Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 травня 2024, 17:55
17345
357

Шахтар – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Поєдинок головних претендентів на золоті медалі проходитиме на «Арені Львів»

| Оновлено 11 травня 2024, 17:55
17345
357
Шахтар – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Найочікуваніший матч 28-го туру, другого кола, а, можливо, і всього чемпіонату української Прем'єр-Ліги, відбудеться найближчої суботи 11 травня у Львові. Два найтитулованіші клуби країни зійдуться на зеленому полі, щоб визначити, хто ж цього сезону більше гідний золотих нагород. Перед грою у «Шахтаря» перевага у вигляді чотирьох очок в турнірній таблиці, тому перемога гарантує їм підсумкове перше місце та й нічия помітно наблизить до титулу. А от якщо виграє «Динамо», то кияни скоротять відставання до мінімуму, і тоді вже все вирішуватиметься не в очному, а в заочному протистоянні суперників.

Шахтар

Гірники чудово проводять другу половину чемпіонату, не втративши навесні жодного очка. А загалом їхня переможна серія з урахуванням усіх матчів турніру складає вже 14 поєдинків. Очевидно додав атакуючої потужності «Шахтаря» бразильський дует Кевін і Марлон, придбаний у зимове міжсезоння. Та й вся команда виглядає значно краще порівняно з першим колом.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Зараз у Маріно Пушича гарний вибір виконавців практично на кожну позицію та конкуренція у складі, як відомо, ще нікому не заважала. Наразі гірники не мають дискваліфікованих футболістів (Валерій Бондар відбув покарання у другому матчі з «Чорноморцем»), а з тих, хто не може допомогти партнерам через травму, залишається в лазареті лише Артем Бондаренко.

Додамо, що «Шахтар» знаходиться на першому місці не лише за набраними очками (67) та кількістю перемог (21), а й за пропущеними м'ячами. У 27 матчах команда пропустила лише 21 м'яч, тобто менше одного голу за гру. Саме надійні дії в обороні дозволяють гірникам багато часу проводити в атаці й досягати необхідного результату.

І ще. На «Арені Львів» донецька команда цього сезону провела 13 матчів, з яких 9 виграла, 2 рази зіграла внічию і зазнала 2 поразок. Але якщо брати лише 2024 рік, то тут 5 матчів і 5 перемог. Причому навесні команда менше двох голів у Львові не забиває.

Динамо

Саме після матчу першого кола із «Шахтарем», програного з рахунком 0:1, колишній наставник киян Мірча Луческу подав у відставку. На зміну йому прийшов Олександр Шовковський і справи команди помітно пішли вгору. Принаймні, за нового тренера динамівці жодного разу не програли, а до відносних невдач можна занести лише весняні нічиї з «Вересом» і «ЛНЗ» з однаковим рахунком 1:1.

«Динамо» є найрезультативнішою командою у Прем'єр-Лізі, на рахунку якої 67 забитих голів. Це досить високий показник, майже 2,5 м'ячів за гру. А ще одразу троє киян входять до п'ятірки найкращих бомбардирів турніру – Владислав Ванат відзначився 13 разів у нинішньому сезоні, Віталій Буяльський – 10 та Андрій Ярмоленко – 8.

У попередньому турі столичний клуб учинив справжній розгром «Колосу» з Ковалівки, перемігши з рахунком 5:0. Причому всі голи у тому матчі було забито у другому таймі. Спочатку гості вразили власні ворота, а потім суперників засмутили Андрій Ярмоленко, Віталій Буяльський, Владислав Кабаєв та Назар Волошин.

Статистика матчів

Як було зазначено вище, матч першого кола виграв «Шахтар» 1:0. Єдиний гол на 53-й хвилині забив Олександр Зубков. А всього команди провели в українській Прем'єр-Лізі 71 матч і перемог у них порівну – по 26. Ще 19 поєдинків завершилися внічию.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Різник, Конопля, Матвієнко, Бондар, Азаров, Степаненко, Криськів, Судаков, Марлон, Зубков, Сікан

«Динамо»: Бущан, Вівчаренко, Дячук, Попов, Тимчик, Бражко, Кабаєв, Буяльський, Шапаренко, Ярмоленко, Ванат

Прогноз на протистояння:

Напевно, матч буде дуже завзятим із шансами забити гол у обох команд. В підсумку припустимо нічию 1:1.

11 травня, субота

«Шахтар» – «Динамо»
Львів. Стадіон «Арена Львів». 18:00
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ШАХТАР - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олексій Деревинський (Хмельницький)
Прогноз Sport.ua — 1:1

Оцініть матеріал
(76)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Усик втратить пояс чемпіона світу після бою з Ф'юрі. Стала відома причина
Бокс | 19 травня 2024, 16:50 5
Усик втратить пояс чемпіона світу після бою з Ф'юрі. Стала відома причина

Олександр став абсолютом, але титул IBF втратить через 2 тижні

Екс-чемпіон світу, який хотів перемогу Ф'юрі, відреагував на бій Усика
Бокс | 19 травня 2024, 18:05 3
Екс-чемпіон світу, який хотів перемогу Ф'юрі, відреагував на бій Усика

Келл Брук вважає, що Тайсон зробив достатньо, щоб виграти за рішенням суддів

Коментарі 357
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Boodya
Мені цікаво, коли цей отсосіті і йому подібні зрозуміють, що для того, аби вас поважали (не важливо за який клуб ви вболіваєте), потрібно бути людиною, а не шавкою за парканом.
Тупою провокацією, за яку ви не готові відповісти (дмитро зі своїм "Динамо сьогодні матч не дограє інфа 100%", і отсосун зі своїми багатьом відомими зашкварами), ви себе тільки принижуєте.
Просить в мене пруфи отсосіті?😂
Так ти ж тоді злився, тим самим показав своє гниле нутро, і тим самим показав, що ти за свої думки не готовий стояти, бо ти не впевнений в своїх словах.
Ти краще дай пруфи на те, що тебе питають вже не один місяць
FunnyCat_____
Придурошную крысу OtsoCity что свои что чужие пинают
заметьте, ни на один вопрос связанный с футболом он не отвечает 
SportsMan
Раскладец, конечно, знатный в конце чемпионата. Сначала между собой, а в следующем туре с Кривбассом и Днепром, которые в свою очередь будут жилы рвать ради третьего места.
FunnyCat_____
шо там кдк, будет что то с чмом лешей беликом делать?
по хорошему это пожизненное отстранение от футбольной деятельности 
Умник
Желаю отличной игры пускай все решится без помощи судей, за зрелищную конечно победу Динамо, с эмоциями возможно кучей карточек.
Без поцелуев, этих всех обнимашек.
Это дерби не театр.
Украинцам в обеих команд без травм.
Нам еще Евро брать)))))
DK1961
Ржавое гнилое дерьмо опять в своем ответе называет американцев пиндосами, ещё раз доказывая свою преданность хуютину. Дау нецкие ждуны ждут хуютина днём и ночью. Да и для этого отродья новость, что оказывается можно бить предупреждая. Они то всегда нападают и бьют исподтишка. Как и их идол - хуютин
D1927K
Даєш 800 коментарів на цьому матчі як в старі добрі часи
Алекс 122
10 років тому вата донецька голосувала на референдумі за відокремлення від України .А чому ж ви тоді переїхали жити в київ якщо в нас так все погано ? І раділи що 2 пенсіїї одержцвали в Україні і в росії.Чи в вати немає принципів ?
SportsMan
Мы своё призванье не забудем,
За днонецких мы болеть не будем.
Наши флаги бело-голубые,
Мы болеем за "Динамо" Киев!!!
Chort
Кто то может объяснить почему крыса сосун требует от Фани Кета видео со ставкой в 10к? Я ,помню что Фани Кет предложил спор этой крыса,а крыса благополучно слилась. А,теперь  это недорозумение видео требует 
sania
Головне аби арбітри гри не зіпсували. Хочеться побачити якісний футбол. І звичайно, перемоги Динамо!
FunnyCat_____
Удачи самому титулованному и популярному клубу Украины!
 Киев верит в Команду и ждет чемпионство Домой!
Вперед Динамо!
Boodya
Отсосіті, ти переплутав акаунти?😂😂 Але молодець, відразу видалив, щоб не спалили.
Клоун тупий.
Короче, тільки що даун під ніком "чорт" написав копіпасту отсосітівську про "останній раз вигравали в шахтаря" і через момент видалив😂😂
DK1961
Ребята видео посмотрите, как ржавое дерьмо выбегает на поле после матча и пытается без предупреждения ударить по голове Суркиса младшего (вратаря Динамо). Суркис при этом в стиле Усика уходит от ударов и не отвечает. Какие же вы мерзкие дау нецкие быдло,!!! Горите в аду!
Chort
ЛИГА КОНФЕРЕНЦИЙ БЕЗ ДИНАМО(МАКСИК,ЗАПАСАСНОЙ) БЛАГАДАРЮ ЗА СЛУЖБУ
Fitness.sports
Хвойда ахметки, под нікнеймом otsoc.. спочатку ти зробиш ставки на лайно ахметки та покажеш усім відео. Оскільки сам почав розмову, а потім щур  вже розказуй що робити іншим. Поки ти сам всрався.
Boodya
Це завжди на охороні сайту це отсосіті? Сидить в засідці, з пачкою копіпасти😂
Fitness.sports
Вот и ОтсоСити забыл сменить аккаунт. Ну регионам не привыкать переодеваться как ихнему хозяину
Fitness.sports
Унижаем донецких фанатов самозванцев дальше. Им очень нравится. Попрошайничает один тут на 10000, цирк устраивает