Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Англії
| Оновлено 20 квітня 2024, 19:15
3615
5

Манчестер Сіті – Челсі. Прогноз і анонс на матч Кубка Англії

Легендарний «Вемблі» готовий зустрічати Михайла Мудрика

| Оновлено 20 квітня 2024, 19:15
3615
5
Манчестер Сіті – Челсі. Прогноз і анонс на матч Кубка Англії

У суботу, 20 квітня, в Лондоні на стадіоні «Вемблі» відбудеться півфінальний матч Кубка Англії з футболу, у якому зіграють «Манчестер Сіті» та «Челсі». Стартовий свисток рефері Майкла Олівера з Ашингтона пролунає о 19:15 за київським часом.

Манчестер Сіті


Кілька днів тому «Манчестер Сіті» співали дифірамби й підбирали суперника в півфіналі Ліги чемпіонів УЄФА, але ніхто не міг тоді припустити, що саме український воротар мадридського «Реала» Андрій Лунін у серії пенальті на «Етіхаді» поставить хрест на амбіціях команди Жузепа Гвардіоли щодо повторення треблу. «Містяни» вилетіли з єврокубків і тепер у них залишаються ще два турніри, де все одно необхідно перемагати.

У майбутній грі «Манчестер Сіті» вважатиметься господарем поля, але оскільки з півфінальної стадії матчі найстарішого, із відомих, клубного змагання відбуваються виключно на «Вемблі», то це буде лише простою формальністю. Легко здогадатись, що фанатам суперників команди Гвардіоли просто ближче добиратися до головної арени країни, аніж гостям столиці.

Але контексту це не змінює. «Сіті» є фаворитом серед четвірки команд, які все ще ведуть боротьбу за Кубок, і клуб із Манчестера водночас налаштований повторити дербі міста у фіналі. Тут, щоправда, необхідно буде, щоб і «Манчестер Юнайтед» днем пізніше не зійшов з дистанції. У той самий час, «містянам» ще треба тримати в голові чемпіонські перегони і не загратись якось випадково до умовної серії пенальті – потім можна не зійтися за графіком відновлення перед грою чемпіонату посеред наступного тижня.

Челсі


Як би там не склались справи найближчими кількома тижнями, цей сезон лондонський «Челсі» вже не зможе завершити виконанням своєї головної задачі в чемпіонаті – навіть математичні шанси потрапити до єврокубків уже перебувають на рівні похибки. А тут ще й представники АПЛ у чвертьфіналах єврокубків догралися до того, що п'яте місце в Лізі чемпіонів Англії так і не дісталось. Отже, у команди Маурісіо Почеттіно залишається Кубок Англії в якості останніх воріт до Європи.

Очевидно, що з жеребом «пенсіонерам» не пощастило – куди їм зараз протистояння з чинним чемпіоном, якщо навіть «Шеффілд Юнайтед» для нинішнього «Челсі» раптом може стати «міцним горішком»? Дійсно, це ж не «Евертон», який можна буквально переїхати на «Стемфорд Брідж» (6:0). Тут ще й лазарет накладає свій відбиток наприкінці сезону. Легше стало тільки менеджерам роздягалень на англійських стадіонах – їм тепер не треба приносити додаткові крісла, а гравцям тулитися в коридорах.

Утім, Почеттіно зараз не до жартів зовсім. Його встигають по кілька разів «звільнити» за ходом кожної гри через вельми своєрідний стиль команди, який все ще ніхто не може розгадати. За великим рахунком, у «Челсі» що не матч, то абсолютно новий виступ, тому за командою просто цікаво спостерігати, оскільки ніколи не знаєш, що чекає попереду. Гравцям ось тільки від цього не легше. Михайлу Мудрику – зокрема, бо час спливає, а ключову роль «десятці» так і не віддають. Коул Палмер, вихованець якраз-таки «Сіті», нині запалює в кожному матчі.

Історія зустрічей


«Манчестер Сіті» і «Челсі» зустрічалися між собою 179 разів у рамках Прем'єр-ліги, Кубка Англії, Кубка англійської ліги, Суперкубка Англії, Чемпіоншипа, Ліги чемпіонів УЄФА і Кубка володарів кубків. «Сині» лідирують за кількістю перемог – 71 проти 66 у суперників і ще 42 рази команди грали внічию. Різниця голів – 242:247. Востаннє суперники зустрічалися в лютому поточного року – на «Етіхаді» була нічия 1:1. Голи забивали Родрі та Рахім Стерлінг.

Орієнтовні склади


«Манчестер Сіті»: Ортега – Вокер, Стоунз, Діаш, Аке – Родрі – Фоден, де Брюйне, Альварес, Доку – Голанд.

«Челсі»: Петрович – Гюсто, Чалоба, Сілва, Чілвелл – Кайседо, Фернандес – Палмер, Галлахер, Мудрик – Джексон.

Не зіграють: ... – Фофана, Лавіа, Угочукву, Нкунку, Джеймс.

Під питанням: Аканджі, Голанд, де Брюйне – Стерлінг, Санчес, Колвілл, Фернандес, Дісасі.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутньому поєдинку голи забиватимуть обидві команди. Нашою ставкою буде позиція – Обидві заб'ють.

20 квітня, субота

«Манчестер Сіті» – «Челсі»
Лондон. «Вемблі». 19:15
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Setanta
МАНЧЕСТЕР СІТІ – ЧЕЛСІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Майкл Олівер (Ашингтон, Англія)
Прогноз Sport.ua – прохід «Манчестер Сіті»
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
😼
МС положе члєнсі на лопатки або поставить на коліна, це найулюбленіша поза АККхуя22.. або той самий отсосите, який полюблЯє брати в рота за сто грам омивайки для скла
Sheva19
Тут без вопросов .Если Сити надо этот трофей то вынесут пенсионеров прям на кладбище 
ErichMariaШевченко
Жаль что Зинченко не сможет поболеть за Мудрика на трибуне.
Лига конференций без динамо
Челси с мишкой должно наказать сити и выйти в финал