Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 квітня 2024, 12:20
1213
1

Желько ЛЮБЕНОВИЧ: «Радий, що в команді є такий футболіст, як Вакула»

Головний тренер «Миная» розповів про перемогу над «Чорноморцем»

| Оновлено 28 квітня 2024, 12:20
1213
1
Желько ЛЮБЕНОВИЧ: «Радий, що в команді є такий футболіст, як Вакула»
ФК Минай. Желько Любенович

Головний тренер «Миная» Желько Любенович розповів про перемогу своєї команди над «Чорноморцем» (2:0) в 26 турі УПЛ.

– Вітаю свою команду з перемогою. Вітаю президента з днем народження. Ця перемога для нього. Вітаю свою похресницю, у неї сьогодні день народження. Сьогодні багато добрих новин і свят. Дякую команді за перемогу. Сьогодні футболісти показали, що вони просто молодці. Я пишаюся ними. У мене немає слів. Я дуже щасливий. Ця команда рухається у правильному напрямку і ця команда має майбутнє.

- Ця гра – вже історія, треба дивитися в майбутнє. А найближче майбутнє – це «Верес». З одного боку, він грає посеред тижня – «Минаю» це на руку. З іншого боку, «Минай» віддає багато сил у своїх матчах. Як будете відновлювати команду до гри з «Вересом»?

- Ми встигли за п'ять днів підготуватися до «Чорноморця». У нас було менше часу, аніж у суперника, для підготовки до сьогоднішньої гри. А далі у нас буде тижневий цикл. Даю команді два дні вихідних. Можна не хвилюватися, ми будемо на сто відсотків готові до наступного матчу.

Хочу додати, що перед грою я дуже просив команду, аби зіграти на нуль в захисті. Востаннє на нуль ми грали проти «Металіста 1925». І ось сьогодні. Я подякував хлопцям за це.

Що стосується забитих м'ячів, то коли я приходив, то сказав команді, що ми повинні грати в атакувальний футбол і забивати. Власне, зараз ми це і робимо, ви бачите це на полі.

- Що сьогодні для вас як для тренера було найважче і найвідповідальніше по ходу гри?

- Для мене найважливіше було – це ігрова дисципліна. Аби підопічні дотримувалися того, про що я просив їх перед грою. Коли вони роблять те, про що ми домовляємося, я не сумніваюся щодо позитивного результату гри.

- Сьогодні кинулося у вічі те, що найбільш мотивованим на матч був Вакула. Він потребував окремих слів для налаштування чи емоції у нього зашкалювали самі по собі?

- Зашкалювали самі по собі. Я мало з ним говорив, бо я розумів, який у нього буде настрій. І він це показав на полі. Я радий, що у мене в команді є такий футболіст.

- Був момент, коли ви готували заміну, і Вакула думав, що піде з поля. А потім здивувався, коли зрозумів, що залишається. Залишили його, аби все ж забив своїй колишній команді?

- Шкода, що не забив, я хотів, аби він забив. Але у нас найважливіше – це команда, її результат. Що стосується заміни, то в той момент, коли вона відбувалася, я просто казав Вакулі, аби він перейшов на іншу позицію, у нас були коригування на полі.

- По грі ми все бачимо. А цікавить психологія наскільки важливий психологічний аспект і як вдалося знайти ключ до футболістів?

- Раніше у футболі про психологію сильно не думали, всі просто робили акцент на фізичній підготовці, а сьогодні психологія виходить на дуже важливий план. Ми працюємо, стараємося донести до футболістів все те, що від них вимагаємо. Також дуже важливий індивідуальний підхід до кожного гравця – це те, що може допомогти отримати від футболіста максимум.

- Сьогоднішня гра в плані сприйняття емоційного – найпозитивніша для вас як для тренера, чи раніше вже були схожі ігри?

- Зараз для мене найважливіша перемога у тренерській кар'єрі – сьогоднішня. Я казав команді, що ми можемо зробити цей крок вперед, що нам це дуже потрібно і що раніше вже кілька разів не використали свої шанси. Я говорив, що якщо зробимо цей крок сьогодні, то потім буде можливість і далі рухатися вперед.

- Раніше ви говорили про налаштування керівництва клубу на виховання гравців, що акцент змістився від збереження прописки в еліті до розвитку футболістів. Мова про порятунок навіть не йшла. Зараз ситуація інша?

- З першого ж дня перебування у клубі я хотів донести до керівництва, що у нас є шанси на порятунок, і що я вірю і буду вірити в це. Ми ніколи не відмовлялися від віри в те, що можемо залишитися. Ми ще нічого не зробили, ще багато роботи попереду. Але всі в клубі живуть для цієї команди, працюють для цієї команди і будуть надалі робити усе для того, аби «Минай» залишився в УПЛ.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Після фінального свистку в матчі Динамо – Шахтар сталася бійка
Футбол | 12 травня 2024, 07:01 23
ВІДЕО. Після фінального свистку в матчі Динамо – Шахтар сталася бійка

Класика в Класичному, поєдинок завершився з рахунком 1:0 на користь «гірників»

Шахтар – Динамо – 1:0. Як гірники вибороли чемпіонство УПЛ. Відеоогляд
Футбол | 11 травня 2024, 21:06 8
Шахтар – Динамо – 1:0. Як гірники вибороли чемпіонство УПЛ. Відеоогляд

Дивіться найцікавіші моменти центрального матчу 28-го туру УПЛ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
alex belogubko
а ЧО  он не подошёл --там супер ГРИ  таких не берёт