Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 квітня 2024, 01:21
4607
7

Загострення боротьби за єврокубки. Полісся вирвало перемогу у Ворскли

Житомиряни забили вирішальний гол наприкінці поєдинку

| Оновлено 30 квітня 2024, 01:21
4607
7
Загострення боротьби за єврокубки. Полісся вирвало перемогу у Ворскли
УПЛ

У заключному поєдинку 26-го туру Української Прем'єр-ліги зустрілися житомирське «Полісся» та полтавська «Ворскла». Цього сезону суперники зустрічалися вже двічі. У першому колі житомиряни розгромили «зелено-білих» із рахунком 3:0, а полтавці взяли реванш у півфіналі Кубка України. Обидві команди претендують на потрапляння до єврокубків. Щоправда, «Ворскла» може знову опинитися на євроарені у разі перемоги над донецьким «Шахтарем» у фінальному протистоянні Кубка, а в чемпіонаті у полтавців зайняти потрібне місце шансів практично не залишилося.

Команди розпочали зустріч у високому темпі, і вже на 5-й хвилині гості створили загрозу воротам. Після навісу Бацули Пердута скинув м'яч на Кане, який у падінні пробив головою, і Кудрик у стрибку зреагував. Господарі атакували, активно використовуючи фланги, на яких загострити гру намагалися Михайліченко, Назаренко, Смоляков. Втім, небезпечних моментів не виникало, а удари з-за меж штрафного майданчика не загрожували.

У першому таймі спостерігалася рівна гра. Після інтенсивного початку поєдинку футболісти знизили оберти, віддаючи перевагу позиційним розіграшам м'яча. Перед перервою полтавці створили ще один момент, але Степанюк та Пердута не зуміли замкнути простріл до воротарського майданчика.

Незабаром після поновлення гри хороший шанс упустив Нестеренко, який у перерві замінив М'якушка. Гравця «Ворскли» вивели на ударну позицію у штрафному майданчику житомирського клубу, але він пробив невдало.

У середині другої половини зустрічі господарі поля встановили контроль над м'ячем та заволоділи територіальною перевагою. Пожвавив гру «Полісся» вихід на поле Танковського та Петряка. Саме Танковський заробив для своєї команди перспективний штрафний, з якого Мустафаєв пробив поряд зі стійкою.

Ключовою у матчі стала індивідуальна помилка Нестеренка. Гравець «Ворскли» в куті власного штрафного майданчика втратив м'яч. Футбольний снаряд відібрав Мустафаєв, який одразу зробив передачу на вільного Назаренка, і той розстріляв ворота. У час, що залишився, «зелено-білі» були змушені йти в атаку, а житомиряни на контрвипадах цілком могли збільшити свою перевагу. Втім, рахунок не змінився.

«Полісся» здобуло перемогу і до двох очок скоротило відставання від «Руха», який займає п'яту позицію. У наступному турі житомирський клуб прийматиме «Зорю», а «Ворскла» проведе гостьовий матч із «Металістом 1925».

Українська Прем'єр-ліга. 26 тур.

«Полісся» – «Ворскла» – 1:0

Гол: Назаренко (80)

Попередження: Танковський (71), Фортюне (76) – Мякушко (32), Хрипчук (73), Павлюк (92)

«Полісся»: Кудрик, Шабанов, Чоботенко, Смоляков, Михайліченко, Кушніренко (Ндукве, 87), Таллес (Танковський, 62), Мустафаєв, Козак (Петряк, 62), Назаренко, Фортюне (Грицук, 92)

«Ворскла»: Ісенко, Пердута, Хрипчук, Крупський, Бацула (Феліпе, 85), Павлюк, Кане (Глущенко, 81), Челядін (Толі, 81), Сіссоко, Мякушко (Нестеренко, 46), Степанюк

Арбітр: Микола Балакін (Київська область)

Стадіон «Центральний» (Житомир)

ПОЛІССЯ – ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

Заміни «Полісся»: Танковський – 6,5; Петряк – 6,0; Ндукве – б/о; Грицук – б/о.

Заміни «Ворскли»: Нестеренко – 5,0; Глущенко – б/о; Толі – б/о; Феліпе – б/о.

Події матчу

80’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Назаренко (Полісся).
Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Суттєві зміни. Як виглядає таблиця АПЛ 2023/24 перед останнім туром
Футбол | 16 травня 2024, 12:00 1
Суттєві зміни. Як виглядає таблиця АПЛ 2023/24 перед останнім туром

14–15 травня відбулися перенесені матчі 34-го туру чемпіонату Англії 2023/24

Ребров оголосив склад збірної України на товариські матчі перед Євро-2024
Футбол | 16 травня 2024, 17:00 101
Ребров оголосив склад збірної України на товариські матчі перед Євро-2024

На українську збірну чекають три товариські зустрічі

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Дуже здивувало якби була нічейка.Всі питання по Долганському мабуть зняті бо це мега провал.А ще 4 тури як грати не зрозуміло.Про кубок взагалі немає сенсу писати.Керівництво Ворскли обісралось по повній....
antt
Все-таки Полісся не відстає від Руха. Чотири тури залишилось, і два пункти різниця. І так кілька турів уже.
Микола Унгурян
Навряд чи, у Полісся складніший календар