Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

17.04.2024 15:30 – FT 1 : 3
3 грудня 2023 матч перервано на 2-й хв через повітряну тривогу. Догравання – 17 квітня 2024 року
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 квітня 2024, 17:28
8469
93

Минай – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Розпочали в грудні, закінчать, сподіваємось, в квітні

| Оновлено 17 квітня 2024, 17:28
8469
93
Минай – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Динамо Київ

В середу, 17 квітня, відбудеться догравання поєдинку 16 туру Української Прем'єр-ліги, в якому гратимуть закарпатський «Минай» та київське «Динамо». Гра пройде в Києві на полі стадіону «Динамо» ім. Валерія Лобановського, початок – о 15:30.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Коротка передісторія поєдинку

Всі пам'ятають, який в нас, м'яко кажучи, неадекватний сусід по північно-східну сторону державного кордону, тому перенесення початку матчів та перерви в них через повітряні тривоги не є рідкістю. Але в цьому матчі все пішло набагато далі.

Він розпочався 3 грудня 2023 року о 13:00 і протривав одну хвилину і вісім секунд, після чого був зупинений через тривогу. Після її закінчення дограти цього ж дня вже не було можливості через відсутність штучного освітлення на стадіоні «Миная». Пропонувалося командам дограти буквально в наступні кілька днів, але кияни відмовилися через свій важкий календар, тому, щойно стало відомо, що 3 грудня матч точно не вдасться дограти, «динамівці» відразу ж вирушили до Києва.

Далі розпочався такий, на жаль, звичний для українського треш і бардак – стадіону «Минай» було заборонено в подальшому приймати матчі УПЛ через відсутність штучного освітлення. Чим керувалися люди, відповідальні за атестацію стадіону перед початком чемпіонату, викликає запитання. Проте представники закарпатського клубу не надто журилися – в УАФ мала змінитися влада і «Минай» сподівався, що команда Андрія Шевченка знову відновить дозвіл грати команді на своєму стадіоні. Так, власне, і сталося (як видно, типова ситуація – рішення залежить не від критеріїв, а від людей).

Проте гра все ж відбудеться в Києві, а не в Минаї – ще в грудні Ігор Суркіс заявив, що буде справедливо, якщо його команда не поїде знову в Ужгород, а чекатиме на «Минай» в Києві. Керівництво закарпатців показово пограло м'язами, спершу категорично відмовилося, що тоді, що навесні, але все ж згодилося на умови «Динамо», аргументувавши це тим, що так буде зручніше з точки зору логістики – мовляв, все одно гру попереднього туру проти «Оболоні» грали в Києві, тому, щоб не витрачати час на переїзд, вирішили витратити його на тренування в столиці. Проживання та тренування «Миная» відбувається за рахунок «Динамо», як правило, в подібних ситуаціях президент киян демонструє благородство і не скупиться.

Минай

Дозволю собі процитувати анонс грудневого поєдинку.

«Минай» вже долучився до списку команд УПЛ, які в цьому сезоні поміняли тренера (нагадаємо, що це встигли зробити «Дніпро-1», «Шахтар», «Зоря» (двічі), «Динамо», ЛНЗ). Команду від Володимира Шарана, який показував цього розіграшу незадовільні результати, прийняв Желько Любенович. Відомий колишній футболіст «Зорі» вже встиг провести на чолі команди один матч, в якому минулого туру мінімально поступився «Кривбасу».

Таким чином, «Минай» з відривом від інших команд перебуває на дні турнірної таблиці. Команда набрала всього лише 6 очок, причому всі – завдяки нічиїм, забила тільки шість голів (відзначалися три футболісти – Вітенчук, Твердохліб та Гунічев). Востаннє забити вдалося ще 23 вересня, тоді пропустило «Полісся». Варто відзначити, що один з шести голів від «Минаю» пропустило якраз «Динамо» в грі першого кола, що закінчилася з рахунком 4:1 на користь киян.

Желько Любенович, коментуючи гру проти «Кривбаса», сказав, що хоче прищепити команді той футбол, в який грав сам – насамперед з контролем м'яча. Варто відзначити, що спеціалістові належить провести в цьому плані ще багато роботи.

Що ж змінилося за цей період? «Минай», як і тоді, останній, але тепер в команди є 15 очок – до шести нічиїх, про які йшлося вище, додалися ще три, а також було здобуто дві перемоги. Ситуація в загальному покращилася і не виглядає такою безнадійною, як в грудні, навряд чи вийде уникнути перехідних матчів, а от спробувати не вилетіти напряму можна постаратися.

Роззабивався форвард Денис Устименко, який тепер є беззаперечним лідером команди в атаці. А в захисті проблеми – не зможуть зіграти з «Динамо» дискваліфіковані Дмитрук та Корнійчук.

Динамо

Що ж говорилося в анонсі матчу ще на грудень про столичний клуб?

Кияни провели в чемпіонаті тільки дванадцять матчів, оскільки користувалися пунктом регламенту, що дозволяє переносити матчі чемпіонату на пізніше через участь в єврокубках. Виступити вдало на євроарені це не допомогло, проте тепер є хороший плацдарм для повернення на лідируючі позиції. Якщо «динамівці» теоретично виграли б ці матчі і гру з «Минаєм», то набрали б 34 пункти, саме стільки мають зараз «Кривбас» та «Дніпро-1» і може мати «Шахтар», якщо теж виграє свої перенесені матчі.

Свою зміну тренера «Динамо» вже пережило. Під керівництвом Шовковського команда зуміла два останні матчі зіграти без пропущених м'ячів, що обнадіює вболівальників, оскільки оборона команди цього сезону виглядала дуже погано і стала однією з головних причин такого раннього завершення євросезону.

Під загрозою дискваліфікації будуть в цьому поєдинку Дубінчак та Шепелєв, які мають в пасиві по три попередження.

Кращим бомбардиром команди в сезоні є Віталій Буяльський, який забив вже шість голів, на гол менше має Владислав Ванат.

Тепер турнірна ситуація в стратегічному плані погіршилася, нехай і змінилося четверте місце на друге. Навіть якщо «Динамо» виграє і цю гру, і навіть «Класичне» в «Шахтаря», воно все одно відставатиме від конкурента, надія тепер тільки на його осічку.

Повернувся нарешті Андрій Ярмоленко, який не мав шансів зіграти в грудневому поєдинку. Дискваліфікований натомість Назар Волошин за червону картку в матчі з «Олександрією». (до речі, відзначимо, що в цьому матчі «Динамо» вирвало перемогу, граючи в меншості).

Кращим бомбардиром і команди, і чемпіонату є Владислав Ванат, який вже забив одинадцять голів, в Буяльського тільки сім (в Ярмоленка і Бражка – по шість).

Статистика зустрічей

Груднева цитата:

Між собою команди провели 9 матчів, всі виграло «Динамо» із різницею м'ячів 23:2. В УПЛ було зіграно 7 матчів, ще двічі команди перетиналися в Кубку України. Цікаво, що обидва свої голи «Минай» забив на виїзді, тому гра в неділю стане шансом нарешті відкрити лік своїм голам у ворота «Динамо» на своєму полі.

Якщо це прокоментувати, то гол закарпатців у «динамівські» ворота, звісно, рахуватиметься домашнім, але тільки формально через відомі причини.

Орієнтовні склади

«Минай»: Кемкін – Кисіль, Скиба, Піддубний, Нємчанінов – Ременяк, Петько, Кораблін, Семотюк, Вакула – Устименко.

«Динамо»: Бущан – Тимчик, Дячук, Попов, Дубінчак – Бражко, Шапаренко – Ярмоленко, Андрієвський, Кабаєв – Ванат.

Прогноз на протистояння

Незважаючи на те, що кияни не перебувають в ідеальній формі, її повинно вистачити, щоб не мати проблем з «Минаєм» в недільній грі, враховуючи все наведене вище. Тому спрогнозуємо впевнену перемогу столичного клубу. Хоча і тенденція нинішнього сезону, де дуже багато несподіваних результатів, і виступи «біло-синіх» цього сезоні не надто здивують, якщо підопічним Любеновича вдасться набрати очки.

В принципі, грудневий прогноз можна залишити без змін.

17 квітня, середа

«Минай» – «Динамо»
Київ. Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського. 15:30
ТБ-трансляція на платформі УПЛ ТБ
Арбітр: Олександр Шандор (Львів)
МИНАЙ – ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 0:3

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ОФІЦІЙНО. Шахтар відправив молодого форварда до клубу МЛС
Футбол | 30 квітня 2024, 16:09 21
ОФІЦІЙНО. Шахтар відправив молодого форварда до клубу МЛС

Кевін Келсі орендований клубу Цинциннаті

5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка
Футбол | 30 квітня 2024, 12:10 12
5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка

Михайло Іванович дав «путівку в життя» багатьом культовим нині гравцям «синьо-жовтих»…

Коментарі 93
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Юрген Гетманук
Ждём уверенной победы от ДК на зло кротовским провокаторам!
Выталкиватель парашутистов
Минай свою троечку, как минимум. получит.... Доброжелатели шахтеров, можете успокоиться...
PUMA
Удачи самому титулованному и популярному клубу Украины 
Pavel_i_CO
Той матч, коли киянам треба робити різницю м'ячів і закріпити свої позиції на перших рядках бомбардирів УПЛ. Вперед Динамо!!
😼
Будуть грати під дощем
sania
Чому скільки істерики навколо того, що матч в Києві? Минай зробив освітлення? А якщо знову тривога і затримка на 3-4 години?Знову переносити? Тим більш Минай господар і сам обирав стадіон. Які питання до Динамо?
Паша Мех
Ждём уверенную победу и красивую игру!!!Удачи ДК.!
sania
Якщо в реченні більша половина слів "сосать" і "очко", відгадайте фан якого клубу писав комент?
Boodya
Запасна,Дмитро 1.5 iq a.k.a Торнадорлі а.к.а Перчиктер, отсосун разом з Ака 228 (для пенсіонера нік взагалі топ😂) сьогодні будуть розривати гілку матчу😂 
PUMA
А что это за недорозумение с ником Степан Бандера?
Remark
Ось що значить ДК - найпопулярніший клуб України!!!
Навіть на гілці прогнозу ДК  більше коментів, а ніж на гілці ФК Щур статті після матчу.
serhiy
Акакулька щось там обсирається вже )))
serhiy
Удачі народному улюбленцю ! 
Тих , від сили 15 рил що  замінусують з різних акаунів - ви невдахи ).
DK1961
Кто нибудь может мне пояснить почему заявлен в основе Волошин, удаленный в прошлом туре? Динамо решило окончательно подарить чемпионство ФК Крыса (получить технарь)?!!
Boodya
Якщо користувач штампує одну й ту ж копіпасту (в основному з помилкою в тексті) тиждень, а то й більше, відгадайте фаном якого клубу він є?
Boodya
Яка стимуляція сьогодні від ахметова чекає Минай?
alex belogubko
Минай играет на ничью
sania
Десь Дмитрика-перчика не видно. На інструктажі напевно. Картинка не повна
Boodya
Паваротті обкакався і видалив всі свої коменти, чи це було замовлення?
Chort
МОЯ ДИНАМО-БОТО-БАНДА ПОДНАЖАЛИ НЕ ТАК МНОГО ДО 200 КОМЕНТОВ ОСТАЛОСЬ.. ПРЕМИЯ УЖЕ НА РАСТОЯНИИ ВЫТЯНУТОЙ РУКИ. В БООООООЙЙЙЙЙЙЙЙЙ БРАТУШКИ МОИ