Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 квітня 2024, 04:06
2547
29

Пригадали старі образи. Кривбас здобув вольову перемогу над Чорноморцем

Команда Вернидуба забила вирішальний м'яч без огляду на стан одного із суперників у чужому штрафному

| Оновлено 21 квітня 2024, 04:06
2547
29
Пригадали старі образи. Кривбас здобув вольову перемогу над Чорноморцем
УПЛ

Черговий футбольний вікенд змушує нас повертатись до невпинного плину сезону української Прем’єр-ліги, і оскільки за календарем уже дійшла справа до двадцять п’ятого туру української Прем’єр-ліги, то ми говоримо фактично про початок фінішної прямої. Певна річ, що із зауваженням про нерівномірну кількість матчів, які встигли провести команди станом на зараз, але й тут останнім часом усі намагаються надолужувати свій прогрес.

Зокрема, у одеського «Чорноморця» ще була одна гра в запасі в той момент, коли колектив Романа Григорчука приймав удома криворізький «Кривбас», якого ще дуже рано списувати з рахунків у чемпіонських перегонах. Однак команда Юрія Вернидуба приїхала до Одеси з двома нічиїми поспіль за плечами, тож хоч не хоч, а ця зустріч для «червоно-білих» мала стати відправною точкою. Але куди? До продовження перегонів із «Шахтарем» та «Динамо», або все ж таки прямої конкуренції з «Дніпром-1» та «Рухом»?

Напруга в грі є, боротьба є, протистояння тренерських думок є – то що ж це виходить? Перед нами топовий матч УПЛ? Цілком можливо, що так воно й було, бо в першому таймі ми подивились на дуже змістовний футбол від обох команд. Так, ударів по воротах та карколомних моментів було обмаль, але ж усе одно не було навіть незначного бажання відволікати увагу на щось інше, окрім цієї гри.

І тут заслуга належить як «Кривбасу», який прогнозовано більше намагався атакувати, так і «Чорноморцю», який не полишав надій підловити на цьому суперників заради власних контратак. Звідси й цей динамічний футбол, який тримав у напруженні гостей, і в підсумку вони з тиском таки не впорались. У команди Вернидуба був усього один реальний момент для взяття воріт – дальній удар Хомченовського, який потягнув Варакута.

Але у відповідь криворіжцям прилетіла повноцінна контратака через лівий фланг аж на 44 хвилині, коли Авагімян подав до штрафного, а Брагару таки пробив із-під групи захисників упритул до лівої стійки воріт Маханькова. Явно не на таке завершення першої половини очікував тренерський штаб «Кривбасу», але чергова за цей день повітряна тривога в Одесі давала час гостям у перерві на те, щоб не те що корективи в гру внести, а взагалі новий план на 45 хвилин написати.

Воно й вийшло в підсумку так, що десь за пів години гості повернулись на поле не тільки з двома замінами, а й із свіжими ідеями в атаці. І якими ж ефективними – Хомченовський першою ж передачею розрізав центр чужого штрафного та вивів на побачення з воротарем Луньова, а той не залишив Варакуті жодних шансів на порятунок команди.

Коли ж «Кривбасу» вдається такий початок тайму, то далі його в цьому сезоні практично неможливо спинити. Команда Вернидуба просто бігла вперед увесь час, а «Чорноморець» тримався-тримався й здався остаточно на 74 хвилині. Хоча тут важливе уточнення – падіння Салюка після зіткнення з Бадібангою в центрі штрафного гравці «червоно-білих» навіть не зауважили, а дограли епізод до подачі з правого флангу від Задераки на Бандейру на ближню, а той забив головою свій перший гол у кар’єрі в УПЛ. Цікаво, що з приводу дотримання «fair play» тепер казатиме Вернидуб?

Як виявилось, для «моряків» той удар став фатальним і більше їх просто не вистачило ні на що в цій грі. Кудись побігла вперед команда Григорчука під завісу вже компенсованого часу, але, окрім спроби пробити через себе від Салюка, яка пішла до рук Маханькова, більше нічого створити не вдалось. Наче геть інша команда вийшла після пів години відпочинку.

Наступними вихідними одеський «Чорноморець» поїде в гості до закарпатського «Миная», тоді як криворізький «Кривбас» удома гратиме проти харківського «Металіста 1925».

Наші оцінки:

«Чорноморець» (заміни): Огіря – 6,0, О. Кузик – б/о, Ієде – б/о, Голуб – б/о.

«Кривбас» (заміни): Микитишин – 7,0, Задерака – 7,0, Твердохліб – б/о, Понєдєльнік – б/о, По – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 25-й тур.

«Чорноморець» – «Кривбас» - 1:2

Голи: Брагару, 44 – Луньов, 47, Бандейра, 72

Попередження: Васильєв, 30, Авагимян, 55, Єрмаков, 75, Огіря, 90 – Луньов, 74, По, 90+2

«Чорноморець»: Варакута – Єрмаков, Гучек (Ієде, 80), Салюк, Путря – Брагару, Васильєв (Огіря, 50), Альваренга (О. Кузик, 80) – Штогрін, Авагімян, Бадібанга (Голуб, 90).

«Кривбас»: Маханьков – Дібанго, Стецьков, Сантіні, Бандейра (По, 90) – Хомченовський, Бізімана – Соса (Микитишин, 46), Луньов (Твердохліб, 76), Д. Кузик (Понєдєльнік, 82) – Кожушко (Задерака, 46).

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава).

Стадіон: «Чорноморець» (Одеса).

Удари (у площину): 6 (2) – 9 (4)
Кутові: 2 – 5
Офсайди: 0 – 0.

ЧОРНОМОРЕЦЬ - КРИВБАС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 16°C

Події матчу

72’
ГОЛ ! М'яч забив Бандейра (Кривбас).
47’
ГОЛ ! М'яч забив Максим Луньов (Кривбас).
44’
ГОЛ ! М'яч забив Максим Брагару (Чорноморець).
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому
Футбол | 03 травня 2024, 00:06 11
Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому

Перший півфінальний матч Ліги Європи казкова команда Хабі Алонсо залишила за собою на чужому полі

Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі
Футбол | 03 травня 2024, 07:01 3
Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі

«Ліверпуль», незважаючи на втрату шансів на титул АПЛ, зумів виконати завдання мінімум

Коментарі 29
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
😼
Кривбас молодці👏 Нова команда у євролізі
Remark
ОтсосіТі, пі дар руснявий, ти таке тупе, як і твоє стадо на болотах. Ти навіть не спромігся собі вибрати норм аватар без печатки на фото. А печатка в тебе з руснявого сайта https://mirkitajaточкаru
Remark
Ахаха🤣🤣🤣 представник ФК Щур написав про феєр плей 😅
Це самий неочікуваний смішний комент за сьогодні....
Фух ... п ля 😄 Дякую, трошки проржався)))
Remark
ЕріхМаріяШевченко - це ще одна сволота з болотної ботоферми. Вже втретє тут на гілці видаляє і заново пише свій комент про поняття фейр плей🤣 Які ж вони тупі ці представники ФК Щур.
FunnyCat_____
Кривбасс таки хочет в Еврокубки 
maxno
Так получается игрок соперника лежит останавливать игру надо команде которая ведёт атаку ? По мнению редакции спорт уа . Так получается . 
maxno
А який стан игрока був він лежить потім встав та пішов і що призвело не чого . Чого лежать. 
serhiy
Я знав що вболівальники Шахтаря бидло,але не думав що на стільки. )
OtsoCity
Ухилянт remark боягуз, навіщо ти поставив собі аватарку з дідом,  який схожий на кацапського актора тихонова (штірліц), ти кацапський щур смердючий ?
Max-Morlock
Интересно, что по поводу соблюдения «fair play» теперь будет говорить Вернидуб?
Что?
OtsoCity
Хвойда суркисів під нікнеймом remark, ухилянт та щур кацапський, він злякалися відповісти де ввн сховався від тцк та всрався зараз під себе, та на відповідає  чого не захищає українську землю боягуз 
alex belogubko
ЧО уберите ГРИ и всё наладится--13 проигрышей --есть ГУРУ-АНТОНОВ-ШАРАН -КАЛИТВЕНЦЕВ а это ГРИ гоните срочно пока не попали в 1 лигу --у него проблема с мозгами
OtsoCity
Щур смердючий remark боягуз, ти що втік від тцк до Великобританії?Чого ти щур всрався та злякався захищати українську землю?
AK.228
КР👍👍 підтискайте мусорят