Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

17.04.2024 15:30 – FT 1 : 3
3 грудня 2023 матч перервано на 2-й хв через повітряну тривогу. Догравання – 17 квітня 2024 року
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 квітня 2024, 22:01
8595
130

Два різних тайми. Динамо розібралось із Минаєм у Києві

Перенесений матч команда Шовковського відзначила впевненою перемогою

| Оновлено 17 квітня 2024, 22:01
8595
130
Два різних тайми. Динамо розібралось із Минаєм у Києві
УПЛ

Оскільки черговий розіграш української Прем’єр-ліги проводиться в буремні часи, то й не дивно, що певна кількість матчів у нас відбуваються в незаплановані заздалегідь терміни. Як, наприклад, сталось із грою шістнадцятого туру національної першості поміж закарпатським «Минаєм» та київським «Динамо». Вони мали зіграти ще на початку грудня й навіть устигли ввести м’яч у гру, але вже на другій хвилині пролунав сигнал повітряної тривоги.

І якщо з цією вимушеною затримкою було важко щось заподіяти командам, то вирішити питання щодо освітлення на стадіоні, який приймає матчі УПЛ, усе ж таки треба було заздалегідь. А то «раптово» виявилось, що на початку зими проводити матчі о 15 годині й пізніше вже неможливо без штучного світла. Тож гру довелось перенести, а «Минаю» в підсумку – поступитись правом власного поля, бо цього разу від гріха подалі команди зустрічались уже в столиці.

За великим рахунком, у цій зустрічі варто розглядати кожен тайм окремо один від одного. У першу чергу, через стиль гри номінальних господарів поля. «Минай» не те щоб погано провів час до перерви, а просто провалив цей відтинок зустрічі, так і не нав’язавши суперникам атакувального футболу. Тому й отримала команда Любеновича свої два м’ячі, після чого лише оптимісти та палкі вболівальники могли залишати закарпатцям шанси на порятунок.

Уже на п’ятій хвилині голом після красивої стінки з Ванатом на центральному вході до чужого штрафного відзначився Буяльський, а трохи ближче до середини першого тайму «Минай» затиснули всередині штрафного настільки, що Нємчанінов необачно зрізав у сітку власних воріт простріл Ярмоленка з правого флангу чужих володінь. Поміж цими двома епізодами в «Динамо» було ще чимало можливостей додатково збільшити власну перевагу, але команда обмежилась лише цими двома м’ячами. І це також зрозуміло – попереду важкі вихідні.

У другому ж таймі ми очікували на традиційний футбол киян із утриманням переможного рахунку. І якщо з другою частиною завдання вони в підсумку впорались, то цієї самої «традиційності» в їхніх діях узагалі не було. Любенович помахом тренерського пензля зніс свою пару на вістрі атаки під час перерви й повернувся до більш традиційного вибору складу. І це спрацювало.

Не безпосередньо, а побічно, але таки спрацювало. На 48 хвилині Кораблін закрутив м’яч у ближню дев’ятку на завершення передачі Вакули з лівого флангу, і таким чином значно пожвавив саму гру. Його команда підхопила цей настрій і в подальшому створила Бущану чимало проблем.

Воротар «Динамо» в деяких епізодах залишався фактично єдиним, хто хоч якось міг вплинути на ситуацію у власному штрафному, коли рятував від ударів Ременяка чи Устименка, тоді як захист «біло-синіх» звично губив своїх гравців під опікою в критичні моменти. Шовковський через це помітно нервував і воно не дивно – десь посеред другого тайму взагалі здавалось, що на полі перебуває тільки одна команда. І це не «Динамо», певна річ.

Але казкової історії для «Миная» з цього матчу таки не вийшло. Гості зняли з гри досвідчених Ярмоленка та Буяльського наприкінці основного часу, але й без них Дубінчак черговим прострілом із лівого флангу знайшов Волошина, а той не згаяв нагоду забити черговий гол у цьому сезоні. Для нього це взагалі слушна тема, бо наступний матч у чемпіонаті пропускатиме через вилучення в грі проти «Олександрії», тож тут тонкощі регламенту хоч дозволили не втратити ігровий ритм.

Вихідними закарпатський «Минай» гратиме вдома проти львівського «Руху», а київське «Динамо» прийматиме житомирське «Полісся».

Наші оцінки:

«Минай» (заміни): Ременяк – 6,5, Устименко – 6,0, Семотюк – 6,0, Гунічев – б/о, Корнійчук – б/о.

«Динамо» Київ (заміни): Шапаренко – 6,0, Шепелєв – 6,0, Діалло – 6,0, Пономаренко – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 16-й тур.

«Минай» – «Динамо» Київ - 1:3

Голи: Кораблін, 48 – Буяльський, 5, Нємчанінов, 28 (авт.), Волошин, 87

Попередження: Дмитрук, 60, Кисіль, 90+1 – Ярмоленко, 55, Ванат, 75

«Минай»: Бандура – Дмитрук, Скиба, Нємчанінов, Кисіль – Вакула (Корнійчук, 88), Петько, Вітенчук (Семотюк, 66), Кораблін (Гунічев, 87) – К. Попов (Ременяк, 46), Демиденко (Устименко, 46).

«Динамо» Київ: Бущан – Дубінчак, Дячук, Д. Попов, Тимчик – Андрієвський – Кабаєв (Шапаренко, 46), Буяльський (Шепелєв, 61), Ярмоленко (Діалло, 61), Волошин – Ванат (Пономаренко, 89).

Арбітр: Олександр Шандор (Львів).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

Удари (у площину): 8 (3) – 23 (5)
Кутові: 2 – 10
Офсайди: 0 – 3.

МИНАЙ - ДИНАМО КИЇВ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Події матчу

86’
ГОЛ ! М'яч забив Назар Волошин (Динамо Київ).
48’
ГОЛ ! М'яч забив Тимур Кораблін (Минай).
29’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Ванат (Динамо Київ).
5’
ГОЛ ! М'яч забив Віталій Буяльський (Динамо Київ).
Оцініть матеріал
(65)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мінус Гофф та Коллінс. Стали відомі учасниці 1/4 фіналу турніру в Мадриді
Теніс | 30 квітня 2024, 07:01 3
Мінус Гофф та Коллінс. Стали відомі учасниці 1/4 фіналу турніру в Мадриді

Свьонтек вибила Соррібес-Тормо, Даніель програла Соболенко, Коко вилетіла від Кіз

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар випереджає Динамо на 4 очки, Кривбас – третій
Футбол | 30 квітня 2024, 06:30 99
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар випереджає Динамо на 4 очки, Кривбас – третій

Команда Юрія Вернідуба входить до топ-3, значно відірвавшись від Дніпра-1

Коментарі 130
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sahka1981
Очікувана перемога. Другий тайм звісно можна було для ДК і краще зіграти, а так інтригу тримали до голу Волошина.
DK1961
У сосущегоугорода 15 слов в словарном запасе, меньше, чем у Эллочки людоедки. Ему срочно лечится надо, а ОНО все СВОЕ на вентилятор из компа вываливает...
Виктор Войцеховский
Опять тут адепты ржавой ордловской трубы бегают. Водки нет, полупокеры. 
FunnyCat_____
и снова шахтер на первом месте лишь благодаря кабинетной победе над Александрией!
из года в год одно и то же 
Saar
З перемогою Динамо!!!👍👍👍👍
FunnyCat_____
Динамо благородно поступило, дав возможность Минаю,  на поле выяснить кто сильнее, не смотря на то что те не подготовили, по регламенту стадион, при первой встрече
это и отличает, нормальную команду с традицией историй и болельщиками, от недоклуба который при первой возможности несся в кабинет чтобы заработать там три очка в матчах с такими грозными соперниками как Полтава и Ингулец!
Умник
В первом тайме могли закрыть игру 5 забить.
Но это ж Динамо.
Мы помучаем болельщиков
DK1961
Заря вполне может продолжить традиции и ДВАЖДЫ подряд обуть ФК Крыса. Все зависит от судеек в первую очередь
sania
Діма -перчик вже боїться під час матчу вилазити, аби не товкли носом. Починає після всіх працювати, але і тут його товчуть
Умник
А чувствуете  в прямом смысле очко господа Шахтеровцы?))))
PUMA
+3 идём дальше 
Pavel_i_CO
Всіх киян та вболівальників Динамо Київ з перемогою. Ванат закріпив за собою першу сходинку бомбардирів УПЛ, Владислав -  найкращий гравець по системі гол+пас, Буяльський - найкращий асистент чемпіонату. Завтра вболіваємо проти ДНОнєтскіх щурів
sania
Я не втомлююсь дивуватись ботві кротячій. Понапридумкють собі ніків на зразок Відсосиновик,  ПерчикТер, Френк Підер і т.п і ображаються, що з них кепкують. Чи вам модератор на ботофермі їх по приколу дає?
Pavel_i_CO
Отсосітя, ти ж про совкову перемогу шахтьора писав, потім про кубок УЄФА. Ти вже визначись, які трофеї, з яких часів, рахувати. Динамо Київ, при совкє, двічі Кубок Кубків брало і Суперкубок УЄФА. При цьому двоє динамівців Золотий М'яч отримали, а твій шахтьор може лише про 6-0 в 1950-му році згадувати?? У вас "славетна" історія)))
Микола Захарченко
Динамо виграло - гравці роблять все можливе для перемоги . Але з грою не все ок . Не вистачає балансу між ланками , багато сумбуру при атакуючих діях , не на висоті реалізація моментів , але це ж тільки Минай , у грі з суперниками з верхньої частини таблиці це може відгукнутися ( Ванату взагалі потрібно в церкву сходити ) . Другий тайм - знову втрата концентрації , що могло призвести до поганих наслідків ( як у грі з Вересом та ЛНЗ ) . Шовковський перебудовує гру команди , цей процес займає час та не проходить безболісно ...
Перець
Тотак щоб була інтрига
Pavel_i_CO
Отсосітя, якщо ти вирішив згадати чемпіонати совка, то у Динамо Київ 13-ть чемпіонств, а у ДНОнетскіх - НУЛЬ
Remark
Чемпіонський фініш від Динамо спостерігаємо!
OtsoCity
Всеукраїнське футбольне дербі-найбільша перемога «Шахтар» 6–0 «Динамо» (26 липня 1950)