру чемпіонату України з футболу зустрілися полтавська «Ворскла» та закарпатський «Минай».

Перша третина першого тайму пройшла без небезпечних моментів. Команди діяли доволі активно, однак в їхніх атакувальних намаганнях було чимало сумбуру. Тому захист переважав напад. На старті поєдинку невеликою перевагою володіли гості, але потім господарі перехопили ініціативу та вели гру.

Більш ніж половину ігрового часу команди провели без ударів в площину воріт. Було чимало спроб, але всі вони були неточними. Аж на 30-й хвилині полтавці змогли вперше серйозно потурбувати голкіпера «Минаю» Кемкіна. Степанюк лежачи віддав пас на Глущенка, той увійшов у штрафний майданчик, опинився фактично сам на сам з воротарем, але не зміг переграти його. Кемкін у шпагаті відбив м'яч ногою.

На 36-й хвилині «Ворскла» вдруге влучила в площину воріт і відкрила рахунок у матчі. Бацула виконав штрафний удар з правого флангу, на лінії воротарського майданчика Павлюк виграв верхову боротьбу у Прокопчука та головою переправив м'яч у ворота. 223 хвилини поспіль «Ворскла» не забивала на своєму полі в УПЛ.

УПЛ

На початку другої половини зустрічі активнішим був «Минай». Гості навіть змогли вперше влучити в площину воріт «Ворскли». Устименко пробив з меж штрафного майданчика, м'яч полетів по центру, Ісенко забрав м'яч до рук. Однак забити гол змогли господарі. На 55-й хвилині Степанюк прийняв м'яч у штрафному майданчику, віддав пас в центр, але Кемкін зіграв на перехопленні. Глущенко підібрав м'яч на лінії штрафного майданчика та пробив у дальній кут воріт.

Далі була повітряна тривога. Команди повернулися на поле приблизно через пів години. Не знаю, що Желько Любенович казав підопічним під час тривоги, але після поновлення гри «Минай» створив справжнє диво.

На 74-й хвилині Ременяк скоротив відставання своєї команди. Він отримав пас з глибини поля, увійшов до штрафного майданчика та пробив у ближній кут. Ісенко не виручив команду. Через шість хвилин закарпатці зрівняли рахунок. І знову активну участь в цьому моменті взяв Ременяк. Він у штрафному майданчику боровся с Павлюком і змусив його зрізати м’яч у власні ворота.

В компенсовані до основного часу хвилини на полі відбувалося щось неймовірне. Спочатку арбітр після підказки ВАР та особистого перегляду епізоду призначив пенальті у ворота «Минаю» за фол проти Феліпе. Сам легіонер пішов його виконувати, але Кемкін у стрибку відбив м’яч! Футболісти відіграли одну-дві хвилини – і знову втрутився ВАР. Цього разу було зафіксовано, що Кемкін вийшов з лінії воріт до того, як Феліпе завдав удару з «точки». З другої спроби бразилець знову не переграв Кемкіна – цього разу голкіпер відбив м’яч ногою і все зробив за правилами.

УПЛ

Минуло ще кілька хвилин… і арбітр призначив пенальті у ворота «Ворскли». Було зафіксовано гру рукою у виконанні Челядіна. Знову були консультації з ВАР та перегляд відеоповтору, але арбітр Дьордь свого рішення не змінив. Вітенчук переграв Ісенка та приніс «Минаю» дуже важливу перемогу.

Перед грою багато хто передбачав чималу ротацію у складі «Ворскли», якій 15 травня грати фінал Кубка України проти «Шахтаря». Однак Сергій Долганський виставив на матч з «Минаєм» фактично основний склад. Але це не допомогло полтавцям перервати свою безвиграшну серію в чемпіонаті, яка триває вже вісім матчів поспіль (одна нічия та сім поразок). До речі, «Ворскла» розташовується не так далеко від зони перехідних матчів — лише 5 очок.

«Минай» у другій частині сезону відчайдушно бореться за місце в УПЛ. Команда здобула вже четверту перемогу, при тому, що до Нового року зовсім не вигравала. У матчах, що залишилися до кінця чемпіонату, «Минаю» буде складно здобути залікові бали. Суперниками закарпатського клубу будуть «Колос» і «Кривбас». Але дива все ж трапляються. Сьогоднішній матч є підтвердженням цього.

Українська Прем'єр-ліга. 28 тур.

«Ворскла» – «Минай» – 2:3

Голи: Павлюк (36), Глущенко (55) - Ременяк (74) Павлюк (80, автогол), Вітенчук (90+10, з пенальті).

Феліпе на 90+3 та 90+6 хвилинах не реалізував пенальті.

Попередження: Степанюк (28), Челядін (63), Глущенко (81), Феліпе (85) – Петько (3), Скиба (35), Вакула (90+2).

«Ворскла»: Ісенко – Бацула, Пердута, Крупський, Павлюк – Сіссоко, Глущенко (Феліпе, 84), Скляр (Челядін, 57) – Кане (Корнієнко, 81), Мякушко (Нестеренко, 81) – Степанюк.

«Минай»: Кемкін – Скиба (Семотюк, 62), Чуєв, Дмитрук – Прокопчук, Вакула (Корнійчук, 90), Петько (Нємчанінов, 75), Вітенчук – Кораблін (Гунічев, 46), Ременяк – Устименко (Попов, 90).

Арбітр: Назарій Дьордь (Ужгород).

Стадіон: «Ворскла» ім. О. Бутовського (Полтава).

Наші оцінки:

Заміни «Ворскла»: Челядін - 5.0, Феліпе - 4.5, Корнієнко, Нестеренко - б/о.

Заміни «Минай»: Гунічев - 6.0, Семотюк - 6.0, Нємчанінов, Попов, Корнійчук - усі б/о.

ВОРСКЛА – МИНАЙ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’ +11
ГОЛ ! З пенальті забив Вадим Вітенчук (Минай).
80’
ГОЛ ! Автогол забив Євген Павлюк (Ворскла).
73’
ГОЛ ! М'яч забив Артур Ременяк (Минай).
55’
ГОЛ ! М'яч забив Антон Глущенко (Ворскла).
36’
ГОЛ ! М'яч забив Євген Павлюк (Ворскла).
Оцініть матеріал
(51)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
514839
Во интересно: два пенальти не реализовал какой-то Фелипе, которого нет в составе ни одной из команд! Кого-то с трибун приглашали?))
ALKOSruLKA
Феліпе на 90+3 та 90+6 хвилинах не реалізував пенальті. (Але в складах жодної з команд його зовсім нема). В паралельній новині - рахунок фінальний 2-2.... Рівень!
AleksDnipro
Як же Любенович змінив Минай. Не знаю як інші, але я особисто топитиму за те, щоб Минай не вилетів з УПЛ. 
P.s. І знову воплі від наших вболівальників, вони завжди все знають та вкурсі: хто де злив, як правильно проводити військові операції і як керувати країною. Це ніколи не зміниться.
Spaceman
Ау, лапухи, то який все ж таки рахунок? Чи ви там бухаєте вже?
sashapot2890
Здається в кінці чемпіонату, що команди які йдуть на виліт, чесно грають тільки одна з одною... А в усіх інших матчах результати дуже прогнозовані Особливо з тими командами, якім нічого не потрібно!
New Zealander
Ух ніхрєніща собі!!!!!!!!!!!!!! Я перестав дивитись після 2-0 і з траурним настроєм пішов по справах. А тут таке.... Йду дивитись огляд матчу. Блін тепер жалкую що не дивився до кінця. Де можна скачати цілу гру?
vruthiy-112
Желько молодець і тільки повага.!!!
BekXan
Молодці Мінай.На скільки керівництво Ворскли мудні тупорилі щоб прибрати Максимова який вивів команду в еврокубки в фінал кубка і в першу п'ятірку і готовий був далі працювати бо все виходило ,поставити замість нього не до тренера Скрипника який попросив купу коштів привіз сміття в команду і завалив і дійти до Долганського який показав що він навіть до рівня фізрука не дотягує і взагалі потопив клуб..Це просто не катасрофа це посміховисько і позорище для чемпіонату і ганебна ситуація для вболівальників.А ще 2 тури як грати не кажучи фінал кубка з яким Шахтар можна привітати як володаря.Долганський якщо ти мужик і якщо в тебе є ще капля порядності до свого клубу негайно в відставку.А керівникам клубу ВИ КОНТРАЦЕПТИВИ ДЮРЕКС !!Так можна догратися і до стикових на першу лігу
KvlaD
Колхоз не удержал не то что победу, даже ничью..
Паваротті
Вауууууу нема слів я уже думав всьо 2:0 тапки, потім 2:2 но думаю і нічия добре після 2:0. Пише кінець матчу 2:2 пішов по своїм справам, через декілька хвилин никаю фюфффф 2:3 Минай виграв. Приємний Шок . Дивний матч P.S.не розумію як може судити судя із Ужгорода команду Минай))))))) це лише у нас в чемпіонаті таке можна).
bullyUA
Как судья не тянул Ворсклу с двумя пеналями подряд - ничего не вышло, еще и очко под конец игры потеряли (а могли и выиграть)! Минаю респект за камбэк! 
SeM077
Думав зі Скрипником дно пробили, а ні тут з низу постукали. Не команда а зборище долбодятлів, починаючи з керівників клубу (Фундерат, Лисак), закінчуючи тренерами і футболістами, яких можна назвати з натяжкою. Як так можна грати безхребетно. Не бажаєте грати то не виходьте на поле, випускайте на поле краще уже молодіжку, більше користі буде. Минай з перемогою, показали клас (особливо в пробитті 11-ти метрового). А Ворскла краще вилітайте в першу лігу не позортися. 
DK1961
Чей то у судеек в последнее время отнимают возможности бабло заработать...
Выталкиватель парашутистов
Приятно удивлен, оказывается наши команды в состоянии сделать спектакль для народа, браво...Договорняк розырали лучше, чем в Испании или Италии, нет слов.... Фанатам Миная успокоиться, я знаю гораздо больше, чем вы на трибунах... С Кривбасом будет гораздо труднее договориться, чем с полтавчанами, финансов может не хватить.