Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
3140
1

Йожеф САБО: «Алієв і Мілевський самі себе знищили»

Колишній тренер збірної України оцінив рівень Леоненка та Мілевського

Йожеф САБО: «Алієв і Мілевський самі себе знищили»
Артем Мілевський та Олександр Алієв

Колишній головний тренер збірної України та київського «Динамо» Йожеф Сабо оцінив рівень екснападників «біло-синіх» Віктора Леоненка та Артема Мілевського.

– Хто був сильнішим форвардом: Леоненко чи Мілевський?

– Звичайно, Леоненко. Він вищий за класом. У нього було все: швидкість, удар, координація, навіть головою відмінно грав при його-то невеликому зрості – стрибучий такий. Мілевський – гравець зовсім іншого плану, швидкості у нього взагалі не було, він на місці возився з м'ячем, прикривав корпусом.

– Характери в обох теж непрості. Як боролися з Мілевським?

– Мілевського і Алієва я двічі брав на збори з першою командою «Динамо» і обидва рази відправляв назад через п'янки. Пам’ятаю, вони мали їхати від нас у молодіжну збірну, яку очолював Михайличенко.

Рано вранці я кажу адміністратору: «Поклич Алієва і Мілевського, за ними вже таксі приїхало». Вони мали в аеропорт їхати. Адміністратор повернувся ошелешеним: «Йожефе Йожефовичу, вони встати не можуть». Ну як вони примудрилися, га?! Я ж увечері перевіряв, усе нормально було! Мабуть, уночі пристойно випили. Я їх поставив під душ, щоб привести до тями і відправив у молодіжку. А що з ними зробив Михайличенко, я вже не пам'ятаю.

Алієв і Мілевський самі себе знищили. Зараз Алієв служить у ЗСУ – молодець, спасибі йому. Він і Мілевському допоміг, у клініку його поклав, але вони чомусь посварилися. Слава Богу, що Артем зараз одужав, бажаю йому тільки здоров'я. Він хоче ще грати у футбол, бігає за якусь команду, але його час вже минув.

– А з Леоненком як Ви ладнали?

– Леоненко любив пиво вживати. Одного разу на зборах у Німеччині я знайшов у нього десять порожніх банок з-під пива. Але на тренуваннях він працював добре, хоча постійно бурчав собі під ніс, був вічно чимось незадоволеним. Леоненко вважав себе великим, а інших – посередностями. Це звичайне зазнайство. До Києва він приїхав із московського «Динамо», де його тренував Валерій Газзаєв. Газзаєв мені тоді сказав: «Йожефе, ти з ним ще намучишся». Як виявилось, мав рацію. Леоненко був класним футболістом, і якби не пиво і його бурчалівка, то він міг заграти за будь-яку команду світу, включаючи «Реал» і «Барселону».

Раніше Артем Мілевський відреагував на заяву Віктора Леоненка, який сказав, що був кращим футболістом, ніж Артем.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex T
Вот так, вставил пистон йожик алкашам двоим и леона в топы определил опционально потенциальные)