Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 травня 2024, 18:17
936
3

Ворскла – Минай. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Закарпатська команда буде значно вмотивованішою

| Оновлено 11 травня 2024, 18:17
936
3
Ворскла – Минай. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

В суботу, 11 травня, відбудеться матч 28 туру Української Прем'єр-ліги, в якому гратимуть полтавська «Ворскла» та «Минай». Гра пройде в Полтаві на полі стадіону «Ворскла» ім. О. Бутовського, початок – о 13:00.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

«Ворскла»

«Ворскла», як справедливо звернув увагу колега, пишучи звіт про матч попереднього туру за участю полтавської команди, стала таким собі «полтавським Робіном Гудом». Треба перервати жахливу серію з поразок ковалівському «Колосу» – будь ласка, до вашої уваги перемога над «Ворсклою» 2:0. Треба виграти «Поліссю», щоб не втратити хоча б шанси на єврокубки і теж підняти настрій – якраз «Ворскла» і потрапила під руку. «Металіст 1925» на чолі з Віктором Скрипником скотився на самий низ таблиці – проти кого ж здобути тренеру свою першу перемогу, як не проти своєї колишньої команди?

Звісно, ми жодним чином не говоримо, що полтавська команда чинить якісь махінації з результатами. Тут все простіше – у «Ворскли» якісь хронічні проблеми з кадрами. Так тривало ще за Максимова, коли постійно навіть заявки на ігри в команди були неповними, продовжилося за Скрипника (щоправда, за нього з'явилося багато новачків-легіонерів, але практично всі вони якось ніби розчинилися і зникли) і триває тепер. Часто позиції закривають необстріляні вчорашні дублери. І це ще вдалося повернути до складу Кане та Якубу, цікаво, що було б, якби цих легіонерів не було в клубі.

Також варто відзначити повернення після травми Олександра Скляра, ветеран повинен додати солідності команді.

За таких умов команда якось тримається все ж в середині таблиці, але цілком може при провалі в останніх турах різко покотитися вниз, від зони перехідних матчів «Ворсклу» відділяє п'ять очок. Суперниками в останніх турах, крім «Миная», стануть «Оболонь» та ЛНЗ.

Але, звісно, можна припустити, що «Ворскла» в чемпіонаті спробує поберегти сили на фінал Кубка України з «Шахтарем», який відбудеться 15 травня.

«Минай»

«Минай» за Желько Любеновича став зовсім іншою командою. Навіть вдалося на один тур покинути останнє місце, щоправда, закарпатці тепер знову там. Але все ж «Минай» не виглядає абсолютним аутсайдером і цілком спроможний при збігу обставин залишитися в УПЛ, головне – тримати бойовий настрій, а з цим, схоже, проблем не буде. Хоча, схоже, тренер команди трохи розчарувався в своїх підопічних, оскільки заявив, що в грі попереднього туру, який «Минай» попереднього туру програв прямому конкуренту «Вересу» 1:3, команда опустилася на той рівень, на якому була до його приходу.

Ту прес-конференцію варто нагадати, не так часто гравців «Миная» порівнюють з Мессі і Роналду. Щоправда, контекст...

«Ми грали лише до забитого м'яча у першому таймі. Після того все розвалилося. Того, про що ми домовлялися в роздягальні, футболісти взагалі не виконували. Грали кожен у свою гру. Повернулися на той рівень, який був в команди до мого приходу.

«Верес» завдав 25 ударів в бік воріт. А ми зіграли жахливо. Не знаю, про що думають футболісти. Ми знову злякалися. Так було у матчі проти «Оболоні», так було зараз. Коли ми мали шанс виграти, ми ним знову не скористалися.

Я не опускаю руки. Ми боротимемося до кінця. Але тепер не все залежить від нас. З такою грою ми нічого не досягнемо.

Другий тайм – я голос втратив! В нас на одного гравця менше, бо футболіст лежить на полі. Я кричу – вибийте м'яч! А вони у меншості біжать забивати! Теж мені Мессі і Роналду! Натомість – атака в наші ворота і гол», – заявив Любенович.

В турах, що залишилися, «Минай» гратиме, крім «Ворскли», з «Колосом» та «Кривбасом».

Статистика зустрічей

Всього команди зіграли між собою шість матчів в УПЛ: +3=2-1, різниця м’ячів 7-4 на користь полтавської команди.

Орієнтовні склади

«Ворскла»: Ісенко – Пердута, Хрипчук, Крупський, Бацула – Челядін, Сіссоко – Кане, Скляр, М'якушко – Степанюк

«Минай»: Кемкін – Дмитрук, Чуєв, Кисіль, Скиба – Петько, Семотюк – Ременяк, Кораблін, Вакула – Устименко

Прогноз на протистояння

Мотивація «Миная» має бути величезною, тому припустимо, що закарпатці до останнього чіплятимуться зубами за можливість втриматися в УПЛ. Припустимо, що значно менш мотивована «Ворскла» не встоїть і віддасть підопічним Любеновича такі потрібні їм очки.

11 травня, субота

«Ворскла» – «Минай»
Полтава. Стадіон «Ворскла» ім. О. Бутовського. 13:00
ТБ-трансляція на платформі УПЛ ТБ
Арбітр: Назарій Дьордь (Ужгород).
ВОРСКЛА – МИНАЙ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:2
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alf Nemo
Прогноз Sport UA  1:2  согласен 👍
1927FCDK1927
За Желька!
Игорек
А арбітр з Ужгорода!!!!