Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 01 травня 2024, 00:20
4628
1

Повернення Циганкова, два пенальті Довбика та лава запасних для Луніна

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 01 травня 2024, 00:20
4628
1
Повернення Циганкова, два пенальті Довбика та лава запасних для Луніна
Getty Images/Global Images Ukraine. Артем Довбик (праворуч)

На вихідних відбувся тур у провідних чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг.

19-й гол Довбика та повернення Циганкова

«Жирона» здолала в гостях «Лас-Пальмас» – 2:0.

Каталонці забили по голу у кожному з таймів. У матчі було призначено три пенальті, два з яких не були реалізованими.

Артем Довбик вийшов у стартовому складі та провів на полі 70 хвилин ігрового часу. В середині першого тайму Довбик не зміг реалізувати пенальті. Артем пробив безхитрісно низом майже по центру воріт. Альваро Валлес зміг відбити удар форварда збірної України, але першим на добиванні був Давид Лопес, який переправив м'яч у сітку воріт господарів.

Наприкінці першого тайму Артем мав шанси виправитися та забити з гри. Довбик бив з лету після флангової передачі метрів із 11-ти, але удар нападника каталонців зі зручної позиції вийшов неточним.

Getty Images/Global Images Ukraine. Віктор Циганков

На початку другої половини гри Ян Коуту своїми індивідуальними діями заробив другий пенальті у матчі для каталонців. До м'яча знову підійшов Довбик. Цього разу Артем зміг забити. Український голеадор пробив на силу в кут. Голкіпер «Лас-Пальмаса» знову був близьким до відбиття удару, але м'яч від рук Валлеса залетів у сітку воріт господарів. Сила удару дозволила Довбику забити свій 19-й гол у Ла Лізі та продовжити лідирувати у списку найкращих бомбардирів чемпіонату Іспанії.

Віктор Циганков повернувся до гри після травми. Український вінгер з'явився на полі на 70-й хвилині гри, коли долю поєдинку було вже вирішено. За проведений час Циганков ніяк себе не проявив на полі. Ініціатива у матчі перейшла до «Лас-Пальмаса», який намагався врятувати гру. «Жирона» забула за власну атаку.

«Жирона» перебуває на третьому місці. Відставання від другої «Барселони» складає 2 очки.

Ярмолюк не зіграв проти Миколенка

«Евертон» вдома переміг «Брентфорд» – 1:0.

Єдиний гол у матчі «іриски» забили на початку другого тайму зусиллями Ідрісса Гує.


Єгор Ярмолюк звично вийшов на заміну в кінці гри. Український півзахисник отримав 19 хвилин ігрового часу. Єгор нічим не запам'ятався на полі. З 5-ти передач 4 були назад, або поперек. Ярмолюк брав участь тільки в контролі м'яча.

Віталій Миколенко не потрапив до заявки «Евертона» на гру. Український лівий захисник ще не одужав після травми, яку він отримав у матчі проти «Ліверпуля».

Після перемоги «Евертон» офіційно гарантував собі збереження прописки в АПЛ на наступний сезон. «Іриски» випереджають зону вильоту на 11 очок за 3 тури до завершення чемпіонату. «Брентфорд» також наступного сезону буде виступати в АПЛ. «Бджоли» мають перевагу над зоною вильоту 10 очок.

Невдала гра Мудрика

«Челсі» розписав нічию у Бірмінгемі з «Астон Віллою» – 2:2.

Лондонці поступалися по ходу гри 0:2, але змогли зрівняти рахунок у кінці матчу.

Михайло Мудрик вийшов в основі та провів на полі 90 хвилин. Маурісіо Почеттіно замінив українського вінгера, коли рахунок був рівним у додатковий до матчу час.

Мудрик не може записати собі в актив гру у Бірмінгемі. За оцінками статистичних порталів, Михайло став один із найгірших гравців матчу.

Наприкінці першого тайму Мудрик опинився у штрафному майданчику «вілланів», але пас українського вінгера вийшов неточним. Захисники господарів прочитали задум Михайла.

Завершив перший тайм Михайло не дуже вдало. Удар українського вінгера метрів із 20-ти полетів у бік кутового прапорця, що викликало бурхливу реакцію на трибунах.

У другому таймі Мудрик відзначився тільки жовтою карткою за надмірну агресію.

У турнірній таблиці «Челсі» перебуває на 9-му місці, маючи в активі 48 очок.

Жовта картка Коваленка

«Емполі» в гостях поступився «Аталанті» – 0:2.

«Бергамаски» забили наприкінці першого та на початку другого тайму.

Віктор Коваленко розпочав матч на лаві запасних. Український півзахисник з'явився на полі на останні 30 хвилин зустрічі. Наставник «Емполі» хотів переломити хід поєдинку, де його команда поступалася 0:2, тому випустив свіжих гравців. На жаль, Коваленко ніяк не посилив гру гостей. Ініціатива продовжувала залишатися на боці гравців «Аталанти», які контролювали гру. Єдине, чим запам'ятався Віктор - жовта картка за зрив швидкої атаки господарів.

У турнірній таблиці «Емполі» знаходиться на 17-му місці із 31-м очком. До зони вильоту тільки два пункти.

Ігнорування Зінченка, відпочинок для Луніна та хвороба Забарного

«Реал» в гостях мінімально здолав «Реал Сосьєдад» -1:0. Карло Анчелотті вирішив провести ротацію та поставив у ворота Кепу Аррісабалагу. Андрій Лунін провів весь матч на лаві запасних.

«Арсенал» здобув перемогу у дербі північного Лондона над «Тоттенхемом» – 3:2. Мікель Артета продовжує ігнорувати Олександра Зінченка, який просидів весь матч на лаві запасних.

«Борнмут» розгромив «Брайтон» – 3:0. Ілля Забарний не зміг зіграти проти колишнього тренера «Шахтаря» Роберто Де Дзербі через хворобу. Колишній оборонець «Динамо» вперше у сезоні не потрапив до заявки «вишень» на матч.

«Валенсія» в гостях поступилася «Барселоні» – 2:4. Попри те, що Роман Яремчук вже почав тренуватися, але до заявки «кажанів» на матч проти каталонців так і не потрапив. Роман ще не готовий грати.

«Дженоа» розгромив «Кальярі» – 3:0. Руслан Маліновський продовжує відновлюватися після травми, тому не потрапив до заявки «грифонів».

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mac_Gyver
К сожалению, СбУ сейчас находится в разобранном состоянии. Слишком много травм, либо плохая форма у тех кто играет.