Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 24 квітня 2024, 12:24
16286
85

Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс

Команда Артети святкувала найбільшу перемогу в історії стосунків між цими колективами

| Оновлено 24 квітня 2024, 12:24
16286
85
Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс
Getty Images/Global Images Ukraine

Не тільки в українській Прем’єр-лізі існує таке явище, як перенесені матчі, тож коли в розкладі посеред тижня з’явився матч двадцять дев’ятого туру англійської Прем’єр-ліги, ніхто не здивувався. І це була дійсно велика афіша – лондонське дербі, у якому цього разу брали участь «Арсенал» та «Челсі», зустріч яких на полі «Емірейтс» була вже 64-ю в історії відносин цієї пари.

Певна річ, що для української публіки ця гра мала додатковий підтекст, оскільки на полі одночасно мали можливість перебувати два гравці національної збірної нашої країни – Олександр Зінченко та Михайло Мудрик. Звичайно, тільки за тієї умови, що головні тренери їхніх команд на це погодяться під час формування стартових складів. І якщо Маурісіо Почеттіно свій вибір зробив нам на радість, то Мікель Артета вже звичним для останніх тижнів чином обрав собі іншого лівого захисника. Ну то й нехай.

Його команда все одно в захисті майже не потребувала допомоги саме з того боку поля в першому таймі. «Сині», якщо й атакували, то через Мудрика, який за відсутності Палмера мав брати на себе ще більше роботи, однак провів, м’яко кажучи, невиразні 45 хвилин. Головними дійовими особами в його команді були інші люди – Джексон, наприклад, який знову то по м’ячу не влучить у чужому штрафному, то влучить так, що той полетить у стійку чужих воріт.

Загалом, нестабільність, що є фірмовою рисою «Челсі» в цьому сезоні. От навіть у грі їхнього голкіпера Петровича вона простежується. На четвертій хвилині сербський воротар пропустив під собою в ближній кут удар Троссара з лівого флангу штрафного, але потім зробив кілька таких сейвів, що питання залишалось тільки одне: «А чого одразу так не робити?».

У іншому, «Арсенал» намагався грати в свій звичний футбол, але ось цей зайвий тиск першої сходинки турнірної таблиці робить із командою Артети погані речі. Вона стає від цього невпевненою й дуже повільною, тому й були в «Челсі» ті гольові моменти, які команда Почеттіно не реалізовувала. А могла б і значно цікавішою цю гру зробити, якщо хоча б Дісасі якісно підставив ногу при своїй нагоді.

Але поразка після першого тайму з рахунком 0:1 – то таке. Можна грати, якщо тренер щось цікаве вигадає під час перерви, а гравці це потім виконають на футбольному полі. Легко здогадатись, що ці дві речі взагалі недотичні до сучасних «пенсіонерів». Після відновлення протистояння команда просто розвалились, а суперники цим сповна скористались.

«Арсенал» забив ще чотири голи. Але більш за все боляче фанатам «Челсі» було дивитись не за тим, як їхня команда нічого не намагається цьому протидіяти – до цього вже можна було звикнути, а те, що два з цих голів опинились на рахунку колишнього гравця «синіх» Кая Гаверца. Він ще й святкував перед своїми новими рідними прихильниками.

Ще два голи записав на свій рахунок захисник Бен Вайт, останній результативний удар якого взагалі й пострілом назвати було важко – так, просто підставив ногу для прострілу, а вийшов красивий гол за комірець Петровичу. Напевно, воротар «Челсі» був єдиним, кому на всі ті пропущені м’ячі було не байдуже, бо міг рахунок ставати й значно більшим.

Коли вже справу було зроблено, то Артета випустив на поле Зінченка, але з Мудриком вони розминулись на шість хвилин, тож суто українського протистояння, хоч і по різні боки поля, ми так і не побачили цього разу. Проте геть не українці відігравали провідні ролі в цій виставі. «Челсі» знову показав, що він – «Челсі» зразка останніх кількох років.

У наступному турі «Арсенал» зіграє гостьове дербі Північного Лондона проти «Тоттенгема», а команда Маурісіо Почеттіно поїде за додатковими голами у власні ворота в гості до непередбачуваної бірмінгемської «Астон Вілли».

Англійська Прем'єр-ліга. 29-й тур.

«Арсенал» – «Челсі» - 5:0

Голи: Троссар, 4, Вайт, 52, 70, Гаверц, 57, 65

Попередження: Троссар, 45, Вайт, 77 – Гілкріст, 42, Кукурелья, 43

«Арсенал»: Рая – Томіясу (Зінченко, 72), Магальяйнс, Саліба, Вайт – Райс, Парті (Жезус, 73), Едегор – Троссар (Жоржиньо, 72), Гаверц (Мартінеллі, 72), Сака (Вієйра, 82).

«Челсі»: Петрович – Кукурелья, Бадьяшиль, Дісасі, Гілкріст (Сілва, 79) – Енцо (Чалоба, 67), Кайседо – Мудрик (Стерлінг, 66), Галлагер, Мадуеке (Казадеї, 78) – Джексон.

Арбітр: Саймон Гупер (Свіндон, Англія).

Стадіон: «Емірейтс» (Лондон, Англія).

Удари (у площину): 27 (10) – 7 (1)
Кутові: 4 – 2
Офсайди: 3 – 0.

АРСЕНАЛ - ЧЕЛСІ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 8°C

Події матчу

70’
ГОЛ ! М'яч забив Бен Уайт (Арсенал).
65’
ГОЛ ! М'яч забив Каі Хавертц (Арсенал).
57’
ГОЛ ! М'яч забив Каі Хавертц (Арсенал).
52’
ГОЛ ! М'яч забив Бен Уайт (Арсенал).
4’
ГОЛ ! М'яч забив Леандро Троссар (Арсенал).
Оцініть матеріал
(92)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 06 травня 2024, 08:17 0
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Одна з найвідоміших тенісних пар розлучилася
Теніс | 05 травня 2024, 16:51 2
Одна з найвідоміших тенісних пар розлучилася

Стефанос Циципас і Паула Бадоса більше не разом

Коментарі 85
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
anacreon
Мудрик - "обнять і плакать". Дивитися його ігри це вже мазохізм. Мені набридло.
Remark
А Мішу не чіпайте! Хейтери Ви всі.
Дайте йому ще трошки часу. І він, як казали дві великі футбольні людини і геніальні експерти - Срна і Палкін, стане футболістом про якого говоритиме ВСЯ Європа!
Boodya
Та й питання, а куди доклався Зінченко?
Falko
Казали, Міша не може себе показати, бо його ігнорують. Сьогодні як раз достатньо через його фланг грали, Стерлінг на лавці сидів, авторитет Палмера не заважав. І?
Перець
Мільйони-лімони ще не поспіли, в наступному сезоні, якщо залишається Почетіно гра буде та сама на жаль
Boodya
По старій пам'яті вивіска була топова, а гра виявилась в одні ворота.
І по класиці:
Який в нас сьогодні Мудрик?☺️
Remark
Челсі з безрезультативним Мудриком програв Арсеналу з Зінченко.
В кращих традиціях спорт.юа саме так мала називатися стаття.
П. С. Дуже хвилююся за Дмитра 1.5 IQ, пропав хлопець,невже звільнили з ботоферми? 😢
Anna.
Гра Челсі сьогодні суцільний жах, Палмер прямо як знав коли захворіти, і не приймати участі в цьому позорі. Арсенал накидав їм 5 навіть не сильно напружуючись 
Умник
Миллиард за 9 место)))).
20.млн и 3 место в ла лиге)))) Жирона
15 млн и 4 место Болонья в Серии А
До 100.млн Байер 1 место.
Бардак во всем в клубах таких как, Челси Мю приводит просто к насмешкам.
Мудрыку желаю удачи и ухода в другой любой клуб мира, где есть менеджмент, четкая цель, скромность, атмосфера, и комфорт для жизни.
Login_loginchuck
Норм, от тотенхема ждем того же
Octopus
Без шансов для Челси.
Совершенно потрясающая статистика забитых/пропущенных у Арсенала, я бы сказал чемпионская. У вратаря Райи 14 сухих матчей, больше всех в АПЛ.
Обидно будет, если не хватит одного очка для первого места, Арсенал полностью заслужил стать чемпионом АПЛ в этом году, особенно учитывая то, что в играх с Сити забрали 4 очка.
Миша Воронко
Зина, как всегда! Хоть попиарился! Коноплночка - √2
roman75zpr
У Арсенал в этом сезоне результативность, конечно, феноменальная. Куда там нынешнему Челси до него...
anacreon
Мартінеллі дурний.... На останній хвилині його Зінченко вивів один на один і не забив. Так би Зіні пішов асист в статистику.
vovei
Мудрик тоже поучавствовал- смотрел футбол. Еще один болельщик на подходе- Судаков.
Boodya
Челсі це звичайно біль ще та.
На папері команда повинна в першу п'ятірку лідерів входити, а на ділі в середині плаває
ViAn
При всій об'єктивній якості у грі Арсеналу у цьому матчі треба замітити, що Челсі в суботу грав проти МанСіті. Дуже складний кубковий матч, який забрав точно більше сил, ніж у Арсеналу матч проти Вулвз. Арсенал просто був свіжішим. Тут все об'єктивно.
Вано Камикадзе
Автор , "зустріч на Стемфорд Брідж"?  Може Емірейтс? 
Mr Voevudskiy
Вынос никчёмных овощей)
Первый Среди Равных
"Доклався" , випустили після 5-0 коли вже все ясно. Більше після того і не забили.