Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 квітня 2024, 17:55
2197
8

Полісся – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

У житомирської команди ще зберігаються шанси поборотися за місце в єврокубку

| Оновлено 29 квітня 2024, 17:55
2197
8
Полісся – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

Завершить ігри 26-го туру української Прем'єр-Ліги поєдинок у Житомирі, де «Полісся» прийматиме полтавську «Ворсклу». Наразі підопічні Сергія Шищенка посідають 6 місце у турнірній таблиці, відстаючи від «Дніпра-1», який йде четвертим, на шість очок. Тому у разі перемоги «Полісся» може наблизитися і до дніпрян, і до «Руху», що розташувався на 5 позиції. Стосовно «Ворскли», то вона має 30 очок і 8 місце.

Полісся

Житомирські футболісти навесні виступають дуже нерівно, чергуючи вдалі матчі із просто провальними. Після 20-го туру це призвело до зміни головного тренера, але і з приходом Сергія Шищенка значного прогресу поки не спостерігається (3 поразки, з них дві з великим рахунком, при 2 перемогах). Проте запас очок, набраних у першій половині сезону, зберігає шанси для «Полісся» не лише фінішувати у верхній частині турнірної таблиці, а й продовжити боротьбу за місце в єврокубку на наступний сезон.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

У попередньому турі «Полісся» грало у Києві і поступилося «Динамо» 0:3. У середині другого тайму на 63-й хвилині гості залишилися у меншості, оскільки з поля був вилучений захисник Василь Кравець. Причому він примудрився отримати дві жовті картки з інтервалом у дві хвилини. Втім, на той час господарі поля вже вели із різницею у два м'ячі, тож на загальному результату поєдинку це ніяк не позначилося. Зрозуміло, що тепер Кравець не зможе допомогти своїй команді.

А ще у матчі з динамівцями травмувався захисник «Полісся» бразилець Тейлор. З урахуванням того, що ще один гравець основного складу форвард Пилип Будківський теж поки що знаходиться на лікарняному, тренерський штаб господарів може мати серйозні проблеми з вибором виконавців на майбутній матч.

Ворскла

А ось у підопічних Сергія Долганського наразі інші завдання. Після виходу до фіналу Кубка України, напевно, всі думки пов'язані з тим, щоб успішно підготуватися і провести головний матч сезону. Саме перемога у кубковому поєдинку забезпечить «Ворсклі» єврокубкову осінь цього року.

У чемпіонаті країни полтавська команда вже вище 7 місця навряд чи підніметься, та й до зони перехідних матчів далеко. Тож тут всі основні питання вирішено. До речі, як і «Полісся», «Ворскла» краще провела першу половину турніру і саме запас очок дозволяє їй триматися вгорі. Адже якщо подивитися глибше, то востаннє полтавці вигравали у 20-му турі у «Чорноморця» 1:0, після чого чотири матчі програли і лише в одному зіграли внічию з «Кривбасом» 1:1.

Цікаво, що незадовго до майбутнього матчу з'явилася інформація про те, що 19-річний захисник «Ворскли» та молодіжної збірної України Ілля Крупський невдовзі може перейти якраз у «Полісся». З огляду на цю обставину буде цікаво, чи вийде він в основі на гру у Житомирі. Тим більше, що попередній поєдинок із «Колосом» він пропускав через дискваліфікацію.

Статистика матчів

Матч першого кола у Полтаві несподівано завершився перемогою дебютантів Прем'єр-Ліги з рахунком 3:0. У житомирській команді тоді відзначилися Кушніренко, Макуана та Шастал. До цього суперники в елітному дивізіоні України не зустрічалися.

Орієнтовні склади:

«Полісся»: Бойко, Смоляков, Чоботенко, Шабанов, Михайличенко, Кушніренко, Танковський, Мустафаєв, Назаренко, Козак, Луїфер

«Ворскла»: Ісенко, Пердута, Павлюк, Хрипчук, Корнієнко, Нестеренко, М'якушко, Челядін, Кане, Сіссоко, Ковталюк

Прогноз на протистояння:

Перемога у цьому матчі більше потрібна «Поліссю», хоча «Ворскла» напевно не має наміру й надалі розкидатися очками. Тому гра має вийти рівною. Припустимо нічию 1:1.

29 квітня, понеділок

«Полісся» – «Ворскла»
Житомир. Стадіон «Центральний». 18:00
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ПОЛІССЯ – ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Микола Балакін (Київська область)
Прогноз Sport.ua — 1:1

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Карло в ударі. Як Анчелотті святкував чемпіонство з Реалом
Футбол | 13 травня 2024, 00:44 0
ВІДЕО. Карло в ударі. Як Анчелотті святкував чемпіонство з Реалом

Карло Анчелотті виграв з «Реалом» другий чемпіонський титул

Порадували Челсі. Арсенал виграв у Ман Юнайтед та повернув лідерство в АПЛ
Футбол | 12 травня 2024, 20:27 6
Порадували Челсі. Арсенал виграв у Ман Юнайтед та повернув лідерство в АПЛ

Матч завершився з рахунком 1:0 на користь «канонірів», єдиний гол забив Троссард

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nick07
Полісся ще може поборотись за єврокубки, ле навряд чи
Лига конференций без динамо
Атбшники выиграют